Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: ASUS P5K-E / Q6600 / GK 8600GT pasiv / 4GB RAM / 2x HDD / 1x DVD-RW

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    pro tuhle moji sestavu bych potreboval vybrat zdroj: ASUS P5K-E / Q6600 / GK 8600GT pasiv / 4GB RAM / 2x HDD / 1x DVD-RW - maximalne vytizenej bude hlavne procesor

    myslel jsem na Corsair HX520, ale nemaji ho zrovna skladem a bohuzel nemuzu cekat :-(, takze asi neco priplatim a poridim neco jinyho, jde mi o to aby sestavu utahnul a hlavne byl tichy, koukal jsem treba na:
    - corsair HX620 - (ale podle diskusi je nutne aby streva zdroju corsair pochazela od seasonicu, aby byla zajistena kvalita a nizka hlucnost, coz nevim jestli tento typ splňuje)
    - SEASONIC S12II-500HT (bude stacit pro moji sestavu?)
    - SEASONIC S12-550 energi - ale ten uz je dost drahy, takze se mi do nej moc nechce
    - nebo prosim navrhnete jinou moznost

    trochu me s vykonem vyplasil alzasoft, ktery k moji GK pise ze by mela mit 20A na 12V vetvi, coz nema asi ani jeden z uvedenych zdroju, corsair i seasonic ma 18A na jedne vetvi, ale tady by asi problem byt nemel, nebo se milim?

    dik Luk
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Postačí aj Corsair VX450. 500W seasonic to tiež v pohode utiahne.
    To čo píšu k tej grafike tak to je asi pre EC, KME a pod. zdroje daj si 20x12=240W to tá grafika nezožere ani vo sne, zoberie si možno takých 50W
    Dúfam, že si tú grafiku ešte nekúpil v dnešnej dobe by to bola blbosť
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    corsair HX520 i 620 ma streva od seasoicu, muzes byt klidny. dobry jeste je VX450, ale VX550 uz od seasonicu neni

    vsechny ty zdroje co jsi navrhnul jsou velmi kvalitni a sestavu bez problemu utahnou. rozhodni se podle ceny/dostupnosti/sympatii

    //jestli si porizujes silnou sestavu, a budes ji zatezovat jen obcasne/narazove, nebal bych se 500W
    jestli PC hodlas trvale provozovat pod vysokou zatezi, tak radsi vem tech 550-600W - at ma zdroj vetsi rezervu a neni moc zatizen

    btw budes taktovat procesor? jestli ne nebo ho dokonce podvoltujes, tak by i ten 500W mel s klidem stacit
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Ber ten Seasonic 500W, podle vytížení možná víc W...

    EDIT: Do pr... viz. mech, no
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Dúfam, že si tú grafiku ešte nekúpil v dnešnej dobe by to bola blbosť
    OT: pokud nema rad ATI, tak mu za podobnou cenu moc jinych karet nezbyva... nVidia ma jen bazarovou 76GT, novou 86GT a pak az 88/96, ktery na nenarocny vyuziti moc vhodny nejsou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od lukaszi Zobrazit příspěvek
    trochu me s vykonem vyplasil alzasoft, ktery k moji GK pise ze by mela mit 20A na 12V vetvi, coz nema asi ani jeden z uvedenych zdroju, corsair i seasonic ma 18A na jedne vetvi, ale tady by asi problem byt nemel, nebo se milim?
    Toho se neboj, konektor na pridavny napajeni VGA je vzdycky stazenej ze dvou vetvi (treba tady), takze tech 20A potrebujes dohromady na dvou vetvich....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 10-03-2008 v 10:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    diky dik ze jste mi potvrdili muj vyber, tak asi pujdu do toho corsaira, predpokladam ze kdyz bude trochu zdroj predimenzovany, tak bude jeste tizsi
    s tou GK je to tak, ze pracuji v 3D programu, ktery se s nekteryma ATI nema prilis v lasce, takze jsem volil spis Nvidia a chtel jsem neco bez ventilatoru, hry temer nehraju, takze pro me nema smysle extreme vykona GK, zato procesor kdyz bude rendrovat animaci tak pobezi na plny vykon treba tyden v kuse
    jeste jednou diky dik
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Citace Původně odesláno od lukaszi Zobrazit příspěvek
    pro tuhle moji sestavu bych potreboval vybrat zdroj: ASUS P5K-E / Q6600 / GK 8600GT pasiv / 4GB RAM / 2x HDD / 1x DVD-RW - maximalne vytizenej bude hlavne procesor

    myslel jsem na Corsair HX520, ale nemaji ho zrovna skladem a bohuzel nemuzu cekat :-(, takze asi neco priplatim a poridim neco jinyho, jde mi o to aby sestavu utahnul a hlavne byl tichy, koukal jsem treba na:
    - corsair HX620 - (ale podle diskusi je nutne aby streva zdroju corsair pochazela od seasonicu, aby byla zajistena kvalita a nizka hlucnost, coz nevim jestli tento typ splňuje)
    - SEASONIC S12II-500HT (bude stacit pro moji sestavu?)
    - SEASONIC S12-550 energi - ale ten uz je dost drahy, takze se mi do nej moc nechce
    - nebo prosim navrhnete jinou moznost

    trochu me s vykonem vyplasil alzasoft, ktery k moji GK pise ze by mela mit 20A na 12V vetvi, coz nema asi ani jeden z uvedenych zdroju, corsair i seasonic ma 18A na jedne vetvi, ale tady by asi problem byt nemel, nebo se milim?

    dik Luk
    Enermax liberty 500 jednoznacne

    Jinak stopro souhlasim s tou grafikou, 8600 je jednoznacna volba, sam sem blbecek koupil ati a pak tisicovku tratil na tom, ze sem ji bazarove prodaval tezce pod cenou a kupoval prave 8600,
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Loli Zobrazit příspěvek
    Enermax liberty 500 jednoznacne

    Jinak stopro souhlasim s tou grafikou, 8600 je jednoznacna volba, sam sem blbecek koupil ati a pak tisicovku tratil na tom, ze sem ji bazarove prodaval tezce pod cenou a kupoval prave 8600,

    no koukam ze mas naprosto stejnou sestavu (no trochu jina skrin, mys a klavesnice :-) a koukam ze mas zdroj corsair, takze nejaka nespokojenost s corsairem? jak je to s hlucnosti? trochu se bojim aby ten enermax nebyl hlucnejsi :-( a taky se o tech enermaxech tolik nikde nemluvi, tak nevim co je to zac (zas tak moc dobre se v tom nevyzdnam)

    dik Luk
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    228

    Enermax je urcite fajn. s corsairem docela nespokojenost, ale muze to byt tim, ze sem dost narocny, nebo je to vadny kus?!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: Q6600 na Asus P5N-E Sli - Problém s taktováním
    Od Pestr v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-02-2009, 10:09
  2. Chlazení procesorů: pasiv pro A64 1800+
    Od b337 v sekci Chlazení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-09-2008, 13:40
  3. Asus P5KC - problemek s pameti, taktovani Q6600
    Od Sir_Satyr_VI. v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 17:55