Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: nVidia GeForce 6200 TurboCache + černá obrazovka

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Dobrý den,
    ke správě mám PC od kamaráda, když jsem ho poprvé zapnul, tak grafika házela artefakty po pracovní ploše, až to zamrzlo, po restartu grafika chvíli běžela, pak černá obrazovka - no signal, pak opět skok do windows na pět sekund s možností pohybovat myší, ovšem bez odezvy systému, pak opět černá obrazovka, atd. až to zamrzlo. Při spuštění systému ve stavu nouze vše OK.
    Přeinstaloval jsem Windows, nahodil nové ovladače, chvíli jsem pracoval ve Windows a opět to samé, buď tvrdý zámrz nebo vypínání a zapínání obrazovky či samovolný restart. Ve stavu nouze opět vše OK. Když to chvíli drželo, tak jsem si dokonce spustil 3DMark03, který v pohodě proběhl (z čehož uvozuji, že se nejedná o hardwarovou chybu).

    Zkusil jsem nainstalovat starší ovadače, povypínal v BIOSU vše nepotřebné, zkontroloval IRQ kvůli možnému konfliktu zařízení, ale nic zatím nepomohlo.

    Sestava: ASUS P5SD1-FM2 (SiS 649 a SiS 965), Celeron D 341, 512 MB DDR 400 MHz, 160 GB Seagate, GeForce 6200SE TC PCIE, Fortron 350W, zvukovka, modem, stáří více než 2 roky.
    Teploty v klidu: procesor 50, HDD 44, čipset 50, GPU 88 (prahová hodnota pro zpomalení je až 145)
    Jedná se o značkovou a velice tichou sestavu Fujitsu Siemens Scaleo J.

    Kde je problém, popř. co zkusit dalšího?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Co ma ta grafika z achladic ? Neprehriva se to ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Co ma ta grafika z achladic ? Neprehriva se to ?
    Chladič je pasivní, má to 90 stupňů bez zátěže, při 3DMarku to skočilo klidně přes stovku, ale dle ovladačů je tato grafika dělená až na 145 stupňů (prahová hodnota pro zpomalení) a stejně se to kousne kdykoliv, nezáleží, jestli pouštíš 3DMark či si jen zapneš PC. A ve stavu nouze to běží OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    90 stupnu je hnus i v zatezi, to ze "by mela zvladnout" 140 neznamena, ze ji to dela dobre. nejak k te graficke pribastli jakykoli vetrak, at se ty teploty daji do normalu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    To co je napsany na papire je jedna vec a to co o snese druha " Musis to lip chladit prvni vec udelej co ti radi mech vem jakykoliv vetrak a nejak ho namontuj na tu grafiku .. co zbytek skrine jak je tam vyreseny chlazeni ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    90 stupnu je hnus i v zatezi, to ze "by mela zvladnout" 140 neznamena, ze ji to dela dobre. nejak k te graficke pribastli jakykoli vetrak, at se ty teploty daji do normalu
    Myslíš, že vysoká teplota má vliv na zamrzní celých Windows? A proč to tedy zamrzá zcela náhodně, někdy rovnou hned po zapnutí PC, jindy až třeba při náběhu graficky náročného šetřiče obrazovky, jindy klidně proběhne 3DMark03 a s grafikou to ani nehne.
    Nemyslíš, že kdyby to mělo souvislost s teplotou, tak by to vždy padalo na určitých místech (třeba do dvaceti minut od zapnutí PC či do pěti minut od zapnutí náročné 3D hry)? A proč to tedy nepadne, když systém běží ve stavu nouze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    To si pis ze to ma vliv!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    urcite zacni tou grafikou, a pokracuj podle FAQ
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od superdrooper Zobrazit příspěvek
    Kde je problém, popř. co zkusit dalšího?
    Imho sis odpovedel sam, ty teploty "v klidu" jsou sileny.... a nejen VGA, ale i CPU, chipset a HDD nejsou nic moc. Nechtel bych to videt v zatezi

    Urcite zlepsi chlazeni celyho PC!

    Jako prvni zkousku muzes sundat bocnici a postavit k PC nejakej stolni ventilator, at tam fuci.... a otestuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ony ty teploty jsou vůbec dost vysoké (daň za to, že je to tiché). 44 stupňů na disku v klidu je celkem dost, kdoví na kolik by se vyšplhalo při zátěži. Zkus nějak udělat pořádnej průvan (aspoň dočasně) v case a uvidíš jestli se to změní.
    A při cca 200 stupních už dochází k restrukturalizaci křemíkové mřížky v čipu, že by grafika při teplotě 150 stupňů mohla fungovat je utopie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    OK, přesvědčily jste mě, jdu zakoupit nějaký pěkný 8x8 cm větráček, šoupnu ho pod grafiku a uvidíme. Ty teploty jsou skutečně vysoké, sám se divím, že mu ještě ten Seagate běhá, při zátěži a v horkých teplých dnech musel atakovat hranici 50 a více stupní, ale testoval jsem ho do půlky na vadné sektory a zatím nejsou a dle SMART je stále OK. Čest jeho výkonu!
    Hodím tam ten větráček, fláknu tam nejnovější ovladače a dám vědět, jestli se to změnilo.

    Zatím děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Zkus na nej hodit MEMTEST, tak na 30 minutek. Bylo by dobre vrazit do slotu grafiku, ktera si nebere nic ze systemove ramky, protoze pamet alokovanou grafikou MEMTEST neotestuje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Dobrý den,

    měli jste samozřejmě nejspíše pravdu s tím přehříváním grafické karty. Zakoupil jsem krásný větráček Xilence 9x9 cm, 1500 ot., šoupnul ke grafice, nainstaloval starší ForceWare a normálně jsem fungoval. Počítač neklekl, strávil jsem na něm cca 5 hodin a nespadlo to. Spouštěl jsem 3DMark a vše je rock stable. Teplota grafiky se při otevřené bočnici a ofukování větráčkem ustálila kolem cca 40-42 stupních, v zátěži se nedostala ani k 50 stupním, předpokládám, že při zavřené bedně se dostane maximálně k šedesáti.

    Větráček jsem tedy zadělal do bedny napevno, nainstaloval pár starších dobrých her (Crysis, Bioshock, Lost Planet, UT 3, Company of Heroes, ... ), aby měl kamarád co pařit a doufám, že to bude stále Rock Stable.
    Dnes tam dám bočnici a budu sledovat teplotu HDD, abych zjistil, jestli ten nový větráček u grafiky sníží alespoň trochu teplotu HDD.

    Jinak chlazení bedny je celkově spíše nevyřešeno, neboť prakticky veškerý volný prostor v bedně zabírá obrovský černý plastový nasávací tunel k obrovskému chladiči na CPU, který si přes tento tunel tahá studený vzduch skrz perforovanou mřížku bočnice.

    Všem děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od superdrooper Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,

    měli jste samozřejmě nejspíše pravdu s tím přehříváním grafické karty. Zakoupil jsem krásný větráček Xilence 9x9 cm, 1500 ot., šoupnul ke grafice, nainstaloval starší ForceWare a normálně jsem fungoval. Počítač neklekl, strávil jsem na něm cca 5 hodin a nespadlo to. Spouštěl jsem 3DMark a vše je rock stable. Teplota grafiky se při otevřené bočnici a ofukování větráčkem ustálila kolem cca 40-42 stupních, v zátěži se nedostala ani k 50 stupním, předpokládám, že při zavřené bedně se dostane maximálně k šedesáti.

    Větráček jsem tedy zadělal do bedny napevno, nainstaloval pár starších dobrých her (Crysis, Bioshock, Lost Planet, UT 3, Company of Heroes, ... ), aby měl kamarád co pařit a doufám, že to bude stále Rock Stable.
    Dnes tam dám bočnici a budu sledovat teplotu HDD, abych zjistil, jestli ten nový větráček u grafiky sníží alespoň trochu teplotu HDD.

    Jinak chlazení bedny je celkově spíše nevyřešeno, neboť prakticky veškerý volný prostor v bedně zabírá obrovský černý plastový nasávací tunel k obrovskému chladiči na CPU, který si přes tento tunel tahá studený vzduch skrz perforovanou mřížku bočnice.

    Všem děkuji za rady.
    Tak to jsme rádi že to pomohlo. Ale zajímá mě jedna věc - Crysis na Celeronu D, 512 MB RAM a Geforce 6200? Kamarád ti nějak ublížil nebo je masochista? Jestli má jen rád slideshow, možná by mohl zkusit Powerpoint, tam to bude mít vyšší fps.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Má vůbec větrání ve skříni ? Já jsem s touhle kartou fungoval v nevětrané EC skříni s dvoujádrem a dvěma disky, sál jen EC zdroj a možná šlo něco přes perforace bočnice...grafika i tak neměla přes 65 stupňů. Zkusil bych se jí mrknout na pastu, topí nějak moc...

    Ventilátor u grafické karty těžko pomůže disku, tomu uleví jedině ventilátor vepředu ve skříni. Silně doporučuji otvor na ventilátor alespoň vpředu rovnou vyříznout a nasadit Arctic Cooling Arctic Fan Pro 2L (díky výšce se dá zpomalit aby byl tišší a přesto dost fouká) se čtyřmi rezistory, dozadu pod zdroj pak dát - pokud to má otvory na 80mm ventilátor - Arctic Cooling Arctic Fan 3 ze stejného důvodu jako ten první; samozřejmě plechy opět rovnou vyříznout. Osobně to tak mám a spokojenost.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. černá obrazovka po instalaci NVidia driver na Windows Vista 32-bit
    Od Messiah_ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-10-2011, 15:10
  2. Černá obrazovka po nabootování XP - nenaběhne přihlašovací obrazovka
    Od xslide v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-08-2009, 21:17
  3. GeForce 6200 a starý noname zdroj
    Od xxviktor v sekci Grafické karty
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 18-01-2008, 23:14
  4. GeForce 6200 vs 9600XT
    Od Nettle v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-09-2007, 19:45
  5. 200W k nVidia 6200 ???
    Od minoSE v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-12-2006, 18:15