Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s MSI K9N6SGM-V

Salamander (6177)|28.3.2008 13:22
Nazdar lidi, tak tady mam zase takovy problemek, stavim PC a vsecko bylo ok, az do chvile, kdy jsem ho chtel zapnout (jako vzdy).
Roztoci se vetracky a konec, proste nic, reset BIOSu nepomaha, zdroj jsem menil-napred EC 200W za EC 350W
a kdyz uz jsem vazne nevedel tak za Corsair VX450, nic. Vetracek se roztoci, po chvilce zpomali a to je vsechno.

Detaily:
deska MSI K9H6SGM-V (MS-7309 ver. 1.0)
cpu AMD Sempron LE-1100
ram GEIL DDRII-533 cl 3-3-3-8
graf. integrovana GeForce 6100

Deska se zda byt v poradku, az na 1 kondik(prikaladam fotografie)

asi zase jednou MSI ukazalo zuby - nikdy vice :-)
DSC00190.JPG DSC00191.JPG DSC00192.JPG
Salamander (6177)|28.3.2008 14:13
Ha! ted jsem na to mozna kapnul, ten Sempron 1100 ma podporu az od BIOSu 1.9, a ja nevim, jaky je na tehle desce ... co ted ? k POSTu se nedostanu, BIOS flashnout nemuzu .... supr, poradi nekdo ?
EDIT: ale je pravda, ze do POSTu by to melo nabehnout i s nepodporovanym procesorem
JonnyC (124)|28.3.2008 15:54
A nemas tam nekde spatny kontakt? uvolnenou pamet nebo tak, pripadne pamet ve spatnem slotu? ale to jsi asi zkousel...
Salamander (6177)|28.3.2008 16:01
[QUOTE=JonnyC;105557]A nemas tam nekde spatny kontakt? uvolnenou pamet nebo tak, pripadne pamet ve spatnem slotu? ale to jsi asi zkousel...[/QUOTE]
Jj, uz jsem toho zkousel fakt dost, a porad na to ne a ne prijit, deska ma jen 2 ram sloty, tak to bylo jedno z prvnich, co jsem zkousel, zdroje, resetovat bios, checkoval jsem cpu, ty kondiky - mozna je to tim (viz vyse), asi pujde na reklamaci ...

Tak co, nikdo uz nic nevymysli ???
Salamander (6177)|28.3.2008 20:18
Tak uz ji nemuzu ani videt, po celem dni zkouseni uz toho mam vazne dost. nevite nekdo, proc lidi kupuji desky od MSI ?
.
.
.
smrt Microstaru :-)
elpsycho (1602)|28.3.2008 20:21
Mají hezké krabice.
aumirek (166)|28.3.2008 20:24
[QUOTE=Salamander;105655]Tak uz ji nemuzu ani videt, po celem dni zkouseni uz toho mam vazne dost. nevite nekdo, proc lidi kupuji desky od MSI ?
.
.
.
smrt Microstaru :-)[/QUOTE]

protože jsou s nima spokojeni já alespon ano
Salamander (6177)|28.3.2008 20:31
[QUOTE=elpsycho;105656]Mají hezké krabice.[/QUOTE]

No, ja nevim, kupovat desku podle obrazku (nebo treba kvuli obrazku)? To by bylo vtipny :-)
Osobne se mi docela libi krabice Gigabyte, nebo od fajnovejsich ASUSu.
pcmaker (354)|29.3.2008 09:41
Hod si na stul jenom zakladni desku. Nejlepe na krabici od MB, at neco zespodu nevyzkratujes. Nedavej tam takovou tu cernou penovku, je elektricky vodiva. Vykliruj CMOSku. Pro jistotu ocisti lihem kontakty pameti od umastenych prstu. Podivej se zespodu na procesor a bedlive zkontroluj, jestli neni nektery pin ohnuty, nebo ulomeny a zda neni mezi vyvody stribrna pasta z chladice. Vloz CPU+chladic a RAM. Zapoj 24pinovy (muze byt i 20pinovy) konektor od zdroje do MB, nezapomen i na ten 4 pinovy maly konektor s pridavnym napajenim hned vedle CPU. Pripoj monitor. Klavesnici jeste nepripojuj. Zapni PC. Staci k tomu napr. sroubovacek, kterym spojis piny na MB (podle manualu). Pokud naskoci, mas vyhrano. Pokud nenaskoci obraz, je neco spatne. Upozornuji, ze u nekterych MB se da vypnout interni grafika. V tom pripade nezbude nic jineho, nez vlozit jinou PCIe grafiku do slotu, najet do BIOSu a tam zapnout interni grafiku. Pokud si zapojis i spikr, muzes nekdy odhalit pricinu problemu podle pipani. Dlouhy prerusovany ton jsou myslim pameti, Taaa, ty, ty, ty je problem s grafikou. A znamy signal pozarniku Tyyy, Daaaa, Tyyy, Daaaa je prehraty CPU.
Salamander (6177)|29.3.2008 09:53
[QUOTE=pcmaker;105745]Hod si na stul jenom zakladni desku. Nejlepe na krabici od MB, at neco zespodu nevyzkratujes. Nedavej tam takovou tu cernou penovku, je elektricky vodiva. Vykliruj CMOSku. Pro jistotu ocisti lihem kontakty pameti od umastenych prstu. Podivej se zespodu na procesor a bedlive zkontroluj, jestli neni nektery pin ohnuty, nebo ulomeny a zda neni mezi vyvody stribrna pasta z chladice. Vloz CPU+chladic a RAM. Zapoj 24pinovy (muze byt i 20pinovy) konektor od zdroje do MB, nezapomen i na ten 4 pinovy maly konektor s pridavnym napajenim hned vedle CPU. Pripoj monitor. Klavesnici jeste nepripojuj. Zapni PC. Staci k tomu napr. sroubovacek, kterym spojis piny na MB (podle manualu). Pokud naskoci, mas vyhrano. Pokud nenaskoci obraz, je neco spatne. Upozornuji, ze u nekterych MB se da vypnout interni grafika. V tom pripade nezbude nic jineho, nez vlozit jinou PCIe grafiku do slotu, najet do BIOSu a tam zapnout interni grafiku. Pokud si zapojis i spikr, muzes nekdy odhalit pricinu problemu podle pipani. Dlouhy prerusovany ton jsou myslim pameti, Taaa, ty, ty, ty je problem s grafikou. A znamy signal pozarniku Tyyy, Daaaa, Tyyy, Daaaa je prehraty CPU.[/QUOTE]
Jo, no, tohle jsem delal vcera skoro cely den, problem je, ze to ani nepipne .... jinak bych asi vedel, ale dik za radu.
speedsnail (4876)|29.3.2008 14:08
No uz si zkousel jine CPU? Nektere desky s nepodporovanym CPU najedou, nektere vubec. To je prvni vec kterou je potreba vyzkouset. (pokud nemas jine AM2 cpu tak v servisu/prodejne by ti meli novej bios nahodit). Imho to bude tim, pokud neni deska nebo jina komponenta mrtva.

Ten kondik je sice nakrivo ale zespoda muzes zkontrolovat kontakt, urcite bude v poradku.
Pavel Boček (4169)|29.3.2008 18:12
No, jestli jsi ji provozoval s EC 200 W, tak se ani nedivím, že to možná odešlo...asi to byl ten starší, ty jsou lepší, ale stejně :stupid Takovouhle sestavu jet s takovým zdrojem...

Tu desku běž vyreklamovat...
Salamander (6177)|29.3.2008 20:08
[QUOTE=Pavel Boček;105945]No, jestli jsi ji provozoval s EC 200 W, tak se ani nedivím, že to možná odešlo...asi to byl ten starší, ty jsou lepší, ale stejně :stupid Takovouhle sestavu je s takovým zdrojem...

Tu desku běž vyreklamovat...[/QUOTE]
No... provozoval, ja to PC predelaval a hned me bylo jasny, ze EC 200W nebude to pravy orechovy, ale vyzkouset jsem to prece musel :-)

BTW: Deska jde hned v pondeli na reklamaci, tak diky vse za rady (nebo aspon za snahu).
Malek (5)|30.3.2008 16:02
A máš správně zapojený P4 4-pin ? Takovédle příznaky sem měl bez něj ,co ty popisuješ.
Salamander (6177)|30.3.2008 16:06
[QUOTE=Malek;106211]A máš správně zapojený P4 4-pin ? Takovédle příznaky sem měl bez něj ,co ty popisuješ.[/QUOTE]

No, nejsem si jisty, jestli jde zapojit i spatne :-) Jasne, jak na EC, tak na Corsairu, aspon na 1 by se to snad rozjet melo, ale nerozjelo ....
speedsnail (4876)|30.3.2008 16:25
Imho je to verzi biosu.. ale pokud nemas jine (podporovane) CPU na vyzkouseni tak to proste dej na prodejnu. Bud nahrajou novej bios a bude to stacit, nebo je ta deska mrtva a rovnou si ji nechaj na reklamaci.
Salamander (6177)|30.3.2008 16:31
[QUOTE=speedsnail;106222] nebo je ta deska mrtva a rovnou si ji nechaj na reklamaci.[/QUOTE]

No, ja to nekupoval, ale mam takovej dojem, ze uz byla jednou reklamovama (repasovana).
Mel bych z toho zaverem takovy ponauceni ... Nikdy nekupuj neco, co uz jednou nekdo vratil.
pegy (757)|30.3.2008 22:08
[QUOTE=Salamander;106225]No, ja to nekupoval, ale mam takovej dojem, ze uz byla jednou reklamovama (repasovana).
Mel bych z toho zaverem takovy ponauceni ... Nikdy nekupuj neco, co uz jednou nekdo vratil.[/QUOTE]
No u repasu su tie problemy dost mozne, niekto tam dal vsetky komponenty nabehlo to, skusal vymenit ramku,zas nabehlo a dali to ako repas, Ja som takto risil reklamaciu u MB pre s.754 dali mi dve GigaByte nesli, potom dosli GB tak dali AsRock, ta tiez nic a az druha AsRocka (stvrta MB celkovo) slapala, keby som nepotreboval tu MB so soketom 754 tak by som bral prachy :D Tu stvrtu dosku mi uz len pozicali a az potom som k nej dostal papiere, ked to uz behalo :D Je tam aj moznost nepodpory toho CPU a flash to vyriesi... PS: skusal si aj inu VGA okrem tej integrovanej?
Salamander (6177)|30.3.2008 22:14
[QUOTE=pegy;106326]PS: skusal si aj inu VGA okrem tej integrovanej?[/QUOTE]

Jasne, narval jsem tam GeForce 6600GT a taky ani tuk ... teda spis blik, ze (byl bych spokojenej i s pipnutim :) )
Petr N. (3)|31.3.2008 23:58
Musím Vás všechny zklamat, mám úplně stejný problém. Ovšem s tím že jeho vznik byl před 30-ti dny. Takže mám malý náskok, ale jen opravdu malý. Poslal jsem desku i CPU na reklamaci po měsíci mi přišel nový CPU a nová deska. Ale co se nestalo – NIC se NESTALO pořád mi to NEJEDE.
Takže nevím, myslím že to bude asi verzí BIOSu, ale s tím mám smůlu protože jiný CPU nemám abych ho tam mohl nahrát.

Pokud by jste našli řešení tak budu jen velmi rád.
speedsnail (4876)|1.4.2008 00:11
No s tou verzí biosu je to sice velmi pravděpodobné, ale nebyl by si první kdo vyreklamoval desku a dostal další uplně stejně nefunkční (vetšinou se to stává u MShIt). Takze nadale sleduj obe varianty.

Rada jedine sehnat kamose se starsim AM2 procesorem a na chvilku si ho pujcit, nebo to nechat udelat v prodejne kde ti to daly (prodali ti CPU a MB ktery spolu bez jejich zasahu nejedou, mohli by mit dost slusnosti na to aby to dali dohromady)
Salamander (6177)|1.4.2008 00:19
Koukam, ze same lepsi zpravy ... asi se jdu zastrelit rovnou :stupid
pegy (757)|1.4.2008 02:12
[QUOTE=Petr N.;106844]Poslal jsem desku i CPU na reklamaci po měsíci mi přišel nový CPU a nová deska. Ale co se nestalo – NIC se NESTALO pořád mi to NEJEDE.[/QUOTE]
No vsetci velmi dobre pozname obchodnikov ;) Pozeral si aj podla SN ci ti naozaj dali novy HW alebo ti to podali len ustne? Ak ti naozaj prisiel novy HW, tak by si im to mal ist vratit, ze to spolu nebeha, nech ti na tom flashnu BIOS, pre PC predajnu by to nemal byt ziadny problem a ak nemaju laveho servisaka, tak je to otazka na 15 minut aj s hladanim a stiahnutim novej verzie BIOSu :D Drzim palce aby sa to vyrisilo ;)
Petr N. (3)|1.4.2008 16:07
Ano podle SN je deska jiná.
Problém je že to bylo koupeno na internetovém obchodě a zajít tam aby mi fashli BIOS je trochu z ruky.
pegy (757)|1.4.2008 16:55
[QUOTE=Petr N.;106992]Ano podle SN je deska jiná.
Problém je že to bylo koupeno na internetovém obchodě a zajít tam aby mi fashli BIOS je trochu z ruky.[/QUOTE]
Aha, tak to by uz trosku problem byt mohol.. :) Nuz teraz musis najst nejakeho kamosa s AMD v kompe, nech ti pozicia CPU... :)
Salamander (6177)|10.4.2008 19:36
Lidi, deska je zpatky :runaway
He he
He he
Nepucite mi nekdo procesor, abych mohl flashnout Bios ? :D
Pitomy MSI, deska nova, ale stejne to nejede .... premyslim, jestli to muze byt i necim jinym ... :notsure
Petr N. (3)|11.4.2008 08:25
Tak koukám, že to je úplně stejné jako u mě.
Pokud by se ti povedlo nahrát nový BIOS a pak to začalo fungovat tak dej prosím vědět. Desku i CPU jsem zatím zavřel do skříně :-(
Salamander (6177)|11.4.2008 20:25
Jo, tak dneska byl otestovan procesor o pameti, vse bez problemu, ale na tehle desce proste ani tuk :runaway
pegy (757)|11.4.2008 23:27
[QUOTE=Salamander;111125]Jo, tak dneska byl otestovan procesor o pameti, vse bez problemu, ale na tehle desce proste ani tuk :runaway[/QUOTE]Uz si flashol BIOS ?
Salamander (6177)|11.4.2008 23:31
[QUOTE=pegy;111199]Uz si flashol BIOS ?[/QUOTE]

No, zitra jdu na to, zkusim jim to zanest do prodejny, protoze jiny procesor jsem nesehnal :(
pegy (757)|11.4.2008 23:45
[QUOTE=Salamander;111200]No, zitra jdu na to, zkusim jim to zanest do prodejny, protoze jiny procesor jsem nesehnal :([/QUOTE]
Tak pokial BIOS nevie robit sCPU, tak sa ti to nijak nerozbehne....Myslim, ze po flashi to pojde ;)