Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: postačí 600W zdroj?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    Zdravím, skládám postupně kompa a mezi prvními sem pořídil Zalman ZM 600.Postupně sem osazoval a osazoval a chtěl bych si pořídit grafiky do Sli.Nejspíš 2x 9600GT (málo peněz moc muziky) nebo možná i 2x 8800GTS 512MB (víc peněz pořádný brutal).Nejsem si jistý, jestli by zdroj neměl problémy.Během startu je odběr celkem obrovský, některé zdroje s tím mají problémy.Pokud bych nemusel měnit zdroj a vystačil bych s tím co mám a 2x 9600GT, budu spokojený.Sestava je:
    CPU AMD X2 64 5000+ BE 3-3.2GHz při 1,36V na Scythe Ninja rev. B (3,2_nás. 16x-1,36V-24h_100%-44C)
    MB Asus M2N32 deluxe (no clock-max 45C)
    2x 2GB 800MHz corsair 1,8V
    WD raptor 74GB (34C) + 2x 500GB HDD
    3x 120cm + 80cm větráky Noctua NF-P12
    momentálně GK 7600GT (no clock)
    OS Mandriva 2008.1 64 last release

    Plánuji ale koupi ještě min jednoho disku a opět 4GB kit od corsairu.Ono sem tam voltík a je to kilowatt.V rámci spotřeby bych byl spíš pro ty 9600GT, ale i tak si nejsem jistý spotřebou a dostatečným zdrojem.Přes 1KW se mi to zdá moc přehnané.Nemáte někdo zkušenosti s větší spotřebou?:-) děkuji za náměty a rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,251

    zkus http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

    EDIT: No, vyhodi to kolem 530W max, myslim, ze kdybys vzal nejakej kvalitnejsi, treba
    Corsair VX550 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49351 ,nebo nejakej Seasonic tak by to bylo v pohode
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 30-03-2008 v 22:54
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Já jen můžu říct že ačkoliv ten Zalman vyšel ze všech recenzí výborně, je to vlastně převlečený Fortron Epsilon a používá stejné kondenzátory Capxon, což je značka při které zdejší elektrikáři vidí rudě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Autor už snad toho Zalmana má, ne? Já myslím, že ten zdroj tak tak stačit bude.

    Jaké je UL číslo toho zdroje?

    EDIT: píšu pomalu. Tak jestli to je Fortron, tak to relativně slušný zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Tá kalkulačka dosť nadhodnocuje....
    Zdroj by to mal v pohode utiahnuť, spotreba celej zostavy nebude viac ako 400W s 88GTS
    ak chceš tak si pozri test na tvoj zdroj http://www.svethardware.cz/recenze-z...heatpipe/17586
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    Tak já sem před nějakým časem zkoušel ještě na old pc ten kalkulátor zátěže a vycházely uplne nesmysly.Snažil sem se i zatížení větví rozložit čímjak nejúměrněji. Pokud však ale nemam nataktovaný komp, jen procák je násobičem popohnán, ale při default napětí.Ramka při 1,8V jsou taky nezvykle spořivé.Myslím, že rezervy by tam byly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    z vlastní skušenosti vím ,že corsairy 6400 jedou nejlépe na 1.9 ,ale to není žádný velký W rozdíl
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Pokud už někdo uvažuje nad SLI, či CF, tak předpoklávám, že PC bude v prvé řadě používat na hry, či na něco jiného, graficky velmi náročného - tzn. že z něj bude ždímat maximum, nejnáročnější činností na hardware...
    Takže na zdroji určitě nešetřit - jak výkonem, značkou, tak i penězi.

    Imho ty 9600GT bych možná (ale spíš ne ) ještě se skřípajícími zuby tak nějak zkousl, ale uvědom si, že i když to zdroj zvládne a pojede vše normálně, pořád bude dlouhodobě daleko víc zkoušen. Dvě 9600GT bych tak přirovnal k jedné HD3870X2, u které se uvádí zdroj min. 550W. Tak ti nevím, ale mně osobně už se to zdá šibenice... Takže bych si ho delší dobu více všímal, jelikož jeho životnost tím bude ovlivněna. A pokud budeš pařit 6 hodin denně, takový Crysis ve full detailech... (To by mě taky vlastně zajímalo, jak to budeš zatěžovat?)

    Ty 8800GTS už bych v SLI raději neriskoval, vem si, že dvě 8800GTS je vlastně 9800GX2 - pro kterou je doporučen zdroj min 580W!!!

    JJ, vím, že ty doporučení je potřeba brát s rezervou

    Závěrem:
    Osobně bych na kvalitní 600W (raději Corsair HX620) zdroj připojil, tak maximálně HD3850/HD3870 do CF. Karty jako 9600GT, 8800GT, 8800GTS bych v double zapojení krmil raději už zdroji min. 700W. Možná je to opatrnost, možná taky nechuť riskovat už tolik tisíc korun, kvůli jedné tisícovce za zdroj navíc...

    Taky se netajíš tím, že chceš rozšiřat diskové pole, ramky atd. Taktování se také nebojíš, prostě bych byl, být tebou, opatrný.
    Posuď si to sám, je to jen můj názor, nikomu ho nevnucuju, budu rád když ho budeš/budete alespoň respektovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No ten zdroj to utahne bez problemu a je zbytecnost ho prodavat a porizovat za 3k HX620 a pod. Nema ani 4 jadro ani starsi generaci G80/HD2900. Sestava se podle me stezi dostane pres 400W. (100W CPU, 200W Grafiky, 100W zbytek)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    No ten zdroj to utahne bez problemu a je zbytecnost ho prodavat a porizovat za 3k HX620 a pod. Nema ani 4 jadro ani starsi generaci G80/HD2900. Sestava se podle me stezi dostane pres 400W. (100W CPU, 200W Grafiky, 100W zbytek)
    Corsiry mají chlazení optimalizovaný na tichost, což při zátěži blížící se jmenovité není úplně ono. Větrák se moc netočí a zdroj se peče...

    750W Corsaira nekupovat - je to nehorázná sračka (oproti ostatním Corsairům).
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 31-03-2008 v 03:40 Důvod: 750W je shit
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ta sestava s 2x 88GTS se nemůže dostat přes 400W....

    Třeba tady je test na E8500 a nForce 780i a 8800GTS SLI má spotřebu max. 338W
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    /irony

    Hmmm, kdyz se nemuze dostat pres 400W, co zkusit 350W Maxpower? Je to urcite kvalitni zdroj, pouziva same skvele kondiky a dokonce ma v sobe i nejake tlumivky a kdyz se sestava nedostane pres 400W, proc nezkusit 350W Maxpower? Jeden se mi tu vali, daruji zdarma

    Super pomer cena/vykon jenz neprekonate!

    /end of irony
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    /irony....
    Třeba ironie, ale tvůj příspěvek je úplně zbytečnej....

    Uživatel Prso chce pouze vědět, jestli Zalman 600W stačí na SLI. 350W mu tady, pokud vím, nikdo nedoporučuje.... a že ta sestava nepřeleze v burnu 400W netvrdím já, ale recenze
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    ...
    Uživatel Prso chce pouze vědět, jestli Zalman 600W stačí na SLI...
    Pokud nezapracovali na zlepšení, tak dlouhodobě nevydrží
    http://www.svethardware.cz/recenze-z...atpipe/17586-2

    Neříkám to jenom já nebo posedlý a zakomplexovaný trodas , ale i pan Šejnoha.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    Na konci mé hardwarové poutě by komplet měl obsahovat 6 HDD, z toho 1 je raptor 74 (vysokorychlostní hdd mají vyšší spotřebu) a uvažuji o druhém raptoru 150, co nejdřív ty 4giga ramek,a počítat by se měly i případné periferie usb apod. ne? no kol dokola bych asi nejraději vzal a buď vemu ty 9600GT, nebo zkusit počkat chvíli, a nechat se překvatit jaké budou 9800. Výkon grafických karet nebude hlavně využit na hry, jak se někteří kolegové na foru domnívají, chci ho plně využít v Compiz Fusionu. A potom přidou na řadu hry. Viděl bych to např. od Gainwardu 9600GT za cca 4100Kč a 700/1750?/1900. Jak se říká že za zkoušku nic nedáš, nerad bych zkoušel všechno utahnout a bum prásk. Dvě 96GT nemají tak velký odběr a pokud nemám a nebudu clockovat MB,RAM atd, CPU default napětí i když 3,2, mohlo (mělo:-)) by to fungírovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. [Zdroj] 500-600W do 1500,-
    Od Devouver v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-09-2011, 19:45
  2. Zdroj?postačí?
    Od Hellow v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-08-2009, 14:38
  3. LCD: Postačí výkon pro nové LCD?
    Od Jandaskunk v sekci Monitory
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 17:46
  4. Zdroj XILENCE power 600W
    Od simontpf v sekci Zdroje
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-09-2008, 10:55
  5. HX 620W x M12 600W
    Od Janyk1 v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-01-2008, 17:26