Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 43

Téma: otázka k SLI

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    jo, podporu 4jader FSXko má, dokonce ho na svých stránkách jeden z tvůrců hry doporučuje. Co se týká přetaktování, tak bych do něj šel velmi rád, ale docela se toho bojim, protože jak jsem studoval návod na internetu, tak se to jenom hemžilo úkony, kterým jsem nerozuměl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A co konkretne o OC vis, cemu nerozumis? Mas aspon zakladni povedomi o principech OC CPU Intel?

    OC se bat nemusis, dokud nezacnes zvedat napeti, nemuze se vubec nic znicit, jenom budes asi casto resetovat BIOS
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    neboj, to nejak zvladnem. jestli mas aspon zakladni predstavuo tom, jak PC funguje, tak to dame dokupy. tady by to bylo OT, muzeme se presunout sem: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=13900
    treba s "OdMajkla" jsme to prochazely docela postupne (puvodne taktovat vubec nechtel a bylo mu to proti srsti a ted je spokojene), neco o OC C2D je i zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=7225
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    dobře, přesouvám se k prvnímu odkazu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    no, jak tak koukám, tak se mě asi týká spíš první příspěvek. Momentálně jsem se kompletně přesunul do prvního odkazu, takže to tady asi můžeme dočasně zavřít...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    no, jak tak koukám, tak se mě asi týká spíš první příspěvek....
    No vidis, cely to procti, zacni tou zkouskou v zatezi (ohlidej si vytizeni 4 jader na 100%) a zkontroluj teploty.... pak muzes pokracovat podle toho threadu dal a kdyz ti nebude neco jasny, klidne se ptej

    mech13 dotahnul OdMajkla (boze to je nick) az nekam na 3GHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    tak to budu asi směřovat směrem k 9800GX2, jenom budu asi muset trochu víc našetřit. Díky za odpovědi.
    Jestli ti nejde o to čistě mít to nejlepší za jakoukoliv cenu, tak Radeon HD 3870 X2 je mnohem lepší volba...kromě toho, že stojí minimálně o třetinu méně, také má výrazně menší spotřebu (a nakonec můžeš na Intel čipsetu dát i dva do CrossFireX).

    A pokud si ještě počkáš, AMD udělá refresh s jádry revize A12 - jednojádrové 3870 mají mít frekvenci jádra až 1 GHz, čili X2 by mohly mít tak 900 MHz a více a to by měly výrazně překonat i 9800 GX2
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    tak monitor mám max 1280x1024, ale o to mi nejde.
    No ono by ti o to malo ist, Ja som mal podobny problem, mal som stari 17" CRT Monitor a na tom som vecsinou hraval 1024*768 a niekedy 1280*1024 ak sa mi to nejak schodne podarilo rozbehat, teraz som si dotrepal nove 20" LCD 1680*1050 a tie hry, ktore som na starej 17" CRT obrzovke hraval 1024*768 (koli sekaniu pri vysich rozliseniach) zrazu hravam na 1400*900 alebo 1680*1050.. a preco? No odpoved je jednoducha..pri nizkych rozliseniach som mal nastavnen Hz v hrach na 85 Hz a LCD sa vykresluju pri 60 Hz, takze uz len tu je zataz na kartu o 1/4 mensia, teda co ziskas na vykreslovani, to mozes pridat na rozlisenii... Inak dalsia vec je, cim mas mensie rozlisenia, tym viac vstupuje do hry procesor....teraz to krasne vidim, ked si nastavim 1024*768 hra mi poriadne seka (DIRT) a pri 1440*900 mi ide plynule... Tot moje skusenosti a sameho ma prekvapili
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    Inak dalsia vec je, cim mas mensie rozlisenia, tym viac vstupuje do hry procesor....teraz to krasne vidim, ked si nastavim 1024*768 hra mi poriadne seka (DIRT) a pri 1440*900 mi ide plynule... Tot moje skusenosti a sameho ma prekvapili
    Tak tohle je samozrejme pravda, ale konkretne u jeho 1280x1024 uz vliv CPU v podstate neni. Ten ovlivnuje max. do tebou zminenych 1024x768
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Tak tohle je samozrejme pravda, ale konkretne u jeho 1280x1024 uz vliv CPU v podstate neni. Ten ovlivnuje max. do tebou zminenych 1024x768
    Je to celkom mozne, na 1280*1024 som rozbehal z novych hier fakt malo, vetcsinou behali na 1024*768... Ale som rad, ze tie casy, su uz za mnou
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    ...pri nizkych rozliseniach som mal nastavnen Hz v hrach na 85 Hz a LCD sa vykresluju pri 60 Hz, takze uz len tu je zataz na kartu o 1/4 mensia, teda co ziskas na vykreslovani, to mozes pridat na rozlisenii...
    Co to má s tím co dělat ? To by mělo vliv jedině při zapnuté Vertikální synchronizaci (což by si dal jen člověk s opravdu hodně nadupaným grafickým systémem...tak dva Radeony HD 3870 X2 ), jinak na monitoru budeš mít stále 85 překresů za sekundu, bez ohledu na to, jestli grafická karta spočítá 5 nebo 150 snímků za sekundu...to bude spíše tím procesorem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Co to má s tím co dělat ? To by mělo vliv jedině při zapnuté Vertikální synchronizaci (což by si dal jen člověk s opravdu hodně nadupaným grafickým systémem...tak dva Radeony HD 3870 X2 ), jinak na monitoru budeš mít stále 85 překresů za sekundu, bez ohledu na to, jestli grafická karta spočítá 5 nebo 150 snímků za sekundu...to bude spíše tím procesorem...
    No neviem teraz presne ako to je, mas k tomu nejaky link co by to nejak blizsie vysvetloval? Lebo je vela hier, kde sa daju nastavit Hz a ak nie, tak je to standardne nastavene na 60Hz... Ci to pocita CPU alebo VGA to uz neviem, ale o vykreslovanie by sa mala starat grafika nie?? Je jasne ze vykreslovanie je nastavene konstantne ci je 5 alebo 50 snimkov, ale je rychlejsie vykreslit 60 x obraz za sekundu, ako 85 x za sekundu
    PS: pisem len to, co som zazil na vlastnej kozi...
    Naposledy upraveno uživatelem pegy: 23-03-2008 v 01:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    No neviem teraz presne ako to je, mas k tomu nejaky link co by to nejak blizsie vysvetloval? Lebo je vela hier, kde sa daju nastavit Hz a ak nie, tak je to standardne nastavene na 60Hz... Ci to pocita CPU alebo VGA to uz neviem, ale o vykreslovanie by sa mala starat grafika nie?? Je jasne ze vykreslovanie je nastavene konstantne ci je 5 alebo 50 snimkov, ale je rychlejsie vykreslit 60 x obraz za sekundu, ako 85 x za sekundu
    PS: pisem len to, co som zazil na vlastnej kozi...
    Mícháš jablka a hrušky. Grafická karta spočítá to, co zvládne, pak se to převede na analogový signál v RAMDAC převodníku a monitor to zobrazí. To, že si nastavíš někde zobrazování na monitoru s frekvencí 50 nebo třebas 100 Hz vůbec neznamená, že ta karta něco z těch hodnot počítá, to jedině při VSync (tam se počítá myslím nějaký zlomek výsledné frekvence, aby se to dobře převádělo...? nevím přesně...). Co by se podle tebe stalo, kdyby prostě 50 snímků za sekundu karta nespočítala ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Mícháš jablka a hrušky. Grafická karta spočítá to, co zvládne, pak se to převede na analogový signál v RAMDAC převodníku a monitor to zobrazí. To, že si nastavíš někde zobrazování na monitoru s frekvencí 50 nebo třebas 100 Hz vůbec neznamená, že ta karta něco z těch hodnot počítá, to jedině při VSync (tam se počítá myslím nějaký zlomek výsledné frekvence, aby se to dobře převádělo...? nevím přesně...). Co by se podle tebe stalo, kdyby prostě 50 snímků za sekundu karta nespočítala ?
    Zjavne si ma nepochopil... Ja som nevravel, ze karta ti musi dat vzdy 50 snimkov na vystup, Ja som len vravel o obnovovacej frekvencii... Je jedno ci ti karta spocita 50 obrazkov alebo 4, ale ked mas nastavenu obnovovacku na 60Hz tak ti to 60 x za sekundu vykresli na monitor, ci uz to spocital ako 10 alebo 50 obrazkov, obnovacia frekvencia je pevna dana.... Jedine co riesim je, ze neviem ci je to na pleciach VGA alebo CPU, preto som chcel, aby si mi dodal nejaky link s touto problematikou
    PS: DVI nie je nahodou digitalny prenos udajov?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    PS: DVI nie je nahodou digitalny prenos udajov?
    nemusi nutne. DVI obsahuje jak analog, tak digital (podle verze, je i pouze analog a pouze digital...)
    rozdily analog x digital se probiraly mimo jine i zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=663
    jinak na wiki je dobry obrazek ktery konektor DVI obsahuje jaky signal
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Otazka pro majitele TL-WR1043ND
    Od |Mio| v sekci Sítě
    Reakcí: 679
    Poslední příspěvek: 02-06-2015, 13:39
  2. Otázka ohledně RAMek...
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 22-07-2011, 22:25
  3. Otázka ohledně ceny!! :)
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-07-2011, 18:14
  4. Otázka kompatibility
    Od mike.torment v sekci Grafické karty
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 18-04-2009, 11:37
  5. Otázka ohľadom K9N NEO V3
    Od 1.6dynamic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 10:19