Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Problém s instalací Woken do Notebooku

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    Kámoš si koupil notebook zapnul ho, začli se inastalovat Visty, ale on ho zavřel a naistalovalo se to nějak blbě a já ted nevim jak tam nahodit znova tu instalaci páč k tomu nedostal žádný CD a v Biosu toho notase se nevyznám... je to HP. Zkoušel jsem tam ještě dát XPčka, ale u těch mi to hlásilo že to nemůže najít harddisk tak nevim co s tim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    To ze u XP nevie najst HDD, je sposobene najskor SATA diskom, moznosti mas 2
    stiahnut z podpory produktu driver pre chipset / sata driver, hodit ho na disketu
    pocas instalacie stlacit F6 a ponuknut mu disketu (budes ale potrebovat ext. mechaniku bo v NB sa uz prestali vyskytovat)
    druha moznost vytvorit vlastnu instalaciu XP pomocou programu nLite kde tieto ovladace mozes naportovat priamo do nej ...

    //
    http://www.nliteos.com/index.html

    Inak rozhone by som napisal na podporu produktu maila, ako je mozne znovu spustit instalator, nejaka extra ponuka na stlacenie klavesu tam nieje zobrazena ?
    Naposledy upraveno uživatelem Pabler: 24-03-2008 v 12:19
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Další možností je si Vistu stáhnout z netu. Právně to sice není v pořádku, nicméně licenční klíč máš. Pokud se chceš zachovat zcela v souladu se zákonem, můžeš požádat servis o reinstal systému a klidně se jich zeptat, jestli dostaneš nějaké instalační DVD. Tohle řešení ale může být na hodně dlouhé lokty, protože by se pravděpodobně jednalo o standardní reklamaci ( na kterou má prodávající 30 dní, pokud je ten notebook koupený na fyzickou osobu, nebo nekonečně dlouho, pokud je koupený na firmu ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Pro pripadnou instalaci XP je v BIOSu nutne vypnout SATA native mode. Jinak neni videt disk, jak pises.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    chtěl bych tam dát ty xpčka ale nevim kde v biosu to mam najít tenhle bios je nějakej divnej... neni tam skoro žádný nastavení... spíš to vypadá jako nějaká informační tabulka s možností nastavení bootu. volba spojená se SATA tam vůbec neni.. nemohl by si mi to upřesnit??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Taky sem napiš, co přesně za NB to je
    Mělo by to být někde ve vlastnostech disku, nebo integrovaných zařízení čipsetu (nebo jak to mám nazvat) - projdi to celé, musí to tam někde být, případně není k tomu nějaká brožura, popisující BIOS? Zkus taky pogúglit, třeba už to někdo řešil, přímo s tím tvým typem nb...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    hledal jsem na internetu a prý se ten sata native mod dá obejít přes nlite ale o tom slyším poprvé.. nemohli by ste mi dát nějakej rychlokurz nlitu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    jj, přes nlite to jde samo taky, vytvoříš si instalačku widlí, od které přidáš ovladače pro SATA (taky by to mohlo jít nainstalovat F6 při instalaci XPček - zpravidla ale z diskety, jestli to jde i třeba z USB disku nevím )
    Ale jednoduší je to přes to přepnutí typu disku - někde by to tam mělo být, projdi veškeré nastavení, v notebookovém BIOSu tam těch položek zas tolik není, zkus třeba "kliknout" přímo na ten disk, co BIOS vidí, nedostaneš se náhodou do jeho nastavení? Klidně to "poklikej", vždycky to můžeš nahrát do defaultního nastavení, nebo před opuštěním BIOSu neukládat změny
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Z USB disku ani USB FDD to bohužel nejde, to umí až Vista.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    ten notebook je HP pavilion dv6500 a bios sem projel uplne celej ale nic tam neni asi budu muset vykouzlit ten nlite
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    nebo sem jeste muzes nahazet fotky biosu a my se na to podivame...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Nastavení v BIOSu:

    System Configuration - Device Configurations - SATA Native Mode - nastavit na Disabled (nezapomen nastaveni ulozit klavesou F10).

    Tyto problemy maji vetsinou notebooky s chipsety Intel. Pokud jde o instalacni CD, muzes si je objednat za manipulacni poplatek cca. 250,- Kc na http://www.hpinfo.cz/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    v tom biosu to fakt nejde... je to uplně debilní bios ne jako u compa tady se dá nastavit jenom datum, čas a booty romky a floppy disku jinak nic.. jo ještě se tu dá otestovat harddisk ale aby tu bylo nějaký nastavení to tu neni!!! jinak už bych to projel sám... takže mam 2možnosti... udělat nlite CD s xpčkama a nebo stáhnout visty originál cd key mam... neporadily by ste mi s tim nlitem? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    nlite je nehorazne jednoduchy, zadny navod nepotrebujes. a jestli, tak treba zde: http://eraser.wz.cz/pages/articles/nlite-tutorial.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    74

    dotaz k tomu nlite.. musim si k tomu stáhnout ty ovladače na sata disky?? nebo už jsou někdy na cd s windowsem a já jen musim aktivovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední