Nu. Já OC dělat nebudu. To co s PC dělám je sem a tam nějaká hra a tot vše. A na to tahle sestava stačí. Jinak trochu odbočim. Načipovat motor v autě a myslet si že odejde spojka je blbost. Krom toho auto možná je jeden velkej mechanickej celek ovšem složený z několika samostatných mechanických celků jako je motor, spojka, převodovka, rozvody, řízení, brzdy atd. U PC platí sahneš na procesor jdou s tim paměti atd atd. Nevím co všechno další co se týká základní desky. U auta šahneš na motor v podobě čipu a můžeš s klidem jezdit. Pokud však v autě uděláš větší zásah v podobě přímého sání přes odlehčené písty, jinak časovanou vačkovou hřídel, jiné ventily, nakrmíš jej větším množstvím paliva a zvedneš tím výkon o 200 koní nemluvě o tom že pokud je v autě turbo a naladíš či vyměníš i turbo čímž můžeš posílit o dalších 80 koní pak ti nejspíš spojka shoří, a pokud ne roztrhá to převody. pokud ne roztrhá to rozvody a pokud ne a budeš jezdit tak si někde rozbiješ hubu protože na to nebudeš mít brzdy který nejspíš upečeš.
Není to nejlepší přirovnání ovšem je to dost podobný zhlediska toho že šahneš-li na jedno jde s tim druhý. Napsat že po čiptuningu na motoru shoří spojka je jako napsat že po OC utilitě od výrobce mi odejde základní deska.
Nu, tak já jedu na Battelfield 2142. Mějte se![]()