První závažný dotaz
:
Při založení účtu se strhne 1,9 USD, které Vám posléze PayPal vrátí při první platbě. Vlastně jde o ověření, zda existuje zadané konto. A zde mám problém. PayPalu jsem dal moje osobní informace a číslo kreditní karty (+ další číslo ze zadní strany karty tuším). A oni si normálně strhli 1,9 USD z mojeho účtu. Teď jsem totálně šokován

. Jak si mohou pouze z informací, které lze vyčíst z karty strhnout libovolnou částku? Bez mého pinu, bez mojí autorizace si normálně legálně strhli money :-)). Tzn. půjdu v obchodu platit, oni si ofotí mojí kartu z obou stran (to není dneska problém, vzhledem k miniaturizaci) a můžou si strhnout přes net cokoliv? Jediná věc, na kterou by to ještě mohlo být vázáno jsou osobní informace, ale všechny takové informace jsou na občance. Takže když ztratím peněženku, zjistím to za dva dny (extrémní případ), tak jsem v háji (za dva dny se příkaz provede)? Omlouvám se, ale přijde mi to jako totální trotlovina. K čemu mi potom je ten pin? Jen na automaty a kamenné obchody?