Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Nefunkční obraz u GF 9600GT??

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    5

    Dobrý den, potřeboval bych poradit. Včera jsem si koupil novou grafiku GigaByte GeForce 9600GT, dal jsem ji do počítače, všechno správně zapojil, ale po spuštění se rozjel jenom větřák grafické karty ale obraz bohužel ne. Testoval sem 2 LCD monitory, jak na digitalni zapojeni tak i analog a bez úspěchu. Nevím kde je problém mám sestavu Athlon 64 X2 4800+, 2GB ram, desku Gigabyte GA-M55plus-S3G, 500W zdroj Fortron. Mám podezření na špatnou základní desku, ikdyž nevím, grafika Radeon X1650pro kterou jsem z PC vytahl před měsícem na ní sla bez problému.

    Poradte co s tim, uz me nic nenapada.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Pokud jsi si jistý že dobře sedí ve slotu (asi ano, u PCI-E tenhle problém není jako u AGP) a zapojil jsi přídavné napájení, tak už zbývá jen zkusit ji v jiném PC. Pokud nepůjde, reklamace. To se holt někdy stane, že i nová věc je vadná. Jen pro jistotu, můžeš zkusit resetovat BIOS popřípadě nahrát nový.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    5

    no kartu jsem jiz zkousel, funguje bez problémů, BIOS sem i resetoval i nahraval posledni dostupnou verzi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Zdravím Tě.Také hodlám v dalších dnech koupit tuto kartu a neboť je do slotu PCI-E 2.0, přečetl jsem si toto:
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=7874 .Sice jsem se nekoukl na detailní popis tvé desky, ale nemůže to být třeba ,,nekompatibilitou,, mezi tvou sběrnicí PCI-E ( například starší verze ), na které tyto GK jsou nefunkční?Sám se totiž podobného problému obávám u sebe....snad to vyřešíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Lax Lax je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    98

    Citace Původně odesláno od pepos01 Zobrazit příspěvek
    Zdravím Tě.Také hodlám v dalších dnech koupit tuto kartu a neboť je do slotu PCI-E 2.0, přečetl jsem si toto:
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=7874 .Sice jsem se nekoukl na detailní popis tvé desky, ale nemůže to být třeba ,,nekompatibilitou,, mezi tvou sběrnicí PCI-E ( například starší verze ), na které tyto GK jsou nefunkční?Sám se totiž podobného problému obávám u sebe....snad to vyřešíme.
    Odpovídám ti v jiném vlákně, tohle nebude problém.
    Stalo se mi něco podobného a po cca 2 hodinách lamentování jsem si všiml, že jsem zapoměl zapojit přídavné napájení té GK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    No není to nic moc důkaz, ale tady prodávají sestavu s nforce 430 + 9600GT, tak snad by jet měla. Jestli tedy ještě nezáleží na výrobci desky, tohle je ASUS a skeerko má Gigabyte. Ale specifikace čipsetu se nemění, takže pokud by to z nějakého důvodu na tom Gigabytu nešlo a výrobce na to neupozorní, je to IMHO důvod k reklamaci.
    Jiná grafika tam chodí dobře? Nebo už ji nemáš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    5

    no starou grafiku uz domam nemam, ale sla tam bez problemu. Je to fakt divny. MOzna bych si i koupil novou desku ale bojim se ze to bude to samy tak kdybyste na nic neprisli tak mi prosim aspon dejte vedet co si mam koupit aby mi to jelo, asi v cenove relaci do 1800,- diky za podporu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Raději bych ještě sehnal jinou kartu a vyzkoušel. Pokud je deska KO tak tě nákup jiné nemine. Jestli není a vše funguje, tak sice novou koupit můžeš, třeba tuhle

    http://www.softcom.cz/produkt/gb-ma7...w-atx/?flist=1

    ale tu starou bys mohl prodat a část peněz se ti vrátí.

    Je taky možné, že je vadné něco jiného než deska.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    5

    Takze problém uz je vyreseny, koupil sem si novou desku Asus M2N-E - nForce 570 Ultra a jede jak hodinky Asi bych doporucil tem co chcou kupovat 9tkovou radu GeForce karet a maji starou desku tak at pocitaji s problemy. Jinak jeste bych zminil ze maji docela hlucny chladic ale to uz patri do jineho vlakna )

    Jinak bych chtel podekovat vsem co se mi snazili pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení