Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nejde monitorovat teplota CPU Intel Pentium 4

kamil2268 (111)|15.3.2008 18:25
cau,

mám sestavu od dellu optiplex GX 280 a nejde měřit ničeho teplota, jenom disky přes SMART, vyzkoušel jsem snad všechny programy od everestu až po speedfan apod.takže otázka zní, má tento procík vůbec teplotní čidlo?

díky za reakce

přený typ je Intel Pentium 4 530, 3000 MHz (15 x 200)
speedsnail (4876)|15.3.2008 19:15
No procesor neco jako cidlo má, ale musí to korektne přečíst základní deska (což může být problém) - nelze číst hodnoty rovnou z CPU. Pokud je PC stabilni a nevklada prazdne cykly - viz tento příspěvek, pak je teplota v rozumných mezích a netrápil bych se tim. Orientačně lze teplotu změřit externím teploměrem na chladiči co nejblíže k jádru.
kamil2268 (111)|15.3.2008 19:38
ok diky,jidu to zkusit, potom napisu

EDIT:pokud jsem to pochopil správně, tak ten první graf s tou červenou linkou se nesmí vůbec pohybovat jo?necham to jet do rana a pak se uvidí...
mech13 (5526)|15.3.2008 19:43
speed: P4 prece jeste diodu nemely ne? tu zavedly az C2D a zpetne se zjistilo ze ji uz nejakou dobu maji athlony, ale netburst tusim jeste nemeril...
speedsnail (4876)|15.3.2008 19:48
No nemam v tom uplne jasno. Nedavno jsem (opet) zjistil ze diodu (ne kompletni cidlo jako C2D a K8) meli uz K7, ale kvuli potrebe kalibrace pres zakladni desku byla stejne nepouzitelna jako cidla v socketu. Nevim jak je na tom netburst. Jestli nema vubec nic, nebo jestli ma diodu - kazdopadne se to cte pres švába na desce a pokud ho sw nevidi tak tu teplotu z CPU jinak nedostane :-/