Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: MSI EX700X-034CZ Rada k tomuto NB

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    89

    Zdarec, potřeboval bych vědět Váš názor na tento NB
    http://www.axton.cz/zbozi/msi-ex700x...spx?p=z:116780
    Byl by do školy, multimedia atd Nic extra nechci
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 20-03-2008 v 13:43 Důvod: opraven nefunkční link
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    89

    Tak už je doma jenže chci nainstalovat OS win XP a hlasí že nenalezl HDD, dočetl jsem se že to bude nejspíš tím že mám SATA HDD a musim si někde stáhnout drivery na SATA jenže hledám a hledám a nikde nic.
    Problem je ten že nevim co hledat a kde stáhnout muj NB s lepším popisem najdete zde http://www.agen.cz/produkt/56256/MSI...700X-009CZ.htm

    Prosím o pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1. varianta: upravit WinXP v nLite a naintegrovat potrebne ovladace pro Sata do instalacniho CD.
    2. varianta: V bisou nastavit u HDD: IDE mode (nebo neco podobneho misto SATA)
    3. varianta: pujcit si USB floppy a pri zacatku instalace stiskem F6 nacist ovladace z diskety (ty same ovladace z bodu 1)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 21-03-2008 v 17:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Kdo hledá vždy najde Stačí se kouknout na stránky MSI

    Zde link:

    http://global.msi.com.tw/index.php?f...5&prod_no=1317
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od Maximus12 Zobrazit příspěvek
    Kdo hledá vždy najde Stačí se kouknout na stránky MSI

    Zde link:

    http://global.msi.com.tw/index.php?f...5&prod_no=1317

    Díky moc a teď už jen mi stačí říct jak to tam nainstaluju když nemám FDD
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ovladač pro Sata bude zřejmě v balíku ovladačů pro Chipset. Rozbalit v raru a někde ho tam najít. To je rada co? Samozřejmě pokud nemáš FDD zbývá bod 1 nebo 2.
    Ja byt tebou mrknku do toho biosu. Tim ze ti disk nepojede v AHCI ale v IDE modu o nic neprijdes (E-Sata ten NB nema). A winXP pak pujdou nainstalovat normalne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    89

    Jsem teda v biosu a jediny co tu mám je v záložce ADVANCED a je tam AHCI mode a tam jen Enabled a Disabled To když změním na Disa... tak je to furt stejný myslím instalace.
    Nic jiného jsem tu nenašel
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    hm AHCI mode Disabled by melo instalaci XP umoznit bez driveru. Mas XP uz s SP2?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    hm AHCI mode Disabled by melo instalaci XP umoznit bez driveru. Mas XP uz s SP2?
    Mám XP SP1 a myslíš že když už budu mít tu 2 že už to pujde normálně s vypnutým AHCI ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Mělo by, někde sem slyšel že SP2 má v sobě nějaké drivery navíc..

    Vezmi svoji XP SP1, podle navodu (kdyztak ho sem napisu jestli ten program neovladas) naintegruj pres nLite SP2 (i s instalaci je to otazka 5 minut).

    No ale rád uslyšim potvrzen nebo vyvraceni tehle doměnky (SP1 vs SP2), abys to nedělal zbytečně že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    89

    Tak jsem tu zase a věřte že mě to netěší tu furt otravovat, ale technika má zas svůj problém.
    Když se chci připojit na WIFI třeba ve škole a nebo doma tak je to někdy v pohodě a někdy kvůli tomu nezapnu ani NB. Vždy naskočí tato hláška a nezbívá nic než vypnout NB.
    http://img.54.cz/images/576519-DSC00012.JPG
    http://img.54.cz/images/330700-DSC00013.JPG
    http://img.54.cz/images/65115-DSC00014.JPG
    NB je tu a http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...3_no=#menu
    OS mám Vistu ultimate tak nevímjestli to nějak hraje roly každopádně bych byl vděčný komukoliv kdo mi poradí co stím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    To je problém s ramkou.... stáhni si Memtest, vypal na CD, nabootuj z něj a otestuj je.... aspoň 3-4 hodiny (ale podle mě ti hned vyjede tisíce chyb a můžeš to vypnout)

    Pak dej vědět....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    85

    Zajímavej poznatek ohledně té modré obrazovky s těma blábolama,něco takovýho se mi zobrazuje při taktování mojeho stolního PC,takže problém s RAM? Jen já to nestihnu vyfotit,jen mi to tam problikne než se to restartuje :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od bexxx Zobrazit příspěvek
    Jen já to nestihnu vyfotit,jen mi to tam problikne než se to restartuje :-(
    Tak si vypni automatickej restart....

    Pravý myšítko na Tento počítač -> Upřesnit -> Spuštění a zotavení systému / Nastavení -> odškrtni "Automaticky restartovat"

    Pak už to stihneš vyfotit
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od bexxx Zobrazit příspěvek
    Zajímavej poznatek ohledně té modré obrazovky s těma blábolama,něco takovýho se mi zobrazuje při taktování mojeho stolního PC,takže problém s RAM? Jen já to nestihnu vyfotit,jen mi to tam problikne než se to restartuje :-(
    Ty modrý bláboly nemusí být jen problém s RAM, taky nemusí stíhat CPU (moc taktuješ), máš špatně nastavenou děličku pro HT, ale i ty paměti (zřejmě taky nestíhají ten přetakt, musíš nastavit frekvenci ručně).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Doporučte prosím zdroj k tomuto HW
    Od pepos01 v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-09-2010, 21:10
  2. Socket AM3: Rada
    Od Hellow v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-08-2009, 07:50
  3. MSI EX700X rozmontovani
    Od Ghoststalker v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-03-2009, 23:40
  4. GeForce: Rada
    Od Bartosz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-01-2008, 13:34
  5. Tomuto neuverite!
    Od HeReTiCo v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 25-10-2007, 13:33