Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: ovladani PC pres sit

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zajimalo by me jakym zbusobem je mozne ovladat PC pres sit bez jakehokoli zasahu na ovladanem PC. mam doma hlucny stroj bezici uz 14 dni nonstop a rad bych ho nekam na dlouho zasil, aby k nemu vedly dva draty: elektrika a LAN. obcas se k nemu potrebuji pripojit a neco poklikat (nahazet torrenty do fronty) jake jsou zpusoby dalkoveho ovladani win? kdyz udelam pozadavek o vzdalenou pomoc, tak je potreba odkliknout povoleni pozadavku a pak povolit prevzeti ovladani. potreboval bych zpusob bez toho potvrzeni. jak by to mohlo jit? vzdalena plocha? nejaky program? vim ze na linuchu to neni problem, tak co win XP (pripade tam muzu nahodit win 2003 server)?
    PC je za routerem. stacil by zpusob v mistni siti (hamachi) ale kdyby to slo i z jakehokoli PC s pripojenim na net tak si stezovat nebudu. diky vsem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    add pripojeni: hamachi nebo udelat port forwarding na routeru

    add programy: vzdalene pripojeni k plose (bez problemu), VNC,...

    napad: nektere programy na stahovani (napriklad eMule, nevim jak ostatni ) maji moznost fungovat jako web server, takze to muzes nahazet tam pres to web rozhrani...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Wlcheck
    add pripojeni: hamachi nebo udelat port forwarding na routeru

    add programy: vzdalene pripojeni k plose (bez problemu), VNC,...

    napad: nektere programy na stahovani (napriklad eMule, nevim jak ostatni ) maji moznost fungovat jako web server, takze to muzes nahazet tam pres to web rozhrani...
    ad pripojeni: neni problem
    muzu se zeptat jak asi funguje ono vzdalene pripojeni k plose? co zhruba je potreba na cemu udelat? tak nejak lehce napsat ja kto funguje? diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    Citace Původně odesláno od mech13
    ad pripojeni: neni problem
    muzu se zeptat jak asi funguje ono vzdalene pripojeni k plose? co zhruba je potreba na cemu udelat? tak nejak lehce napsat ja kto funguje? diky moc
    nesedim ted u masiny s WinXP, mam tu Win2K navic v nemcine, takze jenom po pameti
    v nastaveni pocitace mas moznost prijimat vzdalena pripoji (tam kde nastavujes, ze je povolena vzdalena pomoc nebo jak se to jmenuje). Povolis a jedes. Na druhym pocitaci jednoduse najdes v prislusenstvi Vzdalene pripojeni k plose (pozor, nenajdes to ve win2k), zadas IP adresu a pote se ti zobrazi normalni login obrazovka. Je lepsi, aby jsi se logoval jenom prez vzdalenou plochu (co jsem od tebe pochopil, tak ten pocitac ani jinak pripojeny nebude). A pro odpojeni jenom zavres okno a programy budou vesele bezet dal
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Wlcheck
    nesedim ted u masiny s WinXP, mam tu Win2K navic v nemcine, takze jenom po pameti
    v nastaveni pocitace mas moznost prijimat vzdalena pripoji (tam kde nastavujes, ze je povolena vzdalena pomoc nebo jak se to jmenuje). Povolis a jedes. Na druhym pocitaci jednoduse najdes v prislusenstvi Vzdalene pripojeni k plose (pozor, nenajdes to ve win2k), zadas IP adresu a pote se ti zobrazi normalni login obrazovka. Je lepsi, aby jsi se logoval jenom prez vzdalenou plochu (co jsem od tebe pochopil, tak ten pocitac ani jinak pripojeny nebude). A pro odpojeni jenom zavres okno a programy budou vesele bezet dal
    jj dik moc. urcite vyzkousim, rekl bych ze to je presne to, co potrebuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Ja osobne pokud bych neco takovyho delal, bych nejspis pouzil nejakej VNC (napr. UltraVNC). Povoleni vzdaleny plochy by moh bejt i bezpecnostni problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    Citace Původně odesláno od Styryx
    Ja osobne pokud bych neco takovyho delal, bych nejspis pouzil nejakej VNC (napr. UltraVNC). Povoleni vzdaleny plochy by moh bejt i bezpecnostni problem.
    proc tak usuzujes ? jedna se o sifrovane spojeni, navic se musis prihlasit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    vzdalena plocha funguje presne jak potrebuju. jedina kosmeticka vada na krase je, ze po zapnuti je potreba se prihlasit takze sem tam nechal i klavesnici, po zapnuti se hnapne po sipce, napise heslo, entr a uz vsechno vali jak je potreba. ona tam ta klavesnice stejne musi byt, protoze bez ni po zapnuti vytuhne bios "keyboard error pres F1 to continue".

    to Wlcheck: dik moc za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    nemas zac...

    nektere BIOSy umoznovaly nastavit Halt on NO ERROR, takze by ti to nemelo po zapnuti nic hlasit. Add prihlaseni: myslim si, ze by jsi se na pocitac nemel logovat normalne, vsechno by melo jit remote, ale pokud to tak neni, tak nevim, kde je zakopan pes ... ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    2

    No takze co ja mam zkusenosti tak ovladani pres vzdalenou plochu (Remote Desktop) je naprosto v pohode a bez problemu. Staci na stanici povolit toto ovladani (Start - Control Panel - System - zalozka Remote). Nekdy je i dobre pridat se do seznamu povolenych uzivatelu pokud jsi na jinem uzivatelskem uctu. To ovsem neni nutne pokud se hlasis na svuj ucet zabezpeceny aspon nejakym heslem (je to lepsi i pro vzdalene prihlaseni). Pak staci jen spustit mstsc.exe z prikazove radky nebo pres Start - Programy - Prislusenstvi (Accesories) - Komunikace (Communications). A jestli muzu mit pripominku k tomu odhlaseni tak lepsi zpusob nez zavrit okno s konzoli je pres Start - Disconnect (ne Logout). Neshodi to zadne aplikace. O bezpecnost pres Remote Desktop bych se nebal pokud to neni produkcni masina a bezi ti tam jen Peer2Peer aplikace.
    Dobre je jeste vedet jak vzdalene restartovat bez nutnosti vubec k tomu pocitaci chodit, prikazem "shutdown -r" z prikazoveho radku.
    Naposledy upraveno uživatelem Simir: 02-11-2006 v 09:36
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Rozhraní USB, BT...: Ovládat a telefonovat přes mobil z PC (přes BT)
    Od milanbey v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-08-2013, 14:31
  2. Ovladani myší
    Od Jendas1 v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-11-2009, 06:49
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 02:07
  4. LCD monitor má přes notebook lepší obraz než přes PC
    Od luig v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-12-2008, 11:05
  5. Fahrenheit ovládání
    Od fps v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-07-2008, 21:30