Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Otázka ohľadom K9N NEO V3

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    54

    Ahoj,
    postavil som si nový počítač, (úplne tichý, pohybuje sa v ňom len hardidsk, ale to je na inú tému), motherboard MSI K9N NEO V3, chipset nForce 560, procesor Athlon X2 Dual-Core BE-2350 45W, 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta ... vypol som Cool and Quiet

    http://global.msi.com.tw/index.php?f...4&maincat_no=1
    http://www.msicomputer.com/product/p...-F_V3&class=mb

    Veľmi som udivený z toho ako sa to celé správa. V BIOSe mám nastavenia FSB 200MHz, multiplier 10.5, pomer FSB:Memory Frequency mám 1:2. BIOS vypisuje current CPU frequency 2100MHz, current DRAM frequency 800MHz. Nabehnú Windows, pustím CPU-Z alebo Everest kliknem na pamäte a ukáže mi frequency 349MHz (CPU/6)

    Takže čo je pravda ? Údaj z BIOSu 800MHz, alebo údaj z CPU-Z (Everst) 700MHz ? Viem, že AMD má priamo v procesoroch nejaký radič pamäte, ale sa mi zdá že aj Northbridge komunikuje s pamätami ? Takže kto určuje v tomto prípade na akej frekvenci bežia pamäte ? Podľa BIOSu to vyzerá že to súvisí s FSB alebo podľa CPU-Z to súvisí s frekvenciou CPU ?
    Naposledy upraveno uživatelem 1.6dynamic: 27-03-2008 v 12:39 Důvod: nový podpis
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A kdyz ti ramky bezi na 349MHz, na kolika MHz v tu chvili jede CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    A kdyz ti ramky bezi na 349MHz, na kolika MHz v tu chvili jede CPU?
    Aha zabudol som napísať, CPU beží aj podľa BIOSu aj podľa CPU-Z na 2100MHz. Akurát pri RAMkách sa ten údaj líši ..
    Naposledy upraveno uživatelem 1.6dynamic: 27-03-2008 v 12:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Idealni by bylo, kdybys sem nahodil screeny z CPU-Z (zalozky CPU a Memory)....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Idealni by bylo, kdybys sem nahodil screeny z CPU-Z (zalozky CPU a Memory)....
    No to môžem až večer doma. Ale popísal som to presne ako to je, screeny asi nepomôžu. Otázka je kde vzniká tá nezrovnalosť medzi údajmi BIOSu a údajmi v CPU-Z a či je to vôbec normálne ? Kto má na starosti časovanie RAMiek ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Má to na starosti procesor. A od té doby co používají půlené násobiče se stává že neexistuje adekvátní dělička která by trefila paměti na 800Mhz. Můžeš zkusit v biosu nastavit frekvenci pro paměti vyšší a nižší než 800 a sledovat jak se to chová. Dost možná pomůže nastavení jiného násobiče a následné zvýšení frekvence FSB.. prostě takové jemné taktování aby se ty frekvence doladily.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Asi bych to zkusil, jak rika Speed....

    Dej FSB na 210 (HT sniz na 4x), nasobic CPU na 10x a ramky ti tim padem pojedou na 820MHz.

    Neb zkus kapku pretaktovat:
    FSB240
    nasobic CPU 10x
    HT 4x
    ramky 166MHz
    = CPU na 2,4GHz a ramky na 800MHz
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    54

    Díky za rady, večer sa s tým pohrám a prípadne sem hodím nejaké screeny. Tušil som to troška, že ten procesor si asi robí čo chce nezávisle od toho čo je v BIOSe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    54

    Tak som to kapánek pretaktoval a pofotil. Tu sú tie screeny. V screene BIOSu je vidno, že doska si myslí že RAMky majú 960MHz ;-)

    V screene z CPU-Z záložka RAM je vidno, že frekvencia nie je určená pomerom FSB:RAM ale je odvodená z frekvencie CPU (CPU/6)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bios.jpg 
Zobrazení: 155 
Velikost: 195.0 KB 
ID: 3290   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu.jpg 
Zobrazení: 150 
Velikost: 43.1 KB 
ID: 3291   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ram.jpg 
Zobrazení: 430 
Velikost: 31.3 KB 
ID: 3292  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od 1.6dynamic Zobrazit příspěvek
    V screene BIOSu je vidno, že doska si myslí že RAMky majú 960MHz ;-)
    No on si to mysli, protoze si nechal FSB/Memory Ratio na Auto.... tam musis nastavit natvrdo delicku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    No on si to mysli, protoze si nechal FSB/Memory Ratio na Auto.... tam musis nastavit natvrdo delicku.
    Mal som tam 1:2 a správalo sa to presne rovnako, RAMky bežali na CPU/6, teda o dosť nižšej frekvencii.
    Naposledy upraveno uživatelem 1.6dynamic: 27-03-2008 v 19:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Tak na zkousku nastav nasobic CPU na 10x a ramky na 1:2, jestli to pojede korektne....

    Imho ten pulkovej nasobic nebude delat dobrotu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Tak na zkousku nastav nasobic CPU na 10x a ramky na 1:2, jestli to pojede korektne....

    Imho ten pulkovej nasobic nebude delat dobrotu
    Asi to fakt bolo tým 10.5 násobičom. Zmenil som násobič na 10, vrátil pôvodnú frekvenciu a namiesto 349MHz je tam tých očakávaných 398MHz. Záhada sa vyjasňuje.

    PS.
    Vrátim sa k tým nastaveniam, čo som mal predtým, tie sa mi pozdávajú, to bude asi maximum čo z tohoto vydupem. FSB 240Mhz, RAMky na 820MHz a CPU na 2500GHz. To bude asi najlepšia kombinácia.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu2.jpg 
Zobrazení: 132 
Velikost: 43.3 KB 
ID: 3293   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ram2.jpg 
Zobrazení: 148 
Velikost: 29.8 KB 
ID: 3294  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No jestli je to maximum, to nevim. To si musis otestovat sam....

    Sniz nasobic CPU treba na 6x, ramky nastav na co nejmensi delicku, HT dej na 3x a zvedej postupne FSB, dokud bude komp bootovat. Az nenabootuje, tak trochu uber a dej vedet, kam ses dostal a budem pokracovat dal
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od 1.6dynamic Zobrazit příspěvek
    ... maximum čo z tohoto vydupem. FSB 240Mhz, RAMky na 820MHz a CPU na 2500GHz. To bude asi najlepšia kombinácia.
    Nakoniec zostávam pri FSB 245MHz, RAM na 840MHz, CPU na 2570 MHZ. Počítač bootoval aj pri FSB 270MHz, ale Windows nenabehli. Windows bežali až pri FSB 260MHz ale pri záťaži prevodom videa to po chvíli padlo. Pri FSB250MHz už Windows šlapú stabilne, prežili záťažový test prevod videa vyše hodiny bez problémov. Ale raz sa mi stalo, že počítač nechcel nabootovať, BIOS sa vrátil vtedy k default hodnotám. Tak som znížil FSB na 245Mhz. Teraz sa zdá, že FSB 245MHz už bude bez problémov ..
    Naposledy upraveno uživatelem 1.6dynamic: 31-03-2008 v 11:23
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Diskové oddíly: Vysvetlenie ohľadom rozdelenia HDD
    Od dabelik v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 28-04-2011, 01:56
  2. Otázka kompatibility
    Od mike.torment v sekci Grafické karty
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 18-04-2009, 12:37
  3. GeForce: otázka k SLI
    Od centurion_CZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 23:37
  4. pls o radu aj ohladom dosky...
    Od mortificator v sekci PC - archiv
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-11-2006, 22:01