Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Připojení k Internetu

  1. #1

    :o) :o) je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele :o)
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    102

    Zdravim,
    za nedlouho bude novej komp na svete a hned jsme si rikal ze az se da dohromady HW budou treba hlavni 2 veci:
    Windowsy se kteryma si [snad] poradim a pak pripojeni k netu.
    Zajimalo by me jak to udelat {na starym PC zatim net nepotrebuji[pak kdyztak pouvazuji o routeru]}
    mam net od kabelovky modem je tam nejakej od WebStar.
    Jestli je to ,,brnkacka'' ci jestli mam povolat nekoho zkusenejsiho.
    Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    nachystej si tak 2000,-, vygoogli si nejakou firmu, co tohle dela a mas to. pokazeny auto taky nebudes opravovat ty, ale odvezes ho do servisu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    :o) :o) je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele :o)
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    102

    Citace Původně odesláno od itexpert Zobrazit příspěvek
    nachystej si tak 2000,-, vygoogli si nejakou firmu, co tohle dela a mas to. pokazeny auto taky nebudes opravovat ty, ale odvezes ho do servisu...
    Neco mi rika ze to neni nejlepsi reseni :-?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Pokud mas modem, ktery se pripojuje pres LAN sitovy adapter do PC, tak je to "brnkacka". Staci pripojit a hned by to melo fungovat. Kabelovky vetsinout nastavuji IP adresu automaticky pres DHCP, takze neni potreba nastavovat IP adresu, masku, branu a DNS servery rucne. Drz se navodu od poskytovatele a melo by to byt OK. S pripojenim routeru taktez neni problem. Pro jistotu jsem vyklonoval MAC adresu z PC a restartnul modem. Pouzil jsem osvedceny, bezproblemovy SMC Barricade 7004VBR za 640,- Kc.

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870UL0UH4EF

    Pokud budes pouzivat i notebook, doporucuji zakoupit rovnou router se zabudovanym WiFi. Muzes pak soucasne pouzivat klasicke stolni PC i prenosna zarizeni (notebook, PDA atd.).

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870UL0UBEQZ
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    chapu to spravne ze ted mas jeden komp a chces jich na net pripojit vic? tj koupit a nastavit router?

    podivej se na eraseru FAQ v sitich, jestli budes chapat o cem tam je rec, tak bys to mel zvladnout... jetstli to pro tebe bude spanelska vesnice, radsi si na to nekoho zavolej
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    :o) :o) je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele :o)
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    102

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    chapu to spravne ze ted mas jeden komp a chces jich na net pripojit vic? tj koupit a nastavit router?

    podivej se na eraseru FAQ v sitich, jestli budes chapat o cem tam je rec, tak bys to mel zvladnout... jetstli to pro tebe bude spanelska vesnice, radsi si na to nekoho zavolej
    Prozatim mi bude stacit na jednom PC
    btw muzes hodit link?[jaks psal o ,,eraseru'']

    pcmaker:musel bych se na to vsechno asi poradne mrknout ale mozna ze budes mit pravdu ale bylo tam neco o nejakym heslu kdybych pripojoval novy PC.
    jinak dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Možná to bude ono: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=9234

    Edit: Tak je to ono :o)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    :o) :o) je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele :o)
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    102

    jj na to uz jsme koukal ... je tam toho tolik ze nez bych to precetl[natoz napsal a vymyslel]
    stejne bych nic nepochopil ... no asi prece jenom to nebudu delat solo ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Kámoška má připojení od UPc (dříve Karneval)a rozchodit net je naozaj brnkačka. Kabel z modemu strčíš do síťový karty uděláš toto: Ovládací panely -> Síťová připojení -> klikneš na Připojeníí k místní síti pravým tl. myši a dáš Vlastnosti. Na kartě Obecné, pod typem síťovky (Připojit pomocí) je okénko. v něm najdi Protokol sítě Internet (TCP/IP) a 2x klikni. V novém otevřeném okně jsou 2 záložky a na obou musí být nastaveno Automaticky. A mělo by top chodit. Já jsem teda musel ještě restartovat modem. A pak by jsi měl surfovat bez problémů
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. pripojeni pc a ps3 k internetu
    Od JEDImfp v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-04-2012, 12:01
  2. pripojeni k internetu
    Od wolf007 v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-04-2010, 12:06
  3. Připojení k internetu
    Od fakír v sekci Sítě
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 16-03-2010, 13:40
  4. Připojení k internetu
    Od Vendina v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-09-2009, 13:16
  5. pripojeni k internetu
    Od mech13 v sekci Volná témata
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 05-09-2006, 18:00