Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Poblikávající optika

Petr S. (1220)|29.3.2008 21:16
Je normální, že optická myš (konkrétně model Microsoft Comfort Optical Mouse 3000) během práce poblikává? Dřív to nedělala a pak jednoho krásného dne přestala fungovat. Nepomohl ani reset PC a přepojení myši. Naskočila až asi druhý den, když jsme ji náhodou vyzkoušeli. Toto pak udělala ještě asi dvakrát. Někdy pomohlo ji třeba trošičku proplesknout (samozřejmě s citem :D ).

Dal jsem ji na reklamaci, ale tam mi tvrdí, že jim funguje bez problémů a to že poblikává (její svit není konstantní - jednou je silný, jednou až přespříliš slabý a takhle se to furt střídá) prý je úplně normální a nevadí to. To se mi ale nezdá. Každopádně je to první myš z mnoha, kterou vidím takhle blbnout a blikat.

Co si o tom myslíte? Je to oprávněný důvod k reklamaci?

Díky
kane.shw (1231)|29.3.2008 21:27
Tak já mám tuhle stejnou myš a když ji zvednu cca 1 cm nad podložku, abych tedy ověřil tvoji teorii, tak svítí jasně červeným, sytým světlem. Svítí tak cca 2-3 sekundy a pak až začne blikat.
Ale podotýkám, že už se mi několikrát u této myši stalo (asi 2x, sice poslední dobou ne - ťuk, ťuk na dřevo ;)), že přestala reagovat úplně, zhasla a pomohl až restart celého PC. Reklamace samo neprošla - klasika, jim fungovala normálně :mistake :angry

Ještě k tomu poblikávání, řekl bych, že je to normální. Setkávám se už cca 2 roky s myší značky EC (mám dojem, že to je EC :notsure) a ta poblikává celou tu dobu, když jí kouknu na diodu :)

Při práci však svítí stále konstantně. Jak moje MS, tak ta EC, tak nevím... snad ti to pomohlo :thumb
Petr S. (1220)|29.3.2008 21:37
No, jenže tahle myš blikala furt, i při práci. Teda jesli se s ní nestalo něco zázračného a nějak se nespravila. Nebo jesli si to blbě nepamatuju :)
kane.shw (1231)|29.3.2008 21:52
Hm... co na to říct :notsure

Myšák MS Comfort Optical Mouse 3000:
Zkrz škvírku mezi tlačítky vidím, že dioda při práci (při pohybu) jasně svítí, když s ní přestanu pohybovat, tak cca po 2 sekundách se přepne do jakoby "standby" režimu - svítí méně jasněji, ale nevypíná se ani nebliká!

Myšák EC (???)
Když si na to vzpomenu, tak se na to zaměřím a pak ti sem pisnu :thumb

Můžu ještě nějak pomoct?
Petr S. (1220)|30.3.2008 10:26
[QUOTE=kane.shw;106030]Tak já mám tuhle stejnou myš a když ji zvednu cca 1 cm nad podložku, abych tedy ověřil tvoji teorii, tak svítí jasně červeným, sytým světlem. Svítí tak cca 2-3 sekundy a pak až začne blikat.
[/QUOTE]
Myslíš, blikat jako prostě blikat - jednou svítí, pak zhasne a tak dál? Tahle myš dělá to, že svit její diody nepravidelně pohasíná a zas se nepravidelně rozsvěcuje. Je to takové mihotavé světlo.
kane.shw (1231)|30.3.2008 10:33
JJ, takové mihotavé světlo, úplně nezhasne nikdy. Ale jen když ji zvednu z podložky... Jak "bliká" při práci už jsem psal :)
Petr S. (1220)|30.3.2008 11:07
No já nevim, ale takový mihotavý světlo jsem ještě u žádný jiný optiky neviděl. Jen u téhle. Co ty?
kane.shw (1231)|30.3.2008 11:11
Abych řekl pravdu, tak mě spíš ještě nikdy nenapadlo se na to takhle soustředit :D ;) Prostě dokud to jelo, tak jsem to neřešil... Ale jak jsem psal, tak defacto stejně se také chová i ta moje EC myš... takže to zřejmě bude fakt normální :notsure
Klídek ;)
Petr S. (1220)|30.3.2008 11:37
No tak třeba co mám já Samsunga, nebo i všechny Geniusky, co jsem viděl to nedělaj. To by ale taky nevysvětlovalo, proč ten krám čas od času prostě vypadne a chce ho to hodně přesvědčovat, aby zas naskočil.
Pavel Boček (4169)|30.3.2008 12:13
Tak jim tu myš natoč jak bliká, jestli to ani pak nevymění, můžeš si jít stěžovat např. do SOS :)
Petr S. (1220)|30.3.2008 12:36
[QUOTE=Pavel Boček;106125]Tak jim tu myš natoč jak bliká, jestli to ani pak nevymění, můžeš si jít stěžovat např. do SOS :)[/QUOTE]

No to oni právě vidí, jak bliká ale prý to není důvod k reklamaci, protože jak na potvoru jim tam ta myš jde. Už vidím, že až si ji zas vezmu zpátky, tak zas bude stávkovat :angry
Sieben (513)|30.3.2008 15:40
k tomu blikání..mám svou teorii, která se stahuje k myškám u NTB...ty když se s nima nepracuje, tak blikaj - a chápu to jako šetřící funkci, protože nesvítí konstantně..a má tudíž menší spotřebu :) ale ot je jen moje teorie..

Můj logitech za 150kč nebliká, když s ním nehejbu, svítí slabě, jakmile začnu myšátorem pohybovat..svítí jasně...to je taky v pořádku.
A to že tobě začala zničeho nic problikávat..to je na reklamaci...a musíš být asertivní aby ti to vyměnili...ať si vemou stejnou myš a podívaj se jak se chová ta druhá...buď na ně hnusnej...otravnej, dotěrnej a protivnej..pak ti vyhoví :thumb
Petr S. (1220)|30.3.2008 15:59
No, jak nad tím tak přemýšlím, tak to bude asi fakt nejlepší. Hlavně se nedat :)

BTW: U těch noťasů tomu tak vážně je. Myslím, že jsem to už někde viděl...
Figa (300)|31.3.2008 15:46
Jenom na podporu té reklamace.Mám Logitech MX518 a nebliká a u žádné optiky jsem to ještě neviděl, takže vlítni na ně ať to vyreklamují.
Pavel Boček (4169)|31.3.2008 19:31
Osobně také myslím, že je to na reklamaci...už to blikání, natož že občas nejde. Každé optické myši s nelaserovou diodou se sníží intenzita, když se s ní nehýbe, ale ještě jsem neviděl, aby to k tomu blikalo...