Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 64

Téma: Sestava do 7000

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Chci se zeptat na rozdíl HD3650 512MB DDR2 s HD3650 256MB DDR3,o kolik a na co je výkonější ta DDR3?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Jerome82 Zobrazit příspěvek
    Chci se zeptat na rozdíl HD3650 512MB DDR2 s HD3650 256MB DDR3,o kolik a na co je výkonější ta DDR3?
    O dost, DDR2 pameti jsou proti DDR3 celkem velka brzda.... nedoporucuju. Dneska uz jedine DDR3
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od Jerome82 Zobrazit příspěvek
    Chci se zeptat na rozdíl HD3650 512MB DDR2 s HD3650 256MB DDR3,o kolik a na co je výkonější ta DDR3?
    Už se to tu na fóru řešilo několikrát, tak to jen shrnu - kup HD3650 256MB DDR3! DDR3 jsou lepší paměti, než DDR2, kapacitně 512MB je u HD3650 zbytečnost. Pokud používáš rozlišení 1280x1024 tak 256MB DDR3 bohatě stačí Na vyšší rozlišení už je lepší koupit výkonnější kartu (bavím se teď o hraní her!)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    rozdíly DDR jsou pouze v taktech a propustnosti nebo i v něčem jiném?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Rozdiely sú aj v spotrebe
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    ...Pokud používáš rozlišení 1280x1024 tak 256MB DDR3 bohatě stačí...
    No, podle testů, které jsem jednou dělal, 256 MB stačí tak tak na 1024 x 768. Pak se to musí tahat přes PCIe do RAM, sice to nezhazuje výkon nijak moc, ale přesto, pokud by byla 512 MB GDDR3 tak bych ji osobně bral raději
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Nad tímhle jsem několikrát přemýšlel a několikrát se to tu i řešilo.
    Ale když si vezmu jen finanční rozdíl mezi těmito dvěmi verzemi HD3650, tak se to imho nevyplatí.
    Ceny dle alfacomp.cz: Asus HD3650 256MB DDR3 - 1550CZK vs. Sapphire HD3650 512MB DDR3 - 2050CZK
    To je tedy cca 500CZK navíc, což je cca 33% cenové navýšení pro 512MB DDR3, a nárus výkonu je také 33%?
    Sice nejsem skalním zastáncem různých 3Dmarků, ale i výsledky dělané na referenční sestavě v alfě jsou téměř stejné (3Dmark06 právě v rozlišení 1280x1024) 4498 bodů vs. 4550 bodů (defacto 00 nic)

    Ano pokud by 512MB DDR3 verze stála tak o 100CZK víc, tak je to imho dobrá investice, ale takhle se to nevyplatí.

    Je jasné, že pro vyšší rozlišení je vhodnější větší VRAM, ale u vyššího rozlišení, pak už také narážíme na výkonnostní strop samotného GPU
    Čili abych udělal závěr - cenový rozdíl, prostě nestojí za ten rozdíl výkonnový.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Jistě, v tomto případě je to tak...mnohdy (před ukončením prodeje ) je ale cenový rozdíl pár korun a pak je určitě lepší brát více paměti
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Tak,chci se zeptat,pc mi budou skládat v troll computers,je to v mém městě,řekli,ať si objednám z e-shopu komponenty a že mi to pak tam za 400 složej,stačí mi objednat zákl.desku,CPU,RAM,HDD,gr.k a skříň?Nebo ještě jiné komponenty?Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Nechceš si to raději složit sám ? Nebo nemáš známého ? Případně odkud jsi, jestli někdo z fóra není poblíž ? Z těch shopů je to sestavování bída, navíc za to dost platíš a ještě ti tam beztak dají pečeť
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    S tou pečetí je to bída, pokud možno tak bez ní (na to se určitě informuj),
    ale zase se musí zmínit i výhoda toho, že pokud tomu člověk nerozumí, nebo ho to nezajímá, tak v obchodě mu sestavu zpravidla i odzkoušejí a případné problémy s kompatibilitou (není jich hodně, ale taky nemůžeme říkat, že neexistují ) mnohem pružněji odstraní, případně problematickou komponentu nahradí jinou, která bude chodit. Znáte takové to jejich - "no objednávali jsme ty komponenty, ale bohužel jedna z nich nebyla dostupná, tak jsme tam dali komponentu, která byla skladem, když Vy jste na to tak spěchal atd. atd. - tak to je přesně ono

    Každopádně pokud už si to budeš nechávat skládat v obchodě, tak se zeptej, jaké testy na sestavě po složení probíhají, jak dlouho atd. Pokud ti řeknou, že to dají jen do kupy a že když si k tomu nekoupíš origoš widle, tak nic dělat nemůžou, tak to kup po dílech - sestavit doma to zvládnou i lidi s nedokončenou základkou - myslím tím týnejdžry
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    ...případně problematickou komponentu nahradí jinou, která bude chodit. Znáte takové to jejich - "no objednávali jsme ty komponenty, ale bohužel jedna z nich nebyla dostupná, tak jsme tam dali komponentu, která byla skladem, když Vy jste na to tak spěchal atd. atd. - tak to je přesně ono
    To že tam vrazí strašnou škatuli neodpovídající výkonem ani cenou a spolehnou se na neznalost kupujícícho je jako dobře ?! A vůbec, jak bylo řečeno v mnoha další vláknech, dneska je to skládačka, skoro nic se nedá splést, manuály u komponent jsou a kdyby něco, na pomoc je zde SHWf...já bych do toho šel
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    2Pavel Boček:
    Co chceš abych ti na to napsal?!? Když si přečteš můj poslední příspěvek ještě jednou a celý, připadá ti snad neobjektivní?

    Každá mince má dvě strany a zmiňovat, nebo zviditelňovat tady jen jednu se mi nezdá správné.

    Je to jednoduché - pokud člověk chce, tak si to poskládá doma. Pokud nechce nemůžeme ho do toho nutit, jelikož práce, která se dělá s nazájmem/nechutí většinou stojí za ho.no! Osobně bych si to také poskládal sám, ale to jen proto, že mě to baví!

    Taky tady existují různé prográmky na přesnou diagnostiku jednotlivých komponent v počítači (např. Everest), který si může kdokoli nainstalovat a zkontrolovat si tak bez jakéhokoli manuálního zásahu do PC, co přesně si vlasntně koupil!

    Tou změnou "nekompatibilní" komponenty jsem měl na mysli spíše změnu výrobce, či revize, příp. i reálně špatného kusu, popř. nahrazení výkonově/vlastnostmi stejnou komponentou. Nedovedu si představit inteligenci toho prodejce, který by praktikoval to, že ti do casu dá zcela něco jiného bez vysvětlení, než to, co sis objednal a domluvil - jak už jsem psal (a jistě nejenom já a nejenom tady) k ověření stačí pouze použití Everestu.

    Tak už vážně nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Měl jsem na mysli situaci, kdy ti dají něco jiného že to co sis objednal neměli a řeknou ti, že to odpovídá, ale přitom vůbec nemusí...

    Jinak pořád se může obrátit na někoho z fóra, v okruhu 50 km určitě někdo bude
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 27" LCD do 7000 Kč
    Od Suprak v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-12-2014, 16:00
  2. LCD: LCD 22" cca 5-7000 kč
    Od mav2 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-03-2009, 14:20
  3. Upgrade pc (~7000 CZK)
    Od Kozouš v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-11-2008, 13:06
  4. Komponenty do 7000,-
    Od Hockto v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 19:19
  5. LCD: 19"LCD do 7000 kč
    Od RainMakeR v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-09-2006, 12:05