Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 37

Téma: Poraďte neznalcovi

  1. #16
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Pentium M su matematicky velmi výkonné PC. Aj desktopové semprony, za nim totalne zaostavaju. Vezmisi napr. test Super Pi , pentium M v nom dosahuje vysledky ako Athlon 64 dokonca taktovany aj o 200 MHz viac. Aspon tak to vyzeralo ked som to porovnal s kamaratovym notebookom s pentium M 735. Je to aj vdaka 2 MB L2 cachce u pentiu, ale aj vybornej architekture, ved z Pentia M vychádzali aj terajšie Intel Core 2 !
    Čo sa týka spotreby tak Pentium M (Dothan) má TDP okolo 21 W, vyššie frekvencie (2 GHz a pod) 27 W. Vv klude sa pohybuje spotreba okolo 4 - 7 W ak sa nemýlim. Čiže vydrž baterie v kombinacii so spravnym hardwerom je v praxi niekedy až 4 hodiny, obyčajne pri notebookoch okolo 20 000 Kč pri bežnej práci to bude skor 3 - 3,5 hodiny.

    Viac info:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_M

    Detailný prehlad Intel Pentium Mobile procesorov nájdeš na:
    http://www.answers.com/topic/list-of...icroprocessors
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Frog
    Pentium M su matematicky velmi výkonné PC. Aj desktopové semprony, za nim totalne zaostavaju. Vezmisi napr. test Super Pi , pentium M v nom dosahuje vysledky ako Athlon 64 dokonca taktovany aj o 200 MHz viac. Aspon tak to vyzeralo ked som to porovnal s kamaratovym notebookom s pentium M 735. Je to aj vdaka 2 MB L2 cachce u pentiu, ale aj vybornej architekture, ved z Pentia M vychádzali aj terajšie Intel Core 2 !
    Čo sa týka spotreby tak Pentium M (Dothan) má TDP okolo 21 W, vyššie frekvencie (2 GHz a pod) 27 W. Vv klude sa pohybuje spotreba okolo 4 - 7 W ak sa nemýlim. Čiže vydrž baterie v kombinacii so spravnym hardwerom je v praxi niekedy až 4 hodiny, obyčajne pri notebookoch okolo 20 000 Kč pri bežnej práci to bude skor 3 - 3,5 hodiny.
    o mobilnich CPU AMD toho moc nevim, ale co se mi dostal do ruk jeden mobilni sempron (HP nx6125) tak na tom byl dost dobre, rekl bych ze ze stolnim spolujmenovcem toho moc spolecneho nemel. tipoval bych to na uplne jine jadro.
    jinak ty P-M a spotreba: dothan 400MHz FSB 21W, dothan 533MHz FSB 27W
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Citace Původně odesláno od mech13
    o mobilnich CPU AMD toho moc nevim, ale co se mi dostal do ruk jeden mobilni sempron (HP nx6125) tak na tom byl dost dobre, rekl bych ze ze stolnim spolujmenovcem toho moc spolecneho nemel. tipoval bych to na uplne jine jadro.
    jinak ty P-M a spotreba: dothan 400MHz FSB 21W, dothan 533MHz FSB 27W
    No ja osobne ked vidim notebook so Sempronom tak preskakujem rovno na dalsi,ak to nedovoluju financie tak v tom pripade by som bral Celeron M. Ako to vidíš ty: Celeron M verzus Sempron ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lamak
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    97

    Citace Původně odesláno od Frog
    No ja osobne ked vidim notebook so Sempronom tak preskakujem rovno na dalsi,ak to nedovoluju financie tak v tom pripade by som bral Celeron M. Ako to vidíš ty: Celeron M verzus Sempron ?
    No to mozna radsi ten mobile sempron. Nekde jsem vygooglil, ze sempron zere podle architekrury 25W, kdyz ma oznaceni low-power a nebo 62W jako desktop repacement (coz teda asi v noteboocich neni). Hlavne zalezi na jadru.Vic je na
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...C_Low_power.29
    O celeronech je napsano tu, ale neni tam odber.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Celeron...ium_M_Celerons
    Co jsem to jen tak prolitl, tak Celeron M nema speed-step a je tam i, ze nevydrzi na baterku tolik co P-M
    Takze v porovnani mobile sempron a C-M vede Sempron.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Lamak
    No to mozna radsi ten mobile sempron. Nekde jsem vygooglil, ze sempron zere podle architekrury 25W, kdyz ma oznaceni low-power a nebo 62W jako desktop repacement (coz teda asi v noteboocich neni). Hlavne zalezi na jadru.Vic je na
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...C_Low_power.29
    O celeronech je napsano tu, ale neni tam odber.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Celeron...ium_M_Celerons
    Co jsem to jen tak prolitl, tak Celeron M nema speed-step a je tam i, ze nevydrzi na baterku tolik co P-M
    Takze v porovnani mobile sempron a C-M vede Sempron.
    no ja bych to videl podobne. ten sempron co sem se s nim setkal v HP na tom byl skoro jak P-M. co sem videl NB s celerony, tak vetsinou maji mrzaka baterku a to v kombinaci s vypnutym speed stepem konci u vydrze 1,5 hodiny... ale bylo by potreba posouzeni od nekoho kdo ma notebook se sempronem, NB s celeronem a NB s P-M pokud mozno i zhruba stejnou radu jednoho vyrobce (treba nejaky prodejce, nebo recenze) a muze je pekne porovnat jak jsou na tom. ja mam jenom P-M a k tomu sempronu se uz asi nedostanu takze nemuzu porovnat. v zadnem pripade bych ale semprona neodsuzoval dokud mi nekdo neda jasna cisla ze je to mrzak

    EDIT: celerony zerou podle me stejne jako P-M v plne zatezi. takze kolem 20-25W. to je taky hlavni rozdil mezi celeronem a P-M
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 24-09-2006 v 00:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Citace Původně odesláno od Lamak
    No to mozna radsi ten mobile sempron. Nekde jsem vygooglil, ze sempron zere podle architekrury 25W, kdyz ma oznaceni low-power a nebo 62W jako desktop repacement (coz teda asi v noteboocich neni). Hlavne zalezi na jadru.
    Ano Mobile Semprony majú spotrebu 25 W, ale čo ma odrádza od nich je že viacero modelov disponuje IBA 128 kB L2 cache, čo sa mi zdá pri notebookoch rozhodne velmi málo, aktuálne modely su na tom už lepšie 256 kB resp. 512 kB, na druhej strane Celeron M maju vsetky standartne 1 MB L2 ! Škoda len že ten 1 MB L2 cache sa na vykone prejavy len v určitých aplikáciach, využívajúce najmä matematické operácie, práca s videom a pod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lamak
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    97

    Prave speedstep je ten duvod, proc C-M na baterku tak dlouho nevydrzi (pokud se mylim, tak me opravte). Pri prechodu na napajeni z baterie se procesor prepne na nizsi frekvenci(pokud mu to dovolite) a bere si min a proto na stejnou baterku, pri stejne zatezi vydrzi dyl.
    Mel jsem moznost porovnat notebooky(co se taka vykonu, ne vydrze na baterie) od HP. Jeden s P-M a druhy se sempronem. Ve stejne cenove kategorii byl ntb s AMD rozhodne v lepsi vybave (512MB Ram, nesdilena grafika, snimac otisku prstu - kravina, kterou pouzivate tak tyden) a P-M (256MB Ram, sdilena grafika). Vykonove u "beznych" aplikaci byli skoro na stejno, jen u her se projevila sdilena pamet GK. Jen porad nevim, jak by to dopadlo pri pridani dalsi 256MB Ram k P-M.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Frog
    Ano Mobile Semprony majú spotrebu 25 W, ale čo ma odrádza od nich je že viacero modelov disponuje IBA 128 kB L2 cache, čo sa mi zdá pri notebookoch rozhodne velmi málo, aktuálne modely su na tom už lepšie 256 kB resp. 512 kB, na druhej strane Celeron M maju vsetky standartne 1 MB L2 ! Škoda len že ten 1 MB L2 cache sa na vykone prejavy len v určitých aplikáciach, využívajúce najmä matematické operácie, práca s videom a pod.
    neplet do sebe L2 u dvou architektur, AMD si odjakziva vystacilo s mene L2. vem si Athlony 64 s 512KB L2 a proti tomu novy prescoty s 2MB a jak na tom byly... zalezi na tom jak je navrzena architektura, jak s pameti pracuje. netburst drzela pri zivote hromada cache, banias ten mel jenom 1MB L2 a bohate mu to stacilo, to ze dothan ma 2MB je podle me zbytecnost...
    C-M=dothan - 1MB L2 - speedstep
    celeron vykon ma, ale vycucava baterku

    edit:
    Citace Původně odesláno od Lamak
    a proto na stejnou baterku, pri stejne zatezi vydrzi dyl.
    tak to neni uplne presne. pokud oba procaky zatizis naplno, tak vydrzi nachlup stejne, pokud ale procesor nepojede porad na 100% tak se P-M muze spomalit a vydrzi dyl

    EDIT2: nezda si mi, ze za cenu P-M s 256MB by byl sempron s 512MB a vlastni grafikou... nebyla to jen X300 alias Radeon® Xpress 200M?
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 24-09-2006 v 01:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lamak
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    97

    Citace Původně odesláno od mech13
    neplet do sebe L2 u dvou architektur, AMD si odjakziva vystacilo s mene L2. vem si Athlony 64 s 512KB L2 a proti tomu novy prescoty s 2MB a jak na tom byly... zalezi na tom jak je navrzena architektura, jak s pameti pracuje. netburst drzela pri zivote hromada cache, banias ten mel jenom 1MB L2 a bohate mu to stacilo, to ze dothan ma 2MB je podle me zbytecnost...
    C-M=dothan - 1MB L2 - speedstep
    celeron vykon ma, ale vycucava baterku

    edit: tak to neni uplne presne. pokud oba procaky zatizis naplno, tak vydrzi nachlup stejne, pokud ale procesor nepojede porad na 100% tak se P-M muze spomalit a vydrzi dyl
    No ja mam ntb s P3 a pokud si uvedomuju, tak se me pri praci na baterku neprepina na vyssi frekvenci pri zatezi...ale mozna je to nastavenim....hadat se nebudu

    ted jsem narazil na clanek
    http://notebook.cz/__/,clanky,ostatn...r-1,index.html
    prave ho ctu a asi stoji za precteni...je tam porovnani P-M a Turionu 64
    Naposledy upraveno uživatelem Lamak: 24-09-2006 v 01:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Lamak
    No ja mam ntb s P3 a pokud si uvedomuju, tak se me pri praci na baterku neprepina na vyssi frekvenci úri zatezi...ale mozna je to nastavenim....hadat se nebudu
    urcite to bude nejake nastaveni. jestli pouzivas utilitu od vyrobce NB, tak ta muze frekvenci napevno zarazit a vys proste nejde. pokud pouzivas win profily, tak pri rezimu minimalni spotreba by mel jet na minimum a pri zatezi se zrychlovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lamak
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    97

    tak jsem ten calnek letmo docetl a jsou tam odpovedi ma vsechno co tu dnes padlo.... s L2 cache je to trochu jinak (takze smula Mechu) a je tam krasne srovnani P-M vs C-M a Sempron vs Turion. Hlavni je, ze pokud clovek presne nevi, jakym mobile sempronem je ntb osazen, tak je potreba si to zjistit, nebo se tomu vyhnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lamak
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    97

    Citace Původně odesláno od mech13
    urcite to bude nejake nastaveni. jestli pouzivas utilitu od vyrobce NB, tak ta muze frekvenci napevno zarazit a vys proste nejde. pokud pouzivas win profily, tak pri rezimu minimalni spotreba by mel jet na minimum a pri zatezi se zrychlovat
    No vzhledem k tomu ze mam IBM X21 a co jsem tak zkousel, tak jejich soft je podstatne lepsi nez utility od Mrkvosoftu a je tam nastaveno, ze na baterii se to zpomali, tak nevim...ma nastaveny upozornovani pri prechodu na jinou frekvenci. Notes me vydrzi v pohode 5h pri zatezi tak "na pul".
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Lamak
    tak jsem ten calnek letmo docetl a jsou tam odpovedi ma vsechno co tu dnes padlo.... s L2 cache je to trochu jinak (takze smula Mechu) a je tam krasne srovnani P-M vs C-M a Sempron vs Turion. Hlavni je, ze pokud clovek presne nevi, jakym mobile sempronem je ntb osazen, tak je potreba si to zjistit, nebo se tomu vyhnout
    nejak mi unika v cem sem se tak spletl. jen jsem rikal, ze taky zalezi na architekture jak moc je zavisla na L2 a to semprony a turiony az tak moc nejsou. rozhodne jsou procesory zavisle mnohem vic.
    podle toho nevimjakeho testu dosly prakticky k zaveru, ze vykon sempron=turion=P-M=celron a pouze sempron ztraci v narocnejsich aplikacich a hrach. ale to mi zas reknete, kdo si koupi semprona vetsinou s integrovanou grafikou na hrani a narocne aplikace...
    "Pokud tedy pracujete s programy nenáročnými na cache procesoru, tak poslouží Sempron úplně skvěle. Jeho výkon je v tu chvíli identický s Turionem 64 - viz testy níže. Potíž nastává s náročnějšími programy; proto například ve hrách Sempron na Turion64 výrazně ztrácí a brzdí celý systém.
    Jeho ohromnou výhodou oproti Celeronu M je fakt, že mu nechybí funkce PowerNow!"
    takze kdyz si nekdo kupuje levny NB, tak bych asi radil semprona, ale poradne si zjistit, co tam presne je - aby to byl MOBILNI! a co nejvic cache, treba takto:
    http://www.alza.cz/notebook-asus-a6m-q022-d66923.htm ASUS A6M-Q022
    Procesor: AMD Mobile Sempron 3200+ s srekvencí 1,6 GHz 512 KB L2 Cache

    kdo si kupuje drazsi, tak dle sympatii a zbytku hw bud turion64 (turion X2) nebo P-M (core dou, core 2 duo)
    //////
    zajimal by me tento intel sempron :
    http://www.alza.cz/notebook-acer-asp...mi--d66300.htm
    Procesor: Intel Semron64 3400+
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lamak
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    97

    No proc straci Sempron pred Turionem v narocnejsich aplikacich je prave (nejen) velikost L2 cache.

    ten ASUS A6M bude mit asi Mobile Sempron "Keene" (Socket S1, 90 nm, Low power). Podle wikipedie je to jediny 3200+ s 512 L2 cache.

    Ten intel semron me fakt dostal
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    42

    Asi to říkám trochu pozdě, když vidím že spotřeba a výdrž se tu už neřeší, ale ten Dell Inspiron 6400 mi vydrží 4 a čtvrt hodiny, což je myslím hodnota dost slušná. Jinak někdo tu namítal že neumí vypalovat DVD - noteboky Dellu jsou známe svojí variabilitou konfigurací, já sám jsem si do něj tu DVD mechaniku nechal při nákupu dát. (já vim že to vypadá skoro jako reklama ale tenhle notebook je fakt skvělej!)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Paměťové karty: Poraďte s xD
    Od Adrb v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-05-2009, 20:35
  2. poraďte, kam s ním
    Od PZet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-12-2008, 16:30
  3. Poradte mi. HDD
    Od Lunny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 15:14
  4. poraďte mi pls.
    Od grunghi v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 08-11-2006, 20:29
  5. poradte pls
    Od Aspean v sekci Audio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-06-2006, 21:51