Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nemozem pokracovat v multisession disku

Tayfoon (8)|10.3.2008 16:38
Mam taky problem s napalovanim multisession diskov, ked prvykrat normalne napalujem na prazdne cd alebo dvd, tak necham odskrtnute start multisession disc, finalize cd dam prec, data v pohode napalim, su citatelne, ale ked chcem neskor pokracovat v cd a napalit tam dalsie veci, tak nemozem odkliknut continue multisession disc, co mi pravdaze znemozni pokracovat v cd... co s tym teda je?
Napalovacku mam LG 4163B, na napalovanie pouzivam starsi Nero 6 na Win XP.
Zaujimave je ze na starsej napalovacke ktora mi davnejsie odisla som multisession napaloval v pohode, dokonca sa mi zda (nie som si stopercentne isty) ze to bolo este pod tou istou instalaciou windowsu s tym istym nerom...
Styryx (351)|10.3.2008 17:27
Koukni do Nera při vypalování jestli tam náhodou nemáš zaškrtlý "Uzavřít disk" (Close disk) nebo tak něco. Mělo by se to taky vypalovat v režimu "Track-at-once" (Stopa najednou, ne Disk-At-Once). Tyhle nastavení nejsou normálně vidět, musí se to zapnout dole těsně před vypalováníám klepnutím na "Více".
johny__g (6387)|10.3.2008 19:03
A když se na to multisession cd podíváš (v neru je to disk info) tak je na něm místo? Mělo by ti to zobrazit kolik data zabírají a kolik je ještě volného. Jestli je tam jenom velikost dat, bez volného místa tak máš něco špatně nastavené a při vypalování to to CD uzavírá. Jestli jsi měnil vyoalovačku, možná bych zkusil Nero přeinstalovat.
Tayfoon (8)|10.3.2008 19:03
napalujem to cez nero burning rom (tj. nie ten expresny mod), takze nastavenia vidim vsetky...
finalizing cd sa ani neda odskrtnut ked mam nastavene start multisession disc, takze tym to asi nebude...
btw ma to nejaku logiku nastavovat uzatvaranie cd ked mam nastavenie no multisession? ved to tak ci tak nebudem moct dopalovat, alebo nie? (zacinam rozmyslat ci neskusit no multisession bez finalizing cd, ale nemam zas tolko cd na rozhadzovanie :))
co sa tyka tej velkosti, v nere pri napalovani mi ukazuje akoby to bolo uplne prazdne cd, normalne tam mozem pridat dalsi 700 mb subor a nic skarede mi na to nepovie :)
v total commanderi mi spravne ukazuje vo vlastnostiach disku normalne pouzite a volne miesto...
inak teraz ma napadlo ci to nie je nejaka haluz v samotnej mechanike, myslite ze by malo zmysel skusit nahodit iny firmware? nemam velmi chut robit pokusy, s tymto nemam vobec skusenosti tak nechcem nieco poje..kazit :)

no ale najprv este skusim nejaky iny soft, neviem preco ma to skor nenapadlo :/
Tayfoon (8)|10.3.2008 19:56
heh tak som skusil ashampoo burning studio 7 a ide to tam v pohode dopalit, dokonca aj na cd ktore som napalil v nere :) takze nakoniec je chyba v software, este skusim preinstalovat nero, nejak som si nanho zvykol...
btw v disc info v nerovi mi teraz ukazuje pekne vsetky session aj s ich velkostami, len ked sa ide napalovat tak je nejaky tvrdohlavy :P
speedsnail (4876)|10.3.2008 20:46
Me nero neustale hazelo chyby pri prepisu CDRW (pouzival jsem discmana), musel jsem CD nejdrive komplet vymazat (uplne, cca 10min) a az potom slo bez chyby znova vypalit. Zmenil jsem vypalovaci soft za freeware InfraRecorder a najdenou šly všechny CD přepalovat jedna radost.. Čili mě vůbec nepřekvapuje že obsahuje i jiné chyby.
pcmaker (354)|11.3.2008 19:32
Co vim, tak na DVD se dopalovat neda.
Klingacikx (1545)|11.3.2008 19:35
čoby sa nedalo...na DVD sa dá tiež dopaľovať
Styryx (351)|12.3.2008 10:48
No mně sice na DVD víc sekcí vypalovat šlo, ale chovalo se to "podivně". Pokaždý nebyla vidět poslední session - tj. pokud byly 3 session, byly vidět jenom data obsažený v prvních dvou. Ale dělal jsem to tehdá v Nero 5.5 takže je možný, že v novějších verzích je to už nějak spravený, ještě jsem to nezkoušel. A taky to byly média DVD-RW, na pluskový média (DVD+R[W]) prej by to mělo jít snáz jsem někde čet.