Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 38

Téma: Poškodil vám někdy napájecí zdroj vaše PC?

  1. #16
    Redaktor SHW / Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    174

    Na 486 od Compaqu mi zdroj odešel, ale těžko říct, co za značku tam tehdy u 15 let starého kompu používali. Další stroj s Celerony (466, později vyměněn za 950) měl 200W zdroj neznámé značky a vydržel, bohužel nedodával právě stabilní napětí, dost to oscilovalo. Dnes mám zdroj KME 400W a drží se statečně, napětí víceméně stabilní a bez problémů. U nového kompu jdu však do Corsair VX450, chci konečně zažít "tichý počítač".
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Konnor
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    284

    No mě vzplál plamenem jeden EC cca 5let starej, ségře zasmrděl nějakej starší fortron (vyhořel tam jenom přívodní obvod ostatním komponentám se nic nestalo a kámoš ugriloval základní desku s 3 roky starým EC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    ano, "kvalitní" fortron mi zničil desku a pak sem reklamoval zase "kvalitní" fortron...

    a pak z praxe - ECčko bouclho a vzalo s sebou desku+něco+něco = vyřešeno sehnáním nového PC
    a pak nějaký šunty jako EC,Maxpower...nic sebou nevzaly
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    Ne, používám pouze levné zdroje, ale BOJÍM SE BOJÍM
    to boboco: za nafouknutí kondíků na desce můžou levné zdroje ? Mě se tak stalo na mé dnes již historické EPOX RDA+ a proklínal jsem výrobce desky za použité součástky (naštěsí mi je kamarád s mikropájkou vyměnil a deska jede dál, ale mírně se začínají nafukovat další co nebyly měněné). Já jen jestli ho (zdroj) má cenu ještě vyměnit ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    naštastie nie, len on sám v tichosti odišiel nejaký EC. V pohode fungoval dokiaľ som mu neodpojil napájanie, po znovu pripojení už neobžil (klasika zdrojov EC)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Zdroju mi odselo nekolik .. mozna vic nez 10 vetsinou ec obcas i fotron .. nikdy sebou zadny nic nevzal .. domu mi samozrejme ec nesmi a do firmy uz delsi dobu taky ne ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Thomasek Zobrazit příspěvek
    Ne, používám pouze levné zdroje, ale BOJÍM SE BOJÍM
    to boboco: za nafouknutí kondíků na desce můžou levné zdroje ? Mě se tak stalo na mé dnes již historické EPOX RDA+ a proklínal jsem výrobce desky za použité součástky (naštěsí mi je kamarád s mikropájkou vyměnil a deska jede dál, ale mírně se začínají nafukovat další co nebyly měněné). Já jen jestli ho (zdroj) má cenu ještě vyměnit ....
    Ono je to složitější, trodas by nás oba asi trochu poučil:-) V každém případě, měl jsem jedinečnou možnost před lety pozorovat dva počítače o naprosto stejné konfiguraci s jinými zdroji (firemní PC). Oba měly BIOSTAR desky (model si nepamatuju) a Pentia 4 na 2,4 GHz. Již po roce a půl se v počítadle se zdrojem KME začaly nafukovat kondíky u filtrace napájení CPU. Ve druhém PC kde byl 350W Fortron byly kondíky nepoškozeny (bez viditelného poškození). Po dvou letech (po záruce) deska s KME zdrojem začala tuhnout, výměna zdroje a kondíků pomohla, deska s Fotronem - bez závad....

    Tohle je jedna má osobní zkušenost, v praxi je to tak, že se často jedná o kombinaci všech aspektů - mizernej zdroj s nedostatečně odfiltrovaným napětím + výrobce desky na kondíkách ušetřil... Mnohdy se dá ale jedno kompenzovat druhým - deska s nekvalitními kondíky může dobře fungovat s kvalitním zdrojem a naopak - deska s kvalitními kondíky snese lépe použití méně kvalitního zdroje.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 22-03-2008 v 00:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér Avatar uživatele Martin_kukis
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    53

    Naštěstí odpálil jen sám sebe poté co dělal fóry se zapínáním že se zapnul na nějáké 3-10 zmáčknutí tlačítka (LC POWER 550W) zamával mi asi po roce nyní mám Seasonic S12 jednu z prvních revizí s učinosti 80% nebo tak něják :O))) a od té doby je klid.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Ve svém PC sem měl vždycky FORTRONA a nikdy se mi nic nestalo Té značce věřím ( ikdyž když sem viděl,že se spojila s EC,tak se mi chtělo brečet ). Zatím všechny ale jejich výborky byly výborné
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    * Ne, používám pouze levné zdroje

    Muj zdroj Maxpower 450W šlape jako ďas a nic nehoří Otázkou je: JAK DLOUHO JEŠTĚ
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 17-04-2008 v 18:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jeden mé ženě, vzal s sebou disk a za půl roku odešla i deska... :-(
    Teď mám seasonic oem a enermax liberty, oba ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    no mne osobne už jeden zdroj zhorel, no nezobral so sebou nič. tušim skyhawk 230W (r.2001)...
    večsinou montujem Fortrony GLN... sem tam daky masaker Seasonic, Enermax alebo tiež Corsair ale Fortrony sú OK a ešte k tomu za viac než dobru cenu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    No mě v jednom zdroji L&C vytekly kondíky a nafoukli se i na desce ale tu sem spravil a šlapalo to.
    Pak sem dostal comp od kámoše a v tom taky "kvalitní" L&C v tom pukly transistory takže schořela deska se všim všudy krom Tv karty a DVD mechaniky.
    Můj nynější comp šlape na 400W Eurocase akorát s vyměněným větrákem za lepší tišší.
    A na mý starý K6 šlape noname 200W ATzdroj už 11 let bez problémů (akorát my ohořely konektory) :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Seasonic S12II-430 - umřel a vzal s sebou desku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ano, zdroj Eurocase zabil meho Durona 950Mhz, vcetne desky a grafiky ATI Rage Xpert 2000 , no z PC mi vlastne zbyla jen skrin a mechanika

    A malem bych zapomel, Eurocase 400W mi jeste zabil 3 MSI desky ... no nez se na to prislo
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. někdy síť jede, někdy ne
    Od HeLiX535 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-10-2009, 19:03
  2. Napajeci zdroj
    Od Pec@ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 08:05
  3. PCIE napájecí konektor
    Od Resurrection v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-11-2007, 20:27