Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 56

Téma: Jaké paměti 2x2GB 800MHz do GA-965P-DS4?

  1. #31
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Právě o tom už nějaký čas uvažuju ale pořád se nemůžu rozhodnout. Ještě se mi ani nikdo neozval na ty Geily (inzerát-prodej).
    Taky by mně zajímalo, jak si na tom stojí ty A-Data s OC v porovnání s Geily (hlavně frekvence).Někde jsem viděl pěkný test, ale zaboha si nevzpomenu kde.
    Co říkáš...Husky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Neříkám nic.... co bych měl říkat?

    Geily ti jedou celkem pěkně, uvidíš jak pojedou, až k nim ještě navíc přetočíš CPU.

    4x1GB už třeba může mít problémy, obsloužit 4 moduly určitě není pro řadič tak jednoduchý. Stejně tak 2x2GB budou na OC nejspíš slabší díky vyšší kapacitě....

    Imho to moc hrotíš, jak už sem ti psal, pro výkon kompu jsou důležitější přetaktovaný CPU a VGA, paměti ti to tolik neovlivní. Za každou cenu mít 4GB ram na CL4 není podstatný....

    Každopádně se vykašli na CL4 a vyžeň je na co nejvyšší frekvenci

    Nevím co dalšího bych měl říkat, tak už končím....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    No, já jen že ty ty A-Data máš a určitě jsi zkoušel, kolik dají a při jakejch voltech. Když napíšeš pěkný číslíčka, tak je hned objednávám.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 07-04-2008 v 17:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nezkoušel, při CPU na 3,6GHz by totiž musely jet na 1080MHz a to už nedaly ani při 2,3V (a navíc nejsem příznivcem přílišnýho overvoltování kvůli pár % výkonu), takže sem dal děličku 2 a zkusil CL4 při 2,1V a když to takhle prošlo všema testama stability, tak sem to tak nechal....

    Nic víc sem fakt nezkoušel, prostě CPU chci mít na 3,6GHz a tím je to daný
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    No, já jen že ty ty A-Data máš a určitě jsi zkoušel, kolik dají a při jakejch voltech. Když napíšeš pěkný číslíčka, tak je hned objednávám.
    Bože ty si filozof - 2x2GB se dají za výhodnou cenu sehnat Patrioty - který se nedoporučují k P965, pak snad nějaké šunty typu Zeppelin, Transcend atd. a pak už jen tyhle A-Data. Podle tvých vlastních testů v Everestu je rozdíl mezi 600MHz a 1066MHz RAM do 20 procent v extrému - tj. teoretickém testu propustnosti. Procesor máš s násobičem 9, předpokládám že přes 4GHz ho neplánuješ taktovat, takže ti stačí 900MHz na pamětech - což by ty A-Data určitě dát měly. Jesltli to bude s CL4 nebo CL5 je v praxi úplně jedno, o světový rekord v 3Dmarku ti předpokládám nejde, na to bys stejně potřeboval DDR3, QX9650, 3870X2 nebo podobné multiGPU kombo a tekutý dusík...jedině že by ti šlo o nějaké regionální rekordy, pak tvé rozjímání CL4 nebo CL5 a takt nad rámec nejnižší děličky chápu - nicméně na 3Dmark nejsou 4GB přínosem - takže by sis měl nechat ty Geily

    Víš co - zkus si místo Everestu změřit fps v nějaké hře nebo třeba komprimaci v RARu s různým nastavením pamětí a uvidíš že tady řešíš úplně marginální rozdíly...
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 07-04-2008 v 23:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Podle mě brát A-DATA,mám s nimi skvělé zkušenosti a ta cena je taky pěkná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    No jasně, A-Data CL4 maj bezkonkurenčně nejlepší poměr cena/výkon, ale s fanynkem je to trochu na dýl.... už nějakou dobu to spolu řešíme a on pořád nechce pochopit, že ty syntetický benchmarky nejsou zas tak důležitý a že mu 2GB v pohodě stačí
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    to fanynek: Testy zde: http://www.svethardware.cz/recenze-m...b-1-cast/15983 + http://www.svethardware.cz/recenze-m...b-2-cast/15984 + http://www.svethardware.cz/recenze-m...b-3-cast/15966 + http://www.svethardware.cz/recenze-m...gb-zaver/15958

    nebo http://www.svethardware.cz/recenze-t...u-cast-1/18420 + http://www.svethardware.cz/recenze-t...u-cast-2/18503

    Nevim, jestli je to ostatnim HW ale treba ty Geily ze starsiho testu dopadly podstatne lepe nez z novejsiho. Mozna to nekdo studoval podrobneji a bude vedet kde je zakopany "Geil".
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    elpsycho+husky: Ale vy moji šmudlíčci!
    Já to zas tak neprožívám, jak by se na první pohled zdálo. Jen jsem se v tom začal trochu víc šťourat a snažím se zjistit maximum. A taky vím, že je tady spousta zkušených lidí, kteří se komponentům věnují daleko víc, než já a mají tím pádem mnohem víc zkušeností. A já jsem prostě jen zvědavý a prahnu po informacích. A TAKY MNĚ TO BAVÍ, ALE NEMÁM NA TO ČAS, PÁČ MÁM DOMA DVA MALINKÝ PRCKY, PSA A ŽENU.

    hl.hl. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak jsem si je koupil. Corsair DIMM 4096MB DDR II 800MHz TWIN2X4096-6400C4DHX http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53261
    Nenadávejte, že je to za CL4 zbytečný vyhazování peněz...... vím, radili jste mi dobře, ale já si tyhle ježatý potvory moc přál.
    Teď bych se jenom potřeboval ujistit, kolik Voltů do nich můžu pustit, abych z nich vyždímal maximum a nepřiškvařil je. Nechci ja tak provozovat, ale moc testů na 4GB kity jsem nenašel (např.http://www.svethardware.cz/recenze-m...1-cast/15983-5) a tak mně to docela zajímá. Viděl jsem, že jim dávají max 2,3V. Výrobce uvádí na pamětech 2,1V, tak se radši zeptám, než něco zkur....ím. U Geilů to bylo jednoduchý. Tam rovnou napsali, že umí 2,3V a bylo.
    Díky.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 15-04-2008 v 15:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Víc než těch 2,3V jim fakt nedávej a to už si zajisti pořádnej airflow, ať maj ty ramky aspoň nějakej ofuk.

    A hlavně pořádně zkontroluj real voltáž, nespolýhej jen na to, co nastavíš v BIOSu

    Btw. že tě furt baví honit těch pár % výkonu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Víc než těch 2,3V jim fakt nedávej a to už si zajisti pořádnej airflow, ať maj ty ramky aspoň nějakej ofuk.
    A hlavně pořádně zkontroluj real voltáž, nespolýhej jen na to, co nastavíš v BIOSu
    Btw. že tě furt baví honit těch pár % výkonu
    Tak Everest by snad kecat neměl, resp. zdá se mi, že je to o.k.
    A teď už fakt nehoním pár % výkonu, ale chci si udělat porovnání s těma Geilama, který mi teď leží v šuplíku. Jistá "těžkopádnost" je u těch 2x2GB znát už po prvních testech.
    Díky Husky!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Jistá "těžkopádnost" je u těch 2x2GB znát už po prvních testech.
    Jo to se dalo čekat....

    Jinak s těma testama počkej až na tu EP35, tam to bude zajímavější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Jo to se dalo čekat....
    Jinak s těma testama počkej až na tu EP35, tam to bude zajímavější.
    Tak jo. Teď je nebudu moc trápit. Do víkendu bych tu desku měl mít, tak pak je zkusím i s E8400.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    4

    Zdravím , může mi někdo poradit ? Mám v plánu zakoupení (2x2GB Kit) Patriot, ale u některých je uvedeno

    Low Latency
    Eased Latency
    Enhanced Latency

    Co to přesně znamená...jaké ze 3 označením nejlépe koupit.

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR2: Mám 2x2GB A-Data 800Mhz CL4 na MB GA EP35-DS4 - chci rozšířit na 8GB
    Od jantranslation v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-08-2012, 06:17
  2. DDR2: 2x2GB Kingston 1066Mhz idu iba na 800Mhz
    Od Noedar v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-06-2010, 17:10
  3. DDR2: Jaké paměti vzít 2x2GB kit DDR2 1066Mhz
    Od haCR v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-05-2008, 20:24
  4. Jaké 2x2GB ramm na Gigabyte 965P-DS4
    Od fps v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 20:09