Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Ovladače USB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Trochu jsem si zavirovala počítač a po vyčištění jsem zjistila, že mám problém s USB-čky (vepředu - foťák, flashka,..) i vzadu (tiskárna). Zkusila jsem přeinstalovat ovladače, nepomohlo, v Systému jsou pořád žluté vykřičníky a píše kód 39. Zkoušela jsem i stáhnout ovladače přímo ze stránek Intelu, ale ani to nepomohlo.
    Co teď?
    Mám Windows XP Home
    ovladač Intel 865 Chipset family
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    mas XP se service packem 2? (SP2)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Co úplně odebrat řadič USB ve správci zařízení a nechat ho znovu nainstalovat? Plus bych udělal reset BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Ten SP2 mě taky napadl, ale píše, že počítač vyčistila a ne přeinstalovala tzn. že před "čištěním" jí to chodilo. Ale samo za optání nic

    Jestli ono se to spíš celé nepomotalo a nenakřáplo po tom čištění?
    Zkusil bych OS min. přeinstalovat (tzn. že si zachováš původní složky, data atd. - ale samozřejmě záloha je záloha ), nebo to zformátoval a nainstaloval znovu na čistý disk - pokud je to možné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Servis Pack 2 mám, nepřeinstalovala jsem celý OS, protože nemám u sebe CDčko s licenčním klíčem. Jsem dost amatér, nejde mi odebrat celý řadič a do BIOSu jsem radši nikdy nevrtala, takže s resetem si nejspíš neporadím :-).
    Možná se zeptám jako trubka, ale když mám instalační CDčko XPček (stejných, co už mám), můžu přeinstalovat? Myslela jsem, že licenční číslo je to, co je napsaný v Systému u uživatele kopie, ale to mi to nechce vzít....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Jinak to "čištění" bylo jen odvirování (CCleaner, Avast, Nod 32), ale mazala jsem, co šlo smazat, myslela jsem, že něco důležitýho mě to smazat nenechá....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    No pokud máš originál Windows (ehm, jak jinak, že ), tak je dost možné, že máš někde na počítačové skříni legalizační štítek/nálepku, kde je Product Key

    Taky je možné, že se tím čištěním smazalo něco důležitého v registrech a teď to hapruje a nebo tam ta mrška ještě je, nejde vidět, ale zakósla se do řadiče USBček
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od saxana Zobrazit příspěvek
    Servis Pack 2 mám, nepřeinstalovala jsem celý OS, protože nemám u sebe CDčko s licenčním klíčem. Jsem dost amatér, nejde mi odebrat celý řadič a do BIOSu jsem radši nikdy nevrtala, takže s resetem si nejspíš neporadím :-).
    Možná se zeptám jako trubka, ale když mám instalační CDčko XPček (stejných, co už mám), můžu přeinstalovat? Myslela jsem, že licenční číslo je to, co je napsaný v Systému u uživatele kopie, ale to mi to nechce vzít....
    Musíš rozkliknout tu položku "řadiče sběrnice USB" a odebrat jednotlivé věci v ní. Reset BIOSu je jednoduchý, stačí při startu mačkat tlačitko DEL, pak se objeví modré okno a někde je tam položka Load Default Settings nebo tak něco.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Taky jsem teď řešil podobný problém, jen s tím rozdílem, že se v tomto případě jednalo o ovladače k BT adaptéru. I když jsem se snažil donutit systém použít jiné než defaultní ovladače, které si WXP stáhly od Mrkvosoftu, nedařilo se. Vždy po restartu byly ovladače zpátky. Pomohlo až použití programu My Drivers, díky kterému bylo možné instalované ovladače kompletně odstranit ze systému. Pokud je totiž smažete ze Správce zařízení, nedojde k jejich definitivnímu odstranění ze systému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    4

    Řadiče jsem odebírala postupně už předtím, to nepomohlo, myslela jsem, že to mám odebrat celý najednou :-), v biosu jsem to zmákla, taky nepomohlo.
    Zkusím se poprat s tím My drivers, ale ty ovladače jsem stáhla v .exe souboru a My drivers po mně chce najít přímo .inf soubory a já nevím, kde by mohly být po instalaci těch stažených ovladačů....
    Anebo si počkám na moje CDčko s licenčním klíčem k Windows (legalizovala jsem je později :-), tak to na krabici nemám nalepený...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od saxana Zobrazit příspěvek
    ...ale ty ovladače jsem stáhla v .exe souboru a My drivers po mně chce najít přímo .inf soubory a já nevím, kde by mohly být po instalaci těch stažených ovladačů....
    A není to náhodou samorozbalovací soubor? Pokud ano tak to rozbal třeba v 7zipu, winraru - zkus na to kliknout pravým tlačítkem jestli tam náhodou extrahování nemají XPčka už v sobě - přece rozbalovat dokážou Po rozbalení už bys tam měla mít přímo .inf soubory a dál už to znáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Buď a nebo se ty ovladače nahrají po spuštění exe do systému samy. Pokud je tam ale nějaké dialogové okénko se zadáním cesty k nějaké složce, bude se to nejspíše extrahovat. Tu adresu si opiš a tam budou i ty INFy...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Ovladače GTX 280
    Od Celofan v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-03-2010, 17:36
  2. 1pc, 1 hw ale 2 ovladače?
    Od Lukáš 85 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 13:29
  3. Ovladače na GPU
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-12-2009, 18:23
  4. ovladače
    Od Majki246 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-10-2009, 20:20
  5. Ovladače: Ovladače
    Od Neoras v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-05-2009, 13:38