Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Mechanika v NB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    5

    Koupil jsem si novou vypalovačku(Lite-On DS-8A1H) do notebooku toshiba satellite A40, ale po výměně se mi nová mechanika nezobrazuje. Konektory na obou mechanikách jsou stejné. Co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    ...zkus flešnout nejnovější BIOS

    btw. ve tvém současném BIOSu je teď vidět?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    5

    Ne v BIOSu taky neni vidět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    A vysouvání jako takové funguje, reaguje na to? Myslím čistě mechanicky.

    Tak zkus tedy nahrát tu nejnovější verzi BIOSu a uvidíme co s tím dál
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    5

    Vysouvání taky nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Flešni nejnovější verzi BIOSu a uvidíme...

    Zdá se mi to, nebo to už píšu potřetí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jestli nefunguje vysouvání, má problém s mechanikou mechaniky ( to zní hrozně :-) ) nebo s jejím napájením. Jestli je ta mechanika nová a se zárukou, ujistil bych, že všechno zapojuju správně a pokud jo, byl by to pro mě případ na reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Je hodně malá pravděpodobnost aby zapojil napájecí konektor špatně - vypadá to na čistou reklamaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, je to malá pravděpodobnost, ale stát se to vždycky může. Nedosedlý kontakt nebo něco...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    5

    No tak jí asi půjdu reklamovat. Díky za Vaše názory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Zkusil jsi ji vytáhnout a znovu zapojit? Očistit konektory? I malá nečistota může způsobit takovéhle zmatky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Ja bych tipoval, ze je to spatne switchly (master/slave) - nicmene Google mi vypliv ze je to celkem dost standardni dotaz, treba tento clovek:
    [url]http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=1234434[/url]
    [QUOTE]Při startu počítače ji BIOS neidentifikuje a nelze z ní bootovat. Windows mechaniku normálně vidí a jde s ní pracovat. Pomocí Nero Info Tool je vidět, že HDD je master na primárním kanálu IDE a DVD je slave na sekundárním kanálu IDE.[/QUOTE]

    Ale nezda se, ze by to melo klasicke switche, nebo jsou ti useri prasteni - vyloucit to nelze, samo...

    [url]http://www.cdr.cz/a/diskuze/1507[/url]
    [QUOTE]Ahoj. Nevíte někdo jak přepnout LiteOn DS 8A1H z módu slave na sekundární master?
    Pro některé vypalovačky, např. NEC jsou k dispozici utility. Je taková i pro tuto vypalovčku?[/QUOTE]

    Takze bych rek, ze soudruzi z Lite-onu asi neco nevychytali. Pokud se mechanika neda prepnotu do jineho nez slave modu (takze asi sprahnout s diskem na jeden kanal aby jela?), tak je to "maly problem", kdyz ji nekdo chce mit samostatne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    No ono, jak které mechaniky. Třeba ta pro můj noťas Dell D600 se připojuje přes Media bay port a může tak být nahrazena třeba baterií nebo jiným pevným diskem. V systému se to pozná jednoduše - mechanika se dá jednoduše odpojit. Stejně jako třeba flash disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. dvd mechanika
    Od Milan01 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-02-2010, 09:16
  2. DVD mechanika
    Od gobly v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 21:05
  3. disketova mechanika
    Od venussa v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 08-01-2009, 22:53
  4. slim mechanika
    Od Dr.Wiza v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-08-2008, 14:39