Zamrzání PC při hraní her
Zdravim, jiz delsi dobu mam problem se svym PC: po cca 5 minutach hrani her (jen nekterych, namatkou FlatOut2, NFS: Pro Street, The Portal, CS: Source, HL2: EP2) se zasekne obraz, zvuk se jakoby zacykli ve smycce o delce zhruba 1 vterina a cele PC nereaguje vubec na nic, musim vzdy restartovat natrvdo. Tohle se stane pravidelne po zhruba stejne dobe, tyhle hry nemuzu vubec hrat. Sice uz moc hry nehraju ale nezda se mi ze by muj komp bal natolik stary ze bych si nezahral ani tyhle starsi veci.
Zkousel jsem nove ovladace na zvuk, grafiku, bios, directx a nic nepomohlo, reinstal windows delat nemuzu... Nevim jestli problem neni hw razu ale jak to zjistit netusim.
sestava: Athlon64 2800+, 1 GB ram, GF 6600GT, win XP Home SP2
Diky za jakoukoliv radu.
Orgic.
Zkousel jsem nove ovladace na zvuk, grafiku, bios, directx a nic nepomohlo, reinstal windows delat nemuzu... Nevim jestli problem neni hw razu ale jak to zjistit netusim.
sestava: Athlon64 2800+, 1 GB ram, GF 6600GT, win XP Home SP2
Diky za jakoukoliv radu.
Orgic.
No s Tvoji sestavou NFS Pro Street ? mmm. tak to se ani nedivim že ti to zamrzne :)
EDIT by mech13: hele klid jo? ja dohral most wanted na GMA 900:D a nebudme tu OT:)
EDIT by mech13: hele klid jo? ja dohral most wanted na GMA 900:D a nebudme tu OT:)
A neprehrieva sa ti PC????Nie je horúca grafika?Skús nechať otvorenú skriňu alebo pridaj nejaký ventilátor na odvetrávanie.
Tak predne diky za odpovedi.
K tem teplotam, v dobe zaseku ma grafika 74 a procak ani ne 50 stupnu, coz se mi nezda moc, ani jedno neni pretaktovane. Ve skrini mam dva 12cm vetraky, chlazeni je imho dostatecne.
Jinak se omlouvam, ty NFS nejsou Pro Street ale Most Wanted:)
Memtest bez chyby nekolik hodin.
Co by jeste mohlo byt pricinou tak zdroj, ale myslim si ze by se sestava spis samovolne restartovala nez sekala pri hre.
Zkousel jsem premyslet od kdy problem pozoruju, ale jak rikam hry moc nehraju, poprvy jsem to zaznamenal u CS: Source, prikladal jsem to tehdy nejake chybe ve hre, dela to ale vic her. Je ale zajimavy ze nektery jiny hry jsou bez problemu.
K tem teplotam, v dobe zaseku ma grafika 74 a procak ani ne 50 stupnu, coz se mi nezda moc, ani jedno neni pretaktovane. Ve skrini mam dva 12cm vetraky, chlazeni je imho dostatecne.
Jinak se omlouvam, ty NFS nejsou Pro Street ale Most Wanted:)
Memtest bez chyby nekolik hodin.
Co by jeste mohlo byt pricinou tak zdroj, ale myslim si ze by se sestava spis samovolne restartovala nez sekala pri hre.
Zkousel jsem premyslet od kdy problem pozoruju, ale jak rikam hry moc nehraju, poprvy jsem to zaznamenal u CS: Source, prikladal jsem to tehdy nejake chybe ve hre, dela to ale vic her. Je ale zajimavy ze nektery jiny hry jsou bez problemu.
[QUOTE=Klingacikx;101683]Nj, zdroj čo je zač? výkon a značka[/QUOTE]
Napsal jsem popis sestavy do podpisu:)
Napsal jsem popis sestavy do podpisu:)
[QUOTE=Maximus12;101688]Máš aktuální ovladače grafiky? Kdyžtak zkus stáhnout nové pokud je nemáš ...[/QUOTE]
Ano uz jsem to psal prve, delalo to ve starsich i v nejnovejsich ovladacich... Zkusim podtaktovat tu grafiku...
Ano uz jsem to psal prve, delalo to ve starsich i v nejnovejsich ovladacich... Zkusim podtaktovat tu grafiku...
zdroje chill odporuji normam, a maji v oblibe explodovat... EC, maxpowery, L&C a takove smejdy radime vymenit preventivne, ale chill je jeste o dve kategorie pod nema... i s eurocase by sis dost pomohl
[QUOTE=mech13;101702]zdroje chill odporuji normam, a maji v oblibe explodovat... EC, maxpowery, L&C a takove smejdy radime vymenit preventivne, ale chill je jeste o dve kategorie pod nema... i s eurocase by sis dost pomohl[/QUOTE]
Jo to vim, ale ja mam jeden z prvnich co se k nam zacaly dovazet a v ty dobe byly i na zahranicnich serverech hodnoceny dobre... jede uz tri roky v pohode, napeti je stabilni, casem ho vymenim ale nemyslim ze to je pricina tohohle problemu. Kdyz sezenu jinej zdroj, zkusim to s nim.
Zkousel jsem podtaktovat grafiku a zadna zmena, kondiky vypadaj na pohled normalne.
Jo to vim, ale ja mam jeden z prvnich co se k nam zacaly dovazet a v ty dobe byly i na zahranicnich serverech hodnoceny dobre... jede uz tri roky v pohode, napeti je stabilni, casem ho vymenim ale nemyslim ze to je pricina tohohle problemu. Kdyz sezenu jinej zdroj, zkusim to s nim.
Zkousel jsem podtaktovat grafiku a zadna zmena, kondiky vypadaj na pohled normalne.
tak jeste chekni kondiky ve zdroji. ted se mi to nechce cely prochazet, na desce jsou OK?
muzes se podivat na FAQ jestli jsme na neco nezapomely... [thread=4090]FAQ[/thread]
muzes se podivat na FAQ jestli jsme na neco nezapomely... [thread=4090]FAQ[/thread]
Jo na desce se zdaji taky ok, FAQ jsem prochazel a uz me nic nenapada. Az budu nekdy moct zkusim jeste reinstal win.
Hry hrat nepotrebuju ale chtel bych aby komp behal jak ma. Planuju koupit novej tak uz to nejak doklepu... Kdyby vas jeste neco napadlo tak dejte pls vedet, uz mi dosla fantazie. Dik.
Hry hrat nepotrebuju ale chtel bych aby komp behal jak ma. Planuju koupit novej tak uz to nejak doklepu... Kdyby vas jeste neco napadlo tak dejte pls vedet, uz mi dosla fantazie. Dik.
me uz taky ne... snad jen vyhodit jednu RAM, podtaktovat grafiku i procak a taky pozodpojovat prebytecny disky... pokud to porad bude blbnout, tak jedine otestovat komponenty jinde/jine komponenty v tvoji sestave
No pokud komp zamrzá a máš v plánu instalovat systém klidně to udělej. Myslím že to ale nepomůže. Osobně když se mě sekaly hry, nikdy jsem nepátral po tom proč. Vždy jen v doporučené konfiguraci ke hře.
Měl jsem také GF 6600, a nemohl jsem si na ni stěžovat. Vše mi brzdil jen procesor Sempron 2500 1.4 GHz. Pamět jsem měl 512 Mb se základní deskou MSI K8N. Všechno makalo jako fík. I NFS Most Wanted jsem pařil v rozlišení 800x 600? Nevim přesně. Ale vim že hra se sem a tam sekla ale jinak makala, tak je možný že ta chyba bude někde v HW. Co se týká chlazení tak sem v tý době ani nevěděl co je to Svět Hardware a nikdy jsem neřešil nějaký chlazení jaké ted po pročítání diskuzí na tomto webu má jak se zdá velký vliv. Ovšem ne u takové sestavy jakou jsem měl. Na sempronu byl box, a celej byl tak zaprášenej že se divim že to chladilo. Nikdy jsem se dovnitř nedíval. Grafika měla oboustrannej pasiv takže asi byla ok. Jestli plánuješ novej komp, zbytečně bych po tý příčině nepátral a co nejdřív pořídil jinej. Já to ted udělal, a nestačim se divit co ta mašina dělá a že jsem váhal tak dlouho.
Možná by to mhlo bejt v těch discích jak říká Mech. To bych zkusil. Někdy mě pozlobilo že jsem měl hru na jinném oddílu než systém. Taky bych zkusil defragmentovat. Ale to asi nebude pravá příčina.
Měl jsem také GF 6600, a nemohl jsem si na ni stěžovat. Vše mi brzdil jen procesor Sempron 2500 1.4 GHz. Pamět jsem měl 512 Mb se základní deskou MSI K8N. Všechno makalo jako fík. I NFS Most Wanted jsem pařil v rozlišení 800x 600? Nevim přesně. Ale vim že hra se sem a tam sekla ale jinak makala, tak je možný že ta chyba bude někde v HW. Co se týká chlazení tak sem v tý době ani nevěděl co je to Svět Hardware a nikdy jsem neřešil nějaký chlazení jaké ted po pročítání diskuzí na tomto webu má jak se zdá velký vliv. Ovšem ne u takové sestavy jakou jsem měl. Na sempronu byl box, a celej byl tak zaprášenej že se divim že to chladilo. Nikdy jsem se dovnitř nedíval. Grafika měla oboustrannej pasiv takže asi byla ok. Jestli plánuješ novej komp, zbytečně bych po tý příčině nepátral a co nejdřív pořídil jinej. Já to ted udělal, a nestačim se divit co ta mašina dělá a že jsem váhal tak dlouho.
Možná by to mhlo bejt v těch discích jak říká Mech. To bych zkusil. Někdy mě pozlobilo že jsem měl hru na jinném oddílu než systém. Taky bych zkusil defragmentovat. Ale to asi nebude pravá příčina.
čau. Hele a zkoušel jsi zdroj zaměnit za jiný ? já měl dříve úplně ten samý problém. Práce ve Windows zcela OK, šlo hrát i CSko. Ale při hraní náročnějších her (Battlefield2142,Bioshock,NFS...) mi to vytuhlo vždy po pár vteřinách, občas restart, jak kdy. Měl jsem tehdy cpu Intel D930,7600GT,1Gb ram a zdroj NEXUS 350W.Ptal jsem se na to na něakým fóru (dost možná,že zrovna tady, nevím :) a tip mě tam zdupal,že bez kvalitního zdroje a silného zdroje se nemám čemu divit.Pořídil jsem si nový zdroj Seasonic 500W a od té doby vše OK. Pokud jsi to nezkoušel, minimálně bych si být tebou od někoho půjčil něakej zdroj a vyzkoušel to. Tož tak :)
Mám asi stejný problém. Nechal jsem si sestavit novej počítač abych si mohl dovolit novější hry, ale hned zezačátku jsem měl problémy, že okamžitě při spuštění jakékoli hry se počítač samovolně restartoval. Ihned jsem to vrátil a něco mi tam ten člověk asi poupravil, nevím co. Nicméně problém částečně přetrvával. Musel jsem dát zezadu k počítači velký větrák co mám v pokoji na léto, jinak se mi po nějaké době znovu počítač při hraní her restartoval. Hrál jsem například Trackmanii, CoD2, GTA4, DiRT. V poslední době jsem se však začal potýkat s problémem jako Orgic. Specielně při hraní DiRT se mi po pár minutách zasekne obraz a nemůžu dělat kromě restartu natvrdo vůbec nic. Zvuk se zacyklí. Dal jsem to tedy znovu předělat, ptal jsem se na to přátel a odhadovali že přetrvává přehřívání, nebo je špatná teplovodivá pasta, prostě teplota. Teď mám vyměněný zdroj za lepší, vyměněnou pastu, přidaný ventilátor a ostatní ventilátory vyměněné. Při Trackmanii hraji bez problému bez velkého větráku, automatický restart už se nevyvolává. Bohužel mi při hraní DiRT stále zamrzá obraz. Sestavu mám poměrně slušnou, s výkonem problém nemám, GTA4 mi jede bez problému. Čím by to mohlo ještě být?
Sestava: Intel Pentium III Xeon, 2666 MHz (8 x 333), NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB), 2GB RAM, OS Win XP
Sestava: Intel Pentium III Xeon, 2666 MHz (8 x 333), NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB), 2GB RAM, OS Win XP
[QUOTE=Tygggrik;245039]Mám asi stejný problém. Nechal jsem si sestavit novej počítač abych si mohl dovolit novější hry, ale hned zezačátku jsem měl problémy, že okamžitě při spuštění jakékoli hry se počítač samovolně restartoval. Ihned jsem to vrátil a něco mi tam ten člověk asi poupravil, nevím co. Nicméně problém částečně přetrvával. Musel jsem dát zezadu k počítači velký větrák co mám v pokoji na léto, jinak se mi po nějaké době znovu počítač při hraní her restartoval. Hrál jsem například Trackmanii, CoD2, GTA4, DiRT. V poslední době jsem se však začal potýkat s problémem jako Orgic. Specielně při hraní DiRT se mi po pár minutách zasekne obraz a nemůžu dělat kromě restartu natvrdo vůbec nic. Zvuk se zacyklí. Dal jsem to tedy znovu předělat, ptal jsem se na to přátel a odhadovali že přetrvává přehřívání, nebo je špatná teplovodivá pasta, prostě teplota. Teď mám vyměněný zdroj za lepší, vyměněnou pastu, přidaný ventilátor a ostatní ventilátory vyměněné. Při Trackmanii hraji bez problému bez velkého větráku, automatický restart už se nevyvolává. Bohužel mi při hraní DiRT stále zamrzá obraz. Sestavu mám poměrně slušnou, s výkonem problém nemám, GTA4 mi jede bez problému. Čím by to mohlo ještě být?
Sestava: Intel Pentium III Xeon, 2666 MHz (8 x 333), NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB), 2GB RAM, OS Win XP[/QUOTE]
Zkus nejdříve blíže specifikovat svoji sestavu. Přesný typ grafické karty, zdroje, RAM atd...
Pastu jsi měnil na čem? Na CPU nebo GPU? Je možné, že se ti přehřívá grafická karta. Kontroloval jsi, jestli se ti točí fan na chladiči grafické karty?
Nejlepší by asi bylo vyzkoušet různé zátěžové testy jak pro grafickou kartu, tak pro procesor, stabilitu systému, otestovat paměti (orthos, FurMark, Goldmemory apod....)
Sestava: Intel Pentium III Xeon, 2666 MHz (8 x 333), NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB), 2GB RAM, OS Win XP[/QUOTE]
Zkus nejdříve blíže specifikovat svoji sestavu. Přesný typ grafické karty, zdroje, RAM atd...
Pastu jsi měnil na čem? Na CPU nebo GPU? Je možné, že se ti přehřívá grafická karta. Kontroloval jsi, jestli se ti točí fan na chladiči grafické karty?
Nejlepší by asi bylo vyzkoušet různé zátěžové testy jak pro grafickou kartu, tak pro procesor, stabilitu systému, otestovat paměti (orthos, FurMark, Goldmemory apod....)