Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Zdroj nestiha a nevim co koupit

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    137

    Dobry den,
    mam zdroj Red Star model : LC-B 30ATX výkon 300W. Koupil jsem si grafickou kartu 6600GT AGP a vzdy kdyz zapnu PC tak mi naskoci tabulka ze karta pracuje na min. vykon a hry se mi sekaji jeste vic nez se starou graf. Moje sestava - deska: Asus A7V8X-X,CPU: AMD Athlon 1800 MHz 2200+, 1GB ram. Nevim jaky zdroj mam koupit aby to jelo jako za mlada. No potom mam samozrejme i zvukovou kartu atd... tak bych potreboval trosku rezervu. Do nedavna jsem ani nevedel ze nejaky zdroj mam tak se v tom moc nevyznam.
    Dekuji za kazdou odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Zožeň si nejaký 300W Forthon ten to v pohode utiahne alebo ak chceš ticho tak zober http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50298
    Si si istý, že to je zdrojom? akú si mal predtým grafiku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jeste bych zkontroloval jestli mate na karte pripojene pridavne napajeni (ve formě molex, nebo floppy konektoru).

    Jinak predchozi kartu napiste taky, at mame predstavu jak vzrostla spotreba.

    Pokud to nepomuze/je zapojeno, tak na vasi sestavu a vse kolem staci FORTRON 300-350W, za cenu kolem 600-700kc
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Je to sice pouze orientacni, ale priblizne se da potrebny spotreba spocitat zde:

    http://www.extreme.outervision.com/p...ulatorlite.jsp

    Z toho se pak da usoudit jaky zdroj to asi chce
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Si si istý, že to je zdrojom?
    I kdyby ne, tak RS musi stejně vyměnit. Imho ten Seasonic se dá, Fortron sice vyjde levněji, ale SS je tišší.
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 09-03-2008 v 19:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    137

    byvala gk- GeForce FX 5200 (128MB)
    ... musim podotknout ze byla hodne pomala! 64bit sbernice a takty uz nevim ale bylo to des (i kdyz jsem na ni rozjel vetsinu novejsich her)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    FX5200 som kedysi mal a viem čo je to za ďat 6600 žerie viac ako 5200 tak zdroj to asi nezvláda utiahnuť, pozrel si sa či mám zapojené prídavné napájanie?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    137

    pridavne napajeni, omlouvam se ale jeste jsem to ve spojeni s GK neslysel
    ... no proste > jak to zjistim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od mistel Zobrazit příspěvek
    pridavne napajeni, omlouvam se ale jeste jsem to ve spojeni s GK neslysel
    ... no proste > jak to zjistim?
    mas nejakej kabel od zdroje pripojenej ke grafice?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Otevři case a podívej se, jestli na grafické kartě není konektor, do kterého by pasoval nějakej kabel ze zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od mistel Zobrazit příspěvek
    pridavne napajeni, omlouvam se ale jeste jsem to ve spojeni s GK neslysel
    ... no proste > jak to zjistim?
    Na grafické kartě je konektor pro připojení molex konektoru - stejný jako napájení pevného disku. Tady musíš připojit molex konektor ke grafice ze zdroje... Máš to?

    EDIT: no dobře, tak jsem nebyl nejrychlejší
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No tak uplne presne to vypada takhle:

    a strká se tam tohle:

    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 10-03-2008 v 12:44 Důvod: obrazek z Tomshardware odmita spolupracovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A když vyřešíš ten problém se zdrojem, tak doporučuji také odinstalovat staré ovladače, vyčistit systém driver cleanerem a nainstalovat ovladače nové. Pokud jsi to už neudělal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    137

    takze do grafarny jen strcim tenhle kabel > driver cleaner > restart > novy ovladace > problem fuc?
    ... pak to ten zdroj utahne? nemuze se s nim neco stat? ale jinak dik :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Vytiahni PC zo siete, a ak nemáš zapojené prídavné napájanie tak ho tam strčíš a uvidíš čo to bude robiť. Prídavné napájanie sa používa preto, lebo AGP slot môže dodať grafike tuším len 25W, tak preto tam je to prídavné napájanie. Aj keď to pôjde tak by som ten zdroj vymenil.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zdroje: jaký mám koupit zdroj do PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-12-2012, 16:44
  2. jaky koupit zdroj na tuto sestavu?
    Od mike033 v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-05-2011, 12:18
  3. nevim jaky mam koupit kabel
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 22:03
  4. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 27-08-2009, 15:26
  5. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-07-2006, 23:16