Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Utilitka Real Temp 2.2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Na zahraničním foru se objevil zajímavý článek o utilitce, která by měla umět synchronizovat teplotní čidla...hlavně koretně číct z DTS sensorů z každáho intelovského jádra. Dopuručoval bych na správné čtení teplot u nových 45nm CPU, které právě mají s kompatibilitou CPU a intelovských chipsetů problémy(co se týče teplotních čidel). Ne vše se intelu podaří...

    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=179044

    a download utilitky http://www.fileden.com/files/2008/3/...7/RealTemp.zip
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 15-03-2008 v 19:25 Důvod: opraven nefunkční link
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Muzes to pridat jako novej soubor do sekce download....

    Ted sem to zkousel a vypada to funkcne.
    Ja mam ale to stesti, ze problemy s odecitanim teplot na CPU nemam E8200 na P35). Vsechno ukazuje jak ma, takze kalibraci nepotrebuju
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    A jak se s tim da kalibrovat jak poznam opravdovou teplotu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    kalibrování se provádí přímo v programu...dole nastavíš hodnotu ''0'' a spustíš test sensorů (levé tlačítko dole). Každá jádro má své teplotní čidlo, takže předpokládám že máš dvoujádrovej procesor. Ve výsledku dostaneš dvě čísla, která by se neměla lišit víc jak +/- 2. Jestli bude rozdíl větší, tak místo hodnoty nula nastavíš buď -,--,+,++ a postupuješ stejně. Výsledky s nejnižším rozdílem pak můžeš považovat za správnou teplotu procesoru...enjoy
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak to se mi moc realny nezda, proc by jadra nemohli mit jinou teplotu? vzdycky jedno muze byt podarenejsi nez druhy, a kdybych se snazil na obe dostat stejnou teplotu, tak ji tim jen rozladim ne? imho to je blbost
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    Hmm je to zajimavej program ale už jen ty teploty co to ukazuje jsou uplně jiné než v everestu nebo core temp 0.97.1 v tom realu mam 26 obe jadra v ide a v core temp mam 36.Tak kdepak je pravda

    (Chlazeno vodníkem)
    CPU e8400 v zaklad taktu 3.000mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    Také mám chlazeno vodníkem a všechny možné diagnostické prográmky mi ukazujou jinou teplotu...jedině by pomohlo použít přímo nějaké externí čidlo na vrch procesoru, ale to v praxi hold udělaj nelze...každý motherboard má jiná teplotní čidla a každý prográmek je s tímto čidlem jinak kompatibilní
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    Tak to máš pravdu starší core temp 0.96 mi ukazoval 47 a tenhle novej 36 ale i to se mi zda hodně na vodníka na to jak se říka že E8XXX jsou chladné CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    tak věř tomu novému...ale jak se říká se zvýčeným napětím na CPU se i razantně zvyšuje teplota...ale jestli máš vše v default tak těch 37 by mohlo odpovídat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    Jj mám vše default ale zkusim časem co z něho dostanu ale uplně mi bude stačit 3.6ghz a teplotu chci mít stale pod 50 stupni
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    řekl bych že s vodníkem se nemusíš čeho bát...ale na dlouhodobej provoz do něj víc jak 1,4V nedávej...a co máš vlastně za vodníka?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    73

    Mám cca toto ale trošku jine čerpadlo ael planuji poradne cerpadlo a chci i na gpu a čip sadu.
    http://tuning-pc.alza.cz/thermaltake...btx-d60264.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    32

    tak aspoň pak využiješ trochu i ten přídavnej duálovej výměník...já používám od gigabyte 3D galaxy LSC II, trošku upravenou lite verzi, za cenu o 50% menší než třeba na alze, ale jsem s ním spokojenej, taky někdy plánuju blok na grafiku...z desky se mi heatpipe oddělávat nechce
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P3290065.JPG 
Zobrazení: 179 
Velikost: 421.0 KB 
ID: 3452  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    23

    Mate nejake nove skusenosti s Real Temp 2.41? Videl som uz Real Temp 2.49Beta.
    Ako sa teraz da kalibrovat? Zda sa mi, ze je blbost, ze mi ukazuje teplotu na jednom cipe asi 22C, druhy ma 38 C a procak e8400 ide na 3600MHz.
    Co znamena Tjmax? Cital som o tom na xtremesystems no nejako som tomu nepochopil
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: over temp
    Od fana123 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-03-2011, 23:17
  2. winrar, winzip - temp
    Od yxus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 14:40
  3. utilitka na samovolné otvírání mechaniky
    Od tone20 v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-04-2007, 21:37
  4. Vhodná utilitka pro notebook?
    Od okleger v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 19:12