Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Poškodil vám někdy napájecí zdroj vaše PC?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    • Ano, byl to levný zdroj
    • Ano, byl to dražší, kvalitní zdroj
    • Ano, levný i dražší zdroj
    • Ne, používám pouze levné zdroje
    • Ne, používám pouze kvalitní zdroje
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    No mě osobně se to naštěstí nestalo, ale měl jsem dva takové na stole a byly to nějaké levné šunty (jeden EC a ten druhý si už nepamatuji).
    V prvním případě to odnesla "jen" deska, disk a CD, v druhém celé PC (fungovala snad jen zvukovka a paměť).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    v PC mi bouchly dva zdroje a pokaždé mi PC přežilo, ale už se mi nechtělo kupovat pořád zdorje za 500, tak jsem investoval před dvouma rokama 3000Kč do Fortrona Epsilon 600GLN
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Zase musím mít něco extra - "Ne, používám levné i kvalitní zdroje"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    166

    za asi 20 let mi neodešel ani jeden zdoj vžy to byli neznačkové ted jsem koupil forton tak nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    V PC jsem měl EC a ten šel v pohodě. Podělala to bouřka a nějaký sítoví přepětí který nám vyhodilo pojistky v bytě. Já byl v práci a máti nahazovala jističe tak dlouho až mi odkouřila zdroj, a pevnej disk. Ted mám Fortron, a zatim ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Ne, zatím naštěstí nezničil. Dřív jsem měl v PC nějaký EC, ale většinou začaly dělat bordel větráčky. Asi rok zpátky jsem přešel na Fortrona a minulej měsíc jsem si pořídil SeaSonic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    používám asi tři noname stary zdroje cca 7 let, každou chvíli je kontroluju a pořád v poho, dělal jsem i zátěžové testy a nic. Jsou zatiženy asi z 3/4 a jsou studené (jeden z nich je made in czech republic )
    Zatímco s jedním Fortronem 300W(FSP300), který byl zatíženej ubohou PIII, bylo PC dost nestabilní a když jsem ho kuchnul, tak jsem našel pěkně nafouklej kondík (Fuhjjyu). Což vytvořilo dost rozporuplné názory na značky zdrojů
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Butcher
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    29

    Nikdy jsem nezaznamenal žádnej problém. Nyní mam Enermax připojenej na záložák, tak snad ani nic nehrozí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Zatiaľ nie, ale raz mi v 300W noname (určite mal na sebe nejakú značku ale už si ju nepamätám) buchlo a zaiskrilo. Ale nepoškodil mi nič a v pohode si šľapal ďalej potom nasledovalo 400W EC počkať, ten mi odpálil ventilátor a nechcel som čakať kým mi odpáli HDD a pod. tak som ho vymenil za BS II a ten následkom hlučnosti za VX450
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Odpoved zni:
    • Ano, byl to levný zdroj
    Uz je to asi 7 let, tenkrat to odnesla deska a CD mechanika.... prisel jsem k vypnutymu PC, mechanika vysunuta a divnej smradek v celym pokoji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    možná jsem měl neskutečně velké štěstí, protože mi rukama prošly už stovky počítačů, ale matně si vzpomínám asi jen na 2 reálné případy za posledních cca 5 let, kdy zdroj způsobil nefunkčnost některého dalšího komponentu (opomíjím nekvalitní zdroje, které postupem času nafukovaly kondíky na deskách - éra Socket 378 a Socket A).
    V jednom případě to bylo komplet PC a nechvalně proslulá série "papírových" zdrojů L&C, ve druhém případě staré 300W EC, kdy to odnesla deska, disky a mechaniky. Jinak jsem přišel do styku s obrovskou kupou vyčuzených zdrojů atp, komponenty ale vždy zůstaly funkční. Možná je to i tím, že když se mi dostane na servis PC, kde je nekvalitní nebo silně poddimenzovaný zdroj, majiteli ihned doporučuji výměnu za zdroj kvalitnější (v současnosti Modecom/Fortron), na což drtivá většina lidí přistoupí.

    Na druhou stranu, zažil jsem hodně případů, kdy, slabý a nekvalitní zdroj majitel PC v nevědomosti opravdu nechutně zatížil a na takový zdroje se pak člověk nesmí zlobit, prostě za to nemůžou, když exnou:
    Poslední případ z minulého měsíce: EC 300W + Prescott 3GHz; 1 mechanika; 3 HDD; GeForce 6800; TV Tuner; SB Audigy. V tomto stavu provozováno téměř půl roku - majitel nehrál hry, protože to prý vždycky vytuhlo (proč asi?), což mu tolik nevadilo, ale na servis to přinesl až ve chvíli, kdy se mu při kopírování dat (i při běžné práci) zastavovaly a roztáčely pevné disky - zdroj nic nepoškodil a výměna za 400W Modecom FEEL III pomohla k naprosté spokojenosti majitele, který konečně hraje i hry... Apropó, ten zdroj byl už pěknej dědeček, zbyl mu ze starýho PC a ani ho nenapadlo jej vyměnit, měl minimálně 2 roky, ale spíš víc.

    Podobných případů jsem zažil už mnoho a nevím zda to bylo štěstí nebo náhoda - v drtivé většině příapdů odešel opravdu jen zdroj a nic dalšího.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    Nikdy se mi to nestalo, dřív jsem měl nějakou podivnou značku ( o které jsem později vykoumal že se prodává snad jen v USA, nevim jak se mi tam dostala ) a teď jedu na Seasonicovi ještě s rezervou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    Sunpro mi odeslal do věčných lovišť 120 GB Seagate sedmičkové řady, naštěstí jsem z nej před definitivní smrtí stihl vytáhnout data. U druhého disku se mu naštěstí započaté dílo dokončit nepodařilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    124

    Me odesly asi 2x nejake noname zdroje jeste pred lety v jedne P3, nic sebou nevzaly. Ted pouzivam kvalitni a ten zatim drzi :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. někdy síť jede, někdy ne
    Od HeLiX535 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-10-2009, 20:03
  2. Napajeci zdroj
    Od Pec@ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 09:05
  3. PCIE napájecí konektor
    Od Resurrection v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-11-2007, 21:27