Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Ohodnoťte novou PC sestavu

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele kom72
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    36

    Ahoj všem.
    Chci si pořídit nový počítač. Zhruba jsem vybral toto:

    zákl. deska: MSI MB Sc 775 P35 Platinum, Intel P35, 4xDDR2, 5xSATA2, 2xeSATA, 1394 (3 030 Kč)
    procesor: CPU INTEL Core 2 Duo E8400 3,00GHz(1333MHz) 6MBL2 LGA775 - BOX (4 036 Kč)
    pamět: DIMM DDR2 2GB, 800MHz, A-DATA (KIT 2x1GB) Extreme Edition (1 101 Kč)
    grafika: GIGABYTE VGA ATI Radeon HD3870 512MB DDR3, TVout, 2xDVI, HDMI (4 082 Kč)
    pevný disk: SEAGATE BARRACUDA 7200.10, 250 GB SATAII/300 7200RPM, 16MB cache (1 404 Kč)
    dvd-rom: LG GSA-H62N (798 Kč)
    chladič procesoru: Artic Cooling Freezer 7 Pro (458 Kč)
    zdroj: Fortron Blue Storm II 500W (1 547 Kč)
    skříň: Acutake ACU-ZEN-SB (605 Kč)

    Celkem: cca 17 000 Kč

    Chtěl bych znát názor někoho zkušeného na tuto sestavu. Zejména pak názor k výběru zdroje a case, nerad bych tyto dvě věci podcenil jako u nynějšího mého PC.
    Ostatní komponenty jsem vybíral dle hodnocení v časopisu CHIP a recenzí na netu. Prioritou je výkon a tichý chod.

    Samozřejmě, že budu rád i za nižší cenu, klidně si nechám poradit i kvalitní levnější komponenty. (pokud to vůbec ještě jde)

    Na PC bych si občas chtěl zahrát nejnovější hry (Crysis apod.), enkódovat video, atd.. Prostě už mě přestala bavit situace, kdy něco vypaluji a pomalu již nic jiného nemohu na PC dělat....

    Děkuji za všechny fundované názory.
    KOM
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Deska spatne, s MSI nejsou moc dobre zkusenosti. radeji ASUS, Gigabyte (napr P5K, DS3 - asi nejlepsi volba, navic jen za 2k), k desce okomentuj jak moc potrebujes napriklad zminovane E-Sata atd

    CPU ok, pokud sezenes za uvedenou cenu.

    MEM: pokud nebudes nejak hodne taktovat, staci obycejne A-Data, ale pri dnesnich cenach bych zvazil 2*2Gb A-Data (cca 1800) - usetris na desce takze prachy na to budou.

    Grafika neumi regulovat vetrak a ma pomalejsi pameti. Jak je na tom s hlucnosti presne nevim, ale mozna bude ticha.

    Disk katastrofa. 1. podle me uz nedostacujici velikost, zadruhe hlucny a pomaly. Minimalne WD3200AAKS (snad uz jsou jednoplotnove verze)

    Chladic CPU: lepsi nez box, bez taktovani velmi tichy.

    Zdroj nic moc. Zvolil bych Corsair VX450, je tissi, kvalitnejsi a dokonce levnejsi.

    Case za 600 asi nebude zadnej zazrak ale osobni zkusenosti nemam.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    ..no většinu už tady napsal "fofršnek" , takže to budu mít těžší:

    ad MB: zrovna tuhle MSI hrůzu určitě ne ...ani nechci domýšlet kolik připlácíš za to chlazení
    ad GK: na chladič nehleď, stejně si tam časem dáš AC Accelero S1 (Rev. 2) a pokud nebudeš taktovat tak ber určitě verzi s DDR4!
    ad HD: mám dojem že řada 7200.11 už má na 250GB jednu plotnu, ale taky se zkus podívat i po jiné značce jako třeba Samsung, WD. Kapacitu už musíš vědět sám, kolik toho zabereš
    ad PSU: mimo Corsaira tu je i kvalitní Seasonic
    ad CASE: raději si vyber něco, co stojí min. 1000Kč...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele kom72
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    36

    Ahoj.
    diky za nazory, dnes v praci zkusim tedy sestavu predelat...

    Jen by mne zajimalo, jak je mozne, ze tu hanite vybrany disk, kdyz ten je v poslednich 4 cislech CHIPu vzdy na prvnim miste?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Docela roztomilá skříňka je Akasa Zen za 1k nebo aspoň CoolerMAster 330(nebo mutace 331 atp). Corsair vx450 bude dobrá volba, disk bych opravdu změnil, buď nějakej jednoplotnovej WD AAKS nebo třeba Hitachi P7K500 250/320GB nebo připadá v úvahu 7200.11, ale ty myslim nejsou menší než 500GB. RAM ber 4GB, těch par set tě už nezabije a do budoucna při té ceně ...
    Desku jinou(ja budu brat Gigabyte EP35-DS4 rev 2.1).
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 16-03-2008 v 15:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele kom72
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Docela roztomilá skříňka je Akasa Zen za 1k nebo aspoň CoolerMAster 330(nebo mutace 331 atp). Corsair vx450 bude dobrá volba, disk bych opravdu změnil, buď nějakej jednoplotnovej WD AAKS nebo třeba Hitachi P7K500 250/320GB nebo připadá v úvahu 7200.11, ale ty myslim nejsou menší než 500GB. RAM ber 4GB, těch par set tě už nezabije a do budoucna při té ceně ...
    Desku jinou(ja budu brat Gigabyte EP35-DS4 rev 2.1).
    Jen trosku odbocim - 4GB pameti - podporuji winXP 32-bit tolik pameti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    359

    Ví te co nechápu? Vy ste jak praštěný. Omlouvám se ale je to tak. Když já jsem vybíral zdroj do sestavy, tak ste mi řikali - Kup Fortron, Corsair, Nebo Seasonic. A ted když tu někdo koupí Fortrona, tak zase říkáte - koupil bych raději Corsair nebo Seasonic. Když si někdo koupí Corasair, taky řeknete kup si raději Seasonic?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od kom72 Zobrazit příspěvek
    Jen trosku odbocim - 4GB pameti - podporuji winXP 32-bit tolik pameti?
    Vlastně ne ... ale kdo by to nekoupil, když je to tak směšně levnééééééé!!!

    Už se to tu několikrát řešilo - pohledej - mám dojem, že XP 32bit pořeší cca 3,5GB...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    32bitový systém dokáže celkovo adresovať 4GB pamäte v celom PC. tj. máš 512MB grafiku a v kompe máš 4GB RAM tak systém bude vidieť len 3,5GB RAM, budeš mať 1GB pamäte na grafike tak systém uvidí len 3GB RAM...
    Ale tie ceny...
    @OdMajkla: Fortrony sa v poslednom čase EuroCasujú.
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 16-03-2008 v 15:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    A já vám to tu napíšu znova - Fortrony jsou pořád stejné (nebudu se přít jestli dobré nebo špatné), dva GLN jsem nedávno kupoval a vypadají úplně stejně jako vypadal kousek v recenzi ze 18.5. 2006:
    http://www.svethardware.cz/recenze-s...1-cast/14063-7

    Kondenzátory Capxon tam prostě byly i předtím, ale dokud tu trodas nezaložil na téma kvality kondíků téma tak to nikoho netočilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele kom72
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    36

    jeste jedna vec, co kdybych si nechal svuj stavajici disk: HDD 250GB WD2500YS 16MB SATAII/300 7200rp RAID

    Co na nej rikate? Je dobry? Trosku jsem se podivil, ze je oznacen RAID, prodavajici mi cca pred rokem o tom nerekl ani slovo :-) Kapacitu bych neresil, 250GB je zatim ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jo ten zdroj sem napsal ze nic moc hlavne proto, ze Bluestorm je prevlecenej GLN (cili jen jina barva) za kterou se zbytecne priplaci. A na tu sestavu bohate staci 450W a ten Corsair je mene hlucnej.

    Ad disk: Je to relativne zanovni kousek, zadna tragedie. Pokud kapacita dostacuje klidne si ho ponechej, ten 7200.10 co sis vybral je mozna pomalejsi .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od kom72 Zobrazit příspěvek
    jeste jedna vec, co kdybych si nechal svuj stavajici disk: HDD 250GB WD2500YS 16MB SATAII/300 7200rp RAID

    Co na nej rikate? Je dobry? Trosku jsem se podivil, ze je oznacen RAID, prodavajici mi cca pred rokem o tom nerekl ani slovo :-) Kapacitu bych neresil, 250GB je zatim ok.
    Mrkni se na SMART toho disku, třeba přes SpeedFan a Everest a pokud ti kapacitně a "tichostně" dostačuje, tak jsou to ušetřené chechtáky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele kom72
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Mrkni se na SMART toho disku, třeba přes SpeedFan a Everest a pokud ti kapacitně a "tichostně" dostačuje, tak jsou to ušetřené chechtáky
    Asi se zeptam blbe, ale co je SMART disku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od OdMajkla Zobrazit příspěvek
    Ví te co nechápu? Vy ste jak praštěný. Omlouvám se ale je to tak. Když já jsem vybíral zdroj do sestavy, tak ste mi řikali - Kup Fortron, Corsair, Nebo Seasonic. A ted když tu někdo koupí Fortrona, tak zase říkáte - koupil bych raději Corsair nebo Seasonic. Když si někdo koupí Corasair, taky řeknete kup si raději Seasonic?
    Je to dost možné: když si někdo vybere EC apod., doporucime mu priplatit aspoň za Fortron, pokud si vybere Forteon, navrhneme mu priplatek na Corsair nebo Seasonic kvuli hlučnosti atd.

    Imho ten WD2500YS 16MB SATAII/300 7200rp RAID bude dobrej, RAID na konci pravděpodobně značí RAID edici, což nás ovšem nemusí trápit, je to úplně normální disk(kdyžtak si o tom něco můžeš najít, ale stejně bys potřeboval disky 2)

    Ale radši si ten disk zkontroluj, jak piše kane.shw//SMART disku je paměť, kam si disk ukládá info o svém stavu a z těchto info pak programy, které ji dokáží číst usoudí, jak je disk "zdravý", jestli není "před smrtí"Ale co to je tě ttrapit nemusi, stači ji přečíst třeba tím Everestem nebo třeba harddrive inspector atp., imho podívej se do sekce download/Diagnostické utility/Pevné disky nebo download/Diagnostické utility/systém jako celek a něco stahni.
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 16-03-2008 v 21:31
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. jakou grafiku pro novou sestavu
    Od calibos v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-11-2013, 11:52
  2. Ohodnoťte prosím tuto sestavu
    Od xjirio v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-08-2013, 16:06
  3. Sestavy, notebooky a PDA: dotaz na novou sestavu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-08-2010, 23:42
  4. Výběr komponent pro novou sestavu
    Od Prott v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 03-08-2010, 21:10
  5. Starší sestavu upgradovat nebo novou?
    Od eraser7 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-12-2008, 22:09