Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Geil DDR2-800Mhz Black Dragon problem s nastavenim

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    10

    zdravim

    priznam se ze uz jsem uplne na dne a vyzkousel jsem vsechno co me napadlo.
    koupil jsem pameti geil 2GB (2x1GB) PC6400 - 800Mhz Black dragon s taktovanim 4-4-4-12 na napeti 2.0V
    zakladni deska je MSI P35 Platinum Combo. pokud v nastaveni Bios CELL MENU necham configuraci dle SPD, tak nastavi taktovani na 5-5-5-18 na 400Mhz jak je na obrazku 55.png (jsou zde i rychlosti cteni zapisu a kopirovani dle Everest ultimate)

    pokud manualne v biosu zmenim v Cell menu konfiguraci DRAM na 4-4-4-12, pak je vysledekv everest ultimate dle obrazku 44.png. zde je prave videt ze rychlost cteni se zvetsila ale rychlost kopirovani se zmensila !!! a take je videt ze zustala frekvence na 400Mhz ikdyz ma byt asi tech 266Mhz (v tomhle se prave uz nevyznam)

    v biosu jsem nikde nenasel moznost zmenit frekvenci pro pameti, ikdyz je tam uvedena neni mozne ji menit
    jo a jinak jsem nastavil napeti manualne pro pameti 2.0V jak by asi melo byt

    poradi nekdo co delam spatne? nebo jestli mam jeste neco nastavit v biosu jinak? jsou tam jeste nejake hodnoty 16-28-2-4-2 ale z toho jsem uplne jelen protoze v biosu sice jsou nastavit ale jsou pojmenovany jinak je tam PFC, RRD, WR, WTR ale nikde neni RC


    diky kazdemu za pomoc

    J.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 55.PNG 
Zobrazení: 116 
Velikost: 289.9 KB 
ID: 3047   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 44.PNG 
Zobrazení: 130 
Velikost: 288.4 KB 
ID: 3048  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zda se ze to mas vsechno OK. skusil jsi ty testy nekolikrat opakovat?
    jede ti t ospravne na 800MHz 4-4-4-12 tak jak ma

    ono funguje nekdy to copy dost zvlastne, dulezity je ze read a write sly nahoru a latence dolu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    10

    zdravim

    ano opakoval sem to nekolikrat ale vysledek podobny, ohledne copy stale mensi nez write coz mi pripada divne protoze by mely byt obe hodnoty podobne


    ovsem k tomu vsemu sem chtel napsat jeste jednu zvlastni vec na kterou sem nahodne prisel:

    obe ty pameti mi nejdou kombinovat resp. pokud je mam ted jak je mam tzn. v slotu 1 jednu a slotu 3 druhou (aby byly dual) pak funguji.... pokud je mezi sebou prehodim pak nefunguji a dle diod na zakladni desce se vygeneruje chyba -> ze pameti jsou bud spatne nebo spatne zacvaknute, pokud je prehodim mezi sebou zpet zase funguji

    proto jsem zkusil jinou vec v te kombinaci jak funguji ve slotu 1 a 3 sem je posunul do slotu 2 a 4 a opet funguji bez problemu, pokud je mezi sebou prohodim a dam je do slotu 2 a 4 opet nefunguji a pise mi to to samy ze jsou spatne nebo spatne zasunute

    samozrejme sem to jak blbec nekolikrat zacvakaval ale nepomohlo nic jineho nez je opet vratit tak jak byly (podotykam ze na obou nikde neni napsany ze jedna je jako 1 a druha jako 2) myslel sem si do ted ze pokud koupim sadu je jedno kam kterou dam

    takze je otazka zda problem s copy rychlosti neni v desce ze by byla jako spatna kdyz ma problemy s tim prehazovanim pameti?

    dik za info

    J.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nahraj si nejnovsi bios, pokud nepomuze vyzkousej pameti v jine desce

    mozna se proste nemaji rady... kdyby to same delaly i v jine desce, tak reklamace. jestli ne, ta proste smula... prodat, skusit se domluvit s prodejcem na vymene za jiny typ, nechat to tak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    10

    nejnovejsi bios sem nahral hned jako prvni, kdyz sem to koupil....

    bohuzel nemam kde vyzkouset asi se stavim za prodejcem at to zkusi testnout v jine desce....

    ja mam obavu trochu o tu zakladni desku.... kdyz sem ji koupil tak po prvnim zapnuti se sama nekolikrat restartovala aniz by nabehl bios, vypadalo to jako kdyby nestacil zdroj ale ten staci... (to dela pokazde kdyz ji odpojim uplne od elektriky).....pak nastaly ty problemy s pametmi.... pak to chvilu bezelo ale porad vyskakovaly modre obrazovky windows-> po nahrati nejnovejsi ovladaci pro zakladovku a pro grafiku.... tak sem tam vratil vsechny puvodni ovladace starsi a je snad klid, ovsem stastnej nejsem......

    no nic

    dik moc za pomoc kdyby neco tak se ozvu .-)

    j.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nj, MSIcka se po odpojeni od proudu resetujou... takova nekala vlastnost...

    kdybys mel moznost prodat a vzit asusku nebo nejlepe gigabyte tak do toho jdi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Já se rozhodoval Mezi Aus Gigabyte a MSI. Díky předešlím info zde jsem nakonec Platinum Combo jež jsem vybíral podle toho že podporuje DDR2/3 nekoupil a rozhodl se pro Asus. Ted koukám že jsem zřejmě udělal dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    10

    zdravim

    takze to vypada jeste hur nez vcera

    dneska sem zapnul PC a vubec nenabehlo.... na desce to hlasilo opet spatne zasunute moduly pameti, s tema sem ovsem od vcerejska nehybal takze nechapu co by mohlo byt spatne... zase sem s tim zacal sachovat a asi po desaty se to rozjelo.... samozrejme sem to musel odpojit od site takze BIOS opet v haji

    mam strasnou "radost" ze je neco spatne.... doufam ze to jsou pameti bo ty muzu zreklamovat okamzite ovsem jestli je to zakladni deska tak me klepne protoze pochybuju ze ikdyz je to do mesice od koupi ze mi ji vymeni okamzite za novou a nebudu jak DEBIL cekat mesic nez se k tomu nekdo vyjadri

    J.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    mozna skus jeste lechce zvednout napeti chipsetu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    10

    no ted probehla dalsi sranda ..... udelal sem test rychlosti pameti v Everestu a vsude mi to napsalo 0. zapis cteni kopirovani je proste nula.

    po restartu uz to zase normalne fungovalo, tak nevim.... ten chipset hledam... je tu jen napeti pro CPU, pamet, FSB, NB, SB I/O a SB Core... to je to NB???

    CPU 1,175V
    Mem 2,00
    FSB 1,2
    NB 1,25
    SB1,5
    SB core 1,05
    Naposledy upraveno uživatelem josseph: 18-03-2008 v 18:46 Důvod: doplneno
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    NB je north bridge - severni most - chipset
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    10

    no otazka nyni je o kolik to mam zvednout....

    ovsem celkove mam pocit ze je neco spatne.... a ja mam obvykle pravdu .-) musim nekde otestovat ty pameti a pak budu vedet jestli je to v nich nebo v desce...mam asi smulu na vadnej vyrobek

    jinak dik za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zvednout jen lechce, +0,1V jestli to nepomuze, vic nema smysl
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    10

    18:00 takze asi posledni novinka.... zatim sem napet nezvysil, zato sem si opet hral s umistenim pameti do slotu a vsechny variace funguji bez problemu.... takze uz to nechapu vubec.... nesahal sem na nic jineho nez na pameti... je to divny

    21:30 takze ted vecer pokracuji..... testoval sem to do ted.... zadny problem..... otazka tak zustava co je spatne... jeste muzou byt spatne ty moduly tzv. okrasne s diodama co mam zasunute ve slotech DDR3... jeste to vyzkousim bez nich
    Naposledy upraveno uživatelem josseph: 19-03-2008 v 21:30 Důvod: pokracovani
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    urcite je vyhod, cokoli tam nutne nemusi byt tam pri hledani problemu nema co delat
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: Geil 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC)
    Od lubayys v sekci Operační paměti
    Reakcí: 74
    Poslední příspěvek: 20-04-2008, 19:47