Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 43

Téma: otázka k SLI

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    dobrý den, mám v plánu po skoro roce úspěšného používání mé karty Nvidia 8800 GTX přidat ještě jednu kartu do SLI (ačkoli se na to možná vykašlu a půjdu do nových 9XXX nvidií, ještě nevím..). V každém případě bych se chtěl zeptat, jestli musí být obě karty v SLI od stejného výrobce (v mém případě Gigabyte). Zdá se mi totiž, že některé jiné firmy už s nástupem 9tek své 8mičky zlevnily, ale u gigabyte se cena nějak pořád drží. Napadlo mě tedy, zda by k mé Gigabyte 8800GTX bylo možné přidat třeba: http://graficke-karty.alza.cz/grafic...x16-d68557.htm
    nebo: http://graficke-karty.alza.cz/xfx-ex...gtx-d86254.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Vyrobce byt stejnej nemusi, jen jadro....

    Asi to vis, ale kazdopadne si ohlidej kompatibilitu SLI se svym chipsetem, na Intelu ti nepojede.

    Jinak 88GTX se da poridit uz od 8k, ale imho kdybys tu svou ted prodal a prihodil tech 8k planovanych za novou, mozna bys poridil lepsi reseni....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nevim jetli nebude lepsi pul roku pockat na novou radu nvidie... 9 rada je jen takovy slaby refresh...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ta GT200 by mohla prijit driv nez za pul roku.... (Computex)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    hmm, na tom čipsetu jsem zřejmě zkončil. Mám ASUS P5B-E a na stránkách tohoto produktu není o SLI ani zmínky. Znamená to tedy, že by mi eventuálně nešla asi 9800GX2 (mám pocit, že taky nějak funguje na principu SLI)? Jinak mimo téma, nevíte něaké dobré místo, kde by se daly prodat nějaké PC komponenty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    Znamená to tedy, že by mi eventuálně nešla asi 9800GX2 (mám pocit, že taky nějak funguje na principu SLI)?
    Nee, 9800GX2 je jediny SLI, ktery ti pojede na Intel chipsetu.... dobry ne?


    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    Jinak mimo téma, nevíte něaké dobré místo, kde by se daly prodat nějaké PC komponenty?
    Co treba Bazar na SHW?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    tak to budu asi směřovat směrem k 9800GX2, jenom budu asi muset trochu víc našetřit. Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jen pro jistotu, jaký máš zbytek sestavy a monitor, aby se to SLI vůbec vyplatilo ...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    tak to budu asi směřovat směrem k 9800GX2, jenom budu asi muset trochu víc našetřit. Díky za odpovědi.
    No jasne, viz. johny: na 19" monitor to nema smysl, abys ten vykon vyuzil, potrebujes aspon 1680 nebo 1920px, jinak jsou to vyhozeny prachy

    Btw. proc ti vlastne tvoje 88GTX uz nestaci? (nepocitej s nejakym vyraznym navysenim vykonu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    tak monitor mám max 1280x1024, ale o to mi nejde. Zrovna bohůžel jsem celkem na létání a hraju Microsoft flight simulator X, což je jedna z nejšílenějších her, co do grafických nároků. Měl jsem v plánu, přikoupit druhou 8800GTX, protože jsem v testech viděl dost slušný nárůst FPS. No, teď, když vím, že mi SLI nepůjde, tak celou věc opozdím, a s 9800GX2 počkám, protože nemá ani zdaleka takový výkon ve výše zmíněné hře, jako kofigurace se dvěma 8800GTX...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No tak FSX je opravdu náročná hra, pokud si ji chceš vychutnat na maximum. Jaký je zbytek sestavy? Ono hry nejsou jen o grafice, třeba pro renderování těch tisíců stromů v krajině a dalších detailů je potřeba i silný procesor atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    tak monitor mám max 1280x1024, ale o to mi nejde. Zrovna bohůžel jsem celkem na létání a hraju Microsoft flight simulator X, což je jedna z nejšílenějších her, co do grafických nároků. Měl jsem v plánu, přikoupit druhou 8800GTX, protože jsem v testech viděl dost slušný nárůst FPS. No, teď, když vím, že mi SLI nepůjde, tak celou věc opozdím, a s 9800GX2 počkám, protože nemá ani zdaleka takový výkon ve výše zmíněné hře, jako kofigurace se dvěma 8800GTX...
    Dle meho nazoru a podle testu na tomshardware je ta hra neni graficky narocna ale HW narocna, teda predevsim na cpu, aneb jak jinak vysvetlitl ze v 1280*1024 in game AA/AF ma 8600GT prakticky stejny FPS jako 8800gtx....

    http://www23.tomshardware.com/graphi...=722&chart=291

    Samozrejme nevim z jakych testu si vychazel ty, ale ja thg povazuji za pomerne duveryhodny zdroj...

    2 johny__g: i ty lumpe, to se dela odpovidat kdyz uz post pisu ja? Mas u me velky minus za to zes me predbeh
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    141

    no mám ještě 4GB ram a Intel Q6600 quad core, nepřetaktovaný, takže 2,4GHz...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Zkus ho pretocit....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od centurion_CZ Zobrazit příspěvek
    no mám ještě 4GB ram a Intel Q6600 quad core, nepřetaktovaný, takže 2,4GHz...
    A využije vůbec ta hra čtyřjádro, nebo aspoň dvě jádra? Protože jestli ne, tak těch 2,4 GHz není nic moc. Určitě ho zkus trochu přetočit, pokud na to máš chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Otazka pro majitele TL-WR1043ND
    Od |Mio| v sekci Sítě
    Reakcí: 679
    Poslední příspěvek: 02-06-2015, 14:39
  2. Otázka ohledně RAMek...
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 22-07-2011, 23:25
  3. Otázka ohledně ceny!! :)
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-07-2011, 19:14
  4. Otázka kompatibility
    Od mike.torment v sekci Grafické karty
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 18-04-2009, 12:37
  5. Otázka ohľadom K9N NEO V3
    Od 1.6dynamic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 11:19