Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Grafické karty: Grafická karta ATI

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Ilča

    Znění dotazu:
    Mám v notebooku grafickou kartu ATI Radeon xpress 200M series a chci se zeptat jestli je tato karta dobrá a výkonná?Nahrála jsem si do pc hru, která požaduje nejméně: OS: Windows 2000/XP, SP2, DirectX 9.0c
    - CPU: Pentium 4/ Athlon 1.5 GHz nebo rychlejší
    - RAM: 512 MB nebo více
    - grafická karta: 128 MB AGP GeForce4 Ti4200 / RADEON 8500 nebo vyšší
    - DVD-ROM, rychlost 4x
    - zvuková karta: PCI 16bitová zvuková karta kompatibilní s DirectX
    A já mám RAM: 1024MB, 1,86GHz, CPU: Intel Celeron M, windows XP a vše další potřebné,ale nevím si rady s mou grafickou kartou zmiňovanou na začátku. Hra se mi seká a běží velmi pomalu. Může to být touto kartou? Co se s tím dá udělat? Děkuju za odpověď.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Zmíněná karta je z řad IGP řešení, nějaký extra výkon bych neočekával, takže zmíněnou hru si pravděpodobně zahraješ tak 800*600 na low - pokud chceš PC na hry, vyhni se pro příště integrovaným řešením (pokud by sis chtěl projít nějaké testy, tak se poohlídni po testech s GK Radeon X300, např. http://www.svethardware.cz/recenze-v...o-vykonu/12940



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Bohužel, je to ještě horší. Radeon X300 je v podstatě Radeon 9600 pro PCI-E, má 4 pixel pipelines. IGP Radeon Xpress 200 má polovinu, tedy jen 2 pixel pipelines. Sice technologicky předčí ty karty zmíněné v minimální konfiguraci, ale hrubým výkonem za nimi bude zaostávat a to dost. Takže hra sice pojede, ale jak píše Ilča, bude to pomalé.

    Zkus nastavit u hry nízké rozlišení a detaily, třeba to pomůže. Co je to vůbec za hru?

  4. #4
    Neregistrovaný

    Bohužel ani s rozlišením 800 x 600 na low hra nefunguje!Jde to jako když...!Je to hra Heroes of Might and Magic 5.Takže tady asi nemám šanci co???S tou kartou nic dělat nejde co???

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    HOMAM 5 je docela narocna, tu asi nerozhybes...

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Bohužel nic moc se dělat nedá. Jen pro informaci - ta operační paměť je v jednom nebo dvou modulech - dual channel? Pozná to třeba program CPU-Z.

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Tak "pětkové hyrousy" si určitě nezahraješ ani na low Hold to chce upgrade na stolní PC když chceš pařit

    EDIT: 2elpsycho níže -
    JJ, samo jsem myslel spíše stolní PC - když už chce pařit takové gamesy - to je jasný - jen jsem se vyjádřil neúplně
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 18-03-2008 v 20:37



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Spíš než upgrade bych to viděl na koupi stolního PC. U notebooku grafiku nevymění a na běžnou práci má výkonu dost. Notebooky nesjou určené na hry, většinou se u nich používají slabé grafiky se sdílenou pamětí kvůli malé spotřebě. Modely na kterých hry jdou rozumně hrát stojí od 30 000,- výš a pořád jsou mnohem pomalejší než stolní PC za 15 000 i s monitorem...

Podobná témata

  1. Grafické karty: grafická karta
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-09-2009, 13:51
  2. Grafické karty: Grafická karta GTX 295
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-04-2009, 17:53
  3. Grafické karty: Grafická karta - ano či ne?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 16:12