Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 67

Téma: "Prodloužení" WIFI signálu

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Zdravím, mám doma Edimax ADSL modem a potřebuju nějak prodloužit signál wifi, aby mi chodil i v dalších patrech. Stačí mi nějaký router s wifi nebo musí být něco spešl? A případné nastavení toho nového zařízení má být jaké?

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    co tak koupit silnejsi antenu? ted na ni je urcite 2dBi pendrecek vhodny tak akorat na strceni do nosu a hrani si na ufony, skus aspon nejaky 5dBi nebo se da treba na czc ( www.czechcomputer.cz ) sehnat i 8dBi za 250.- nebo kolik

    EDIT: http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...CWi-Fi+2.4+GHz
    bacha na konektor, nejspis bue RP-SMA ale radsi se podivej do manualu. pak jeste doufat ze se antena da vubec vymenit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    Potrebuješ repeater, avšak osobne nemám v obľube WDS, preto by som volil tzv. univerzálny repeater, ktorý naviac nemá obmedzenie na WEP šifrovanie, čím vlastne trpia WDS systémy.

    Ja som bol spokojný s výsledkami OvisLink WL-5460AP a úspešne mi spolupracoval so zariadeniami od 3COM, Siemens a Linksys. Bližšie informácie o módoch a nastaveniach nájdeš v diskusii pod týmto produktom na CZC (hľadaj môj nick). Ja len dodám, že v režime univerzálny repeater máš dokonca možnosť zadefinovať si iné SSID a taktiež ho i skovať. Ja som túto featuru využíval na dlhodobej služobke, keď sme si s kolegami vytvorili skrytú sieť a pokryli celé dve poschodia na hoteli.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 15-03-2008 v 17:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    A jaký je názor na použití AP pro každé patro se stejným SSID a jiným kanálem? Ono to docela dobře funguje a při přechodu s NB mezi patry se nic nestane. Sám se tomu trochu divím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    eraser

    V každom prípade túto možnosť nedoporučujem z dôvodu zahltenia kanálov, pretože i tak platí, že pri b/g existujú len tri neinteferencujúce kanály a to 1, 6, 11.

    Mimochodom, neviem si nejako prakticky tento spôsob predstaviť, znamená to, že access point je v režime AP, má rovnaké SSID, je z rovnakej podsiete a má iný kanál?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    V každom prípade túto možnosť nedoporučujem z dôvodu zahltenia kanálov, pretože i tak platí, že pri b/g existujú len tri neinteferencujúce kanály a to 1, 6, 11.

    Mimochodom, neviem si nejako prakticky tento spôsob predstaviť, znamená to, že access point je v režime AP, má rovnaké SSID, je z rovnakej podsiete a má iný kanál?
    Ano, ale dá se celkem spolehnout na to, že se přes poschodí sítě nekryjí. Přestože si nedokážu prakticky představit přeladění kanálu to nějak funguje. Asi se při ztrátě signálu vyhledá další AP. Byl to experiment, který nakonec i funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    Kľudne sa môžu siete prekrývať, ak ide o rovnaký kanál a SSID, pričom existuje jedno AP a ostatné zariadenia sú v režime repeater. Prípade všetky zúčastnené AP vytvárajú WDS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no ja bych napred skusil toho 8dBi pendreka, pokud to nebude v atomovym kryte tak zvladne urcite patro pod a nad, pri trose stesti a dobrym stropum i dve nad a pod
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    eraser

    No, ale pozor na 20 dBm limit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    No, ale pozor na 20 dBm limit...
    A kolik má samotnej router? Ten má "0dBm" a můžu tam dát až 20dBm anténu nebo jak silnou mohu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    eraser

    To záleží od použitej antény, zvyčajne sa jedná o 2 alebo 3 dBm pelendreky, takže od toho sa odvíja maximálny výkon, takže tým pádom napr. 18 + 2 je limitných 20 dBm. Taktiež záleží na zariadení, či podporuje nastavovať vyžarovací výkon, avšak smerom nadol, čiže výkon znižovať. Zvýšenie sa zabezpečí práve použitím silnejšej antény, avšak pozor na úrady... ešte je tu možnosť s využitím sektoroviek, prípadne smeroviek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    Ten můj edimax je EDIMAX AR-7064G+B a má u sebe konektor R-SMA. je to stejný jako RP-SMA? nebo se to už liší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    je to to same - RPSMA - reverse polarity SMA
    RSMA - reverse SMA... jen je vypusteno ze zkratky to polarity
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele dakty
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    150

    díky,

    takže když tam vyměním anténu místo původní 2dBm za třeba 5 či 7dBm, tak mi to dosáhne i dál. Asi pořídím nějakou 5dBm. Každopádně ten repeater koupím taky, protože tam kde není signál, tak ta část je jakoby ve sklepě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    klidne se podivej po tom 8dbi co je na CZC, stoji to stejne jako 5dbi ale je o neco vetsi (pokud se ti to vyplati treba kvuli poste)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  2. Komplikovanější propojení staré "wifi" s pc
    Od Polylux1 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-08-2011, 11:36
  3. Windows XP: Zmena v registrech systemu XP pro funkce "Slozky" a "Prejmenovani"
    Od Subtech v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:08
  4. Prodloužení dosahu Wi-Fi signálu
    Od Arny_CZ v sekci Sítě
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-01-2010, 19:15
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 22:09