Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Amptron nebo PcChips ?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    shanim drivery a hlavne BIOS pro tuhle desku, ale nemuzu prijit na to, co je to presne za model, navic jestli je od Amptronu nebo PcChips, prijdou mi docela podobne ...
    EDIT: pitomej blesk, na tom chipsetu je T-Bird AMD K-7
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00194.JPG 
Zobrazení: 209 
Velikost: 1.36 MB 
ID: 3368  
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 30-03-2008 v 13:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    PCChips M810LMR-K7 ? fakt nevím ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    PCChips M810LMR-K7 ? fakt nevím ...
    No, na tu jsem se taky koukal, ale nejak mi tam nesedi ten cip s Biosem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Třeba jen jiná revize, navíc to evidentně umožňuje připájet dvě různé patice.
    Není původ procoms? Deska a písmo na nálepce jsou mi povědomé ...
    Btw pochybuju, že to s těmi kondíky pojede stabilně. Jinak pokud nevíš desku, tak si v ovládacích panelech zjisti VID:PID (VendorID, ProductID) všech PCI zařízení a podle toho v různých databázích na netu dohledej co to je a najdi drivery. Nebo použij everest, ulehčí to dost práce.
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 30-03-2008 v 15:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    Není původ procoms? Deska a písmo na nálepce jsou mi povědomé ...
    Jo, mozny to je, ale nevim.

    A diky, jeste na to mrknu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    EDIT: pitomej blesk...
    Tak pokud je deska funkční, tak není nic snažšího, než ji připojit, instalnout os a pak pomocí everestu, nebo třeba cpu-z zjistit co je to za typ.

    V tom případě nevím, co chtěl básník říci tím "pitomej blesk"
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    V tom případě nevím, co chtěl básník říci tím "pitomej blesk"
    No, kdyz se podivas na tu fotku, tak se mi to povedlo vyfotit tak luxusne, ze neni videt napis na chladici chipsetu, mozna neni dulezity, ale prece jenom ... Tak to jsem tim myslel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Viz databáze řešení problémů, PCCHIPS zdá se co jsem zjistil dělal pro Amptron desky...drivery by měly sedět, otázkou spíše je, jestli je seženeš, při přechodu na web ECS v PCCHIPS zrušili databázi, takže bych se nedivil, kdyby ty drivery už ani neměli...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    a jo blesk jako blesk, ne blesk jako blesk

    Já myslel, že ti do toho při nějaké bouřce praštil blesk a ty se teď dostaneš max. do BIOSu
    Tak to je jasný, pokud ti to funguje, tak si s tím nelam hlavu a mrkni na to přes ten everest, či cpu-z
    Teprve až zklame tohle, tak začni panikařit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Viz databáze řešení problémů, PCCHIPS zdá se co jsem zjistil dělal pro Amptron desky...drivery by měly sedět, otázkou spíše je, jestli je seženeš, při přechodu na web ECS v PCCHIPS zrušili databázi, takže bych se nedivil, kdyby ty drivery už ani neměli...
    Wow, tak diky.

    Hmmm, paradni zprava ... ale nekde na netu jsem myslim videl databazi starejch ovladacu, asi se budu muset podivat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkus se mrknout...ty stránky jim naposledy nic moc nešly, ale možná to tam ještě najdeš...jinak ty kondíky ale pryč, kolem CPU jsou všechny KO
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    jinak ty kondíky ale pryč, kolem CPU jsou všechny KO
    JJ, vsak uz se pres vykend domlouvam s Honym ... ty kondiky jsou nafoukly jak poutovy balonky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Trochu OT: Hmm, těch databází je tolik, že je problém se dopátrat stránky s ovladači výrobce. Nemám k nim moc důvěru, většinou vyžadují registraci přes email a polovina těch ovladačů ani nefunguje. Nevím jestli se mám nebo nemám divit tomu, že jsem ještě v ovladačích neměl trojana, důvěryhodně na mě stránky moc nepůsobí a nevím kde berou peníze na to, aby si koupily tak dobré umístění na googlu. Spíš bych našel jestli je chipset nějaká VIA nebo SiS735/745 příp. jiný a zkusil vždy stránky výrobce.

    EDIT:
    docela mě to zajímalo, tuhle desku už jsem viděl a chvíli jsem bádal co by to mohlo být, takže chipset Sis730
    Totéž v bledě fialovým: http://www.amptron.com/html/m810clm.html
    http://www.sis.com/download/ <- drivery IDE, AGP
    Zvukovku najdi na stránkách via?realteku
    Síťovku někde (realtek, Sis?)

    PS: nevěděl jsem, že nějaký Amptron požral mou neoblíbenou značku ECS ...
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 30-03-2008 v 16:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Na 100% je to PC-Chips M810. Použij Honeyx nebo Chepoman BIOS.
    http://www.rebelshavenforum.com/sis-...9;t=000144;p=0

    Musím tě však varovat, že deska je hodně choulostivá a nekompaktibilní na AGP grafiky.
    [COLOR=maroon]"Don't care about the big "300 Watt" writing, see how much draw it allows on the +5V and +3.3V lines. If that's under 160 watts, then forget it." - Peter Missel[/COLOR]
    Recommended specs for running a decent 3D card (Geforce/Radeon/etc) with Athlon cpus:
    • 350w minimum
    • 20A for the +3.3V power.
    • 30A for the +5V power.
    • 165W TCO (Total Combined Output) for the +5V/+3.3V power.
    [COLOR=darkblue]A brief motherboard history:[/COLOR]
    Motherboard version 1.0 = No AGP port
    Motherboard version 1.3 = No AGP port
    Motherboard version 1.6 = First version with AGP port
    Motherboard version 3.0 = Some support 266Mhz but not sure which
    Motherboard version 5.0 = First with official support for 266FSB and 4 channel sound codec
    Motherboard version 7.0 = First to support XP+ CPUs and "Morgan" Duron CPUs
    Motherboard version 7.0a = First to support XP+ CPUs and "Morgan" Duron CPUs higher than 1600+
    Motherboard version 7.1 = Improved support for XP cpus (not T-Bred "B")
    Motherboard version 7.1c = Onboard Duron - permanently soldered, and overclocked.
    Motherboard version 9.0m = Onboard Duron - permanently soldered, and overclocked. Onboard RAM - permanently soldered.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    keď hľadáš BIOS k starej doske, pomôže zapísať si dlhé číslo , kotré sa ti objaví v ľavom dolnom roku hned na zaciatku po štarte PC. V tom dlhom čísle je zapísané všetko výrobca, čipset, verzia BIOSu atd. a na stránke ako je táto http://www.wimsbios.com/aminumbers.jsp http://www.wimsbios.com/awardnumbers.jsp si nájdeš výrobcu a čipset, poprípade aj BIOS. Na staré a neznáme dosky je to veľmi rýchly spôsob dopátrať sa výrobcu a aj posledného BIOSu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-11-2010, 22:17
  2. Jak poznám, zda-li mám SATA , nebo SATAII, nebo eSATA, jestli mám "I" , nebo "L"
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 16:38
  3. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 00:37
  4. PCchips M810L v7.0a board
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-05-2008, 13:34
  5. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 22:49