Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Pravidelne vyskakujici modra obrazovka pri nabihani systemu....

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele tomas.f1
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    51

    Ahoj, mám tak trochu problém se startováním OS (Vista 64bit). Hodně často se mí stává že se objeví oblíbená „modrá obrazovka“ s nějakou chybovou hláškou a pak se PC resetne. Nevíte někdo v čem by mohl být problém?

    tady je fotka ty hlasky.... http://www.tomasf1.profitux.cz/_files/P1010262.JPG

    Běží to na boardu Asus P5E WS Pro s Intel C2D E8400, 4GB RAM, GF 8800GT, zdroj Fortron 600W a pár maličkostmi k tomu... externe je pripojen bezdrátový set logitech, volant, gamepad, tiskarna, webka a BT adapter...

    kdyby jste kdokoli cokoli věděl, budu rád za info, diky.
    Naposledy upraveno uživatelem tomas.f1: 14-03-2008 v 10:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Máš tam nejaký Power error, PC dostatočne napájané? akým zdrojom ho napájaš hlavne značku zdroja.
    Pozri sa či máš všetky konektory dobre zasunuté.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele tomas.f1
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Máš tam nejaký Power error, PC dostatočne napájané? akým zdrojom ho napájaš hlavne značku zdroja.
    Pozri sa či máš všetky konektory dobre zasunuté.
    je tam 600W Fortron, o napajeni strach nemam... ten komp je 14dni starej, zasunuty je vsechno vsude spravne
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Robilo to hneď od začiatku či sa to prejavilo až neskôr po pridaní nejakého HW alebo softu? PC je inak pri práci stabilné? a určite neuškodí ani reset BIOSu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele tomas.f1
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od Klingacikx Zobrazit příspěvek
    Robilo to hneď od začiatku či sa to prejavilo až neskôr po pridaní nejakého HW alebo softu? PC je inak pri práci stabilné? a určite neuškodí ani reset BIOSu
    PC chodilo a pak to zacalo delat... pridaval sem disk - i po jeho vyndani to dela... dela to nejakej driver na nejakej hw, ale nevim jakej... jinak komp slape v poho...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Nevim teda jak je to ve Vistě, ale nejspíš je tam taky nějak zapnutý automatický restartování při BSOD, tak by bylo dobrý to vypnout, aby tam ta modrá obrazovka zůstala a automaticky se to nerestartovalo, pak se tam dá vyčíst co to způsobuje.

    (v XP je to pod Počítač/Vlastnosti/Spuštění a obnova/Nastavení, odškrtnout Automaticky restartovat) - nevím jak je to ve Vistě, někdo tady možná bude vědět? (pokud to neni stejně)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele tomas.f1
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od Styryx Zobrazit příspěvek
    Nevim teda jak je to ve Vistě, ale nejspíš je tam taky nějak zapnutý automatický restartování při BSOD, tak by bylo dobrý to vypnout, aby tam ta modrá obrazovka zůstala a automaticky se to nerestartovalo, pak se tam dá vyčíst co to způsobuje.

    (v XP je to pod Počítač/Vlastnosti/Spuštění a obnova/Nastavení, odškrtnout Automaticky restartovat) - nevím jak je to ve Vistě, někdo tady možná bude vědět? (pokud to neni stejně)
    nevim jestli je to ve viste stejny, ale screen sem udelal fotakem http://www.tomasf1.profitux.cz/_files/P1010262.JPG

    (btw je to vlozeny v puvodnim prizpevku)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Citace Původně odesláno od tomas.f1 Zobrazit příspěvek
    (btw je to vlozeny v puvodnim prizpevku)
    Jo sorry, to jsem nějak přehlídnul.

    Nepoužíváš náhodou místo vypínání počítače hibernaci? Na pár fórech jsem viděl že to může bejt problém související s hibernací.

    Jinak asi používáš poměrně dost USB zařízení, zkus je při startu odpojit, jestli to nedělá něco z toho (ovladače USB zařízení se myslím načítají po nadetekování příslušnýho zařízení, takže když budou odpojený ovladače by se neměly načítat a podle toho by se dalo poznat jestli to nedělá náhodou ovladač nějakýho z USB zařízení). Je to problém když se to stává "jenom někdy", kdyby se to stalo pokaždý tak by to bylo snadnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele tomas.f1
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od Styryx Zobrazit příspěvek
    Jo sorry, to jsem nějak přehlídnul.

    Nepoužíváš náhodou místo vypínání počítače hibernaci? Na pár fórech jsem viděl že to může bejt problém související s hibernací.

    Jinak asi používáš poměrně dost USB zařízení, zkus je při startu odpojit, jestli to nedělá něco z toho (ovladače USB zařízení se myslím načítají po nadetekování příslušnýho zařízení, takže když budou odpojený ovladače by se neměly načítat a podle toho by se dalo poznat jestli to nedělá náhodou ovladač nějakýho z USB zařízení). Je to problém když se to stává "jenom někdy", kdyby se to stalo pokaždý tak by to bylo snadnější.
    no jenze ono se to jenom nekdy nestava vcera mi pc nabehlo asi na 10. pokus hibernaci pouzivam, to mas pravdu a to me nenapadlo nekde jsem cetl ze to muze delat BT adapter, nebo neco podobnyho. mam tam dongle ke klavesnici, ale ten odpojit nemuzu teda muzu ale kdo to ma pred kazdym zapnutim delat....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Tak zkus jako první zakázat tu hibernaci a vypínat PC normálně, jestli to neni tím...

    (např. zde: http://support.microsoft.com/KB/942524 ale ta chyba je o trochu jiná a týká se spíš notebooků, nicméně to nevylučuje, že je to taky chyba související s hibernací)

    Je jasný že by bylo nepohodlný to pořád odpojovat, ale na vyzkoušení to zkusit (třeba několikrát) a tím bys odhalil, jestli to dělá ten driver toho donglu nebo nedělá a věděl bys přesnější příčinu kterou řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele tomas.f1
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    51

    Citace Původně odesláno od Styryx Zobrazit příspěvek
    Tak zkus jako první zakázat tu hibernaci a vypínat PC normálně, jestli to neni tím...

    (např. zde: http://support.microsoft.com/KB/942524 ale ta chyba je o trochu jiná a týká se spíš notebooků, nicméně to nevylučuje, že je to taky chyba související s hibernací)

    Je jasný že by bylo nepohodlný to pořád odpojovat, ale na vyzkoušení to zkusit (třeba několikrát) a tím bys odhalil, jestli to dělá ten driver toho donglu nebo nedělá a věděl bys přesnější příčinu kterou řešit.
    ok, dik za tip
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Tipoval bych to na ten BT adapter.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Netaktoval jsi náhodou svou sestavu. Někdy se tyto hlášky zobrazují po přetaktování sestavy a poté vysoké teplotě. Nejčastěji RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele tomas.f1
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    51

    Tak pricinou problemu je jakekoli zarizeni Logitech ktery pripojim... mam Logitech Wave (KB + mys) a kdyz tam zapojim ten dongle, tak to nenabehne. to samy kdyz zapojim mys Logitech MX518.... mate nekdo nejakej napad jak to vyresit? ovladace mam nejnovejsi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    12

    Zbavit se zařízení logitech. Ale zkusil bych naistalovat win XP.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Modrá obrazovka
    Od NyanDee v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-01-2011, 12:52
  2. Chyba systému a následná modrá obrazovka
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 03-12-2009, 23:02
  3. Windows XP: nabíhání systému.
    Od Gero v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 15:03
  4. modrá obrazovka
    Od dajos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 02-04-2009, 22:26
  5. restart pc,modra obrazovka
    Od Tmac10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-11-2008, 19:22