Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: 386 a problémy...

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Už půl roku se střídavě trápím s jednou značkovou 386kou. NetMate sx20i. Trápím se kvůli tomu, že nikde nemohu najít typ ani žádnou dokumentaci. Hlavně nejde z čehokoliv a jakkoliv nabootovat. Tady je o tom 6 vláken http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t...er=asc&start=0
    Pochybuji, že to někdo budete číst, takl to zhrnu. Pokud připojím HDD a v BIOSu nastávím Auto, tak to napíše ERROR INITIALIZING CONTROLER, HDD je 80MB, takže žádný problém s velikostí.Pokud připojím FDD tak to napíše prosím vložte systémový disk a stiskněte enter.Prostě ať dělám co dělám tak to na integrovaném řadiči nerozjedu. Proto jsem připojil ISA řadič do prvního ISA slotu, k němu FDD a v biosu nastavil FDD 1,44MB First boot: diskette , Pokud spustím PC, tak disketovka začne šrotit, po chvilce přestane a PC vyhodí hlášku prosím vložte systémový disk atd. Už nevím co s tím budu vděčný za jakoukoliv radu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00124.JPG 
Zobrazení: 177 
Velikost: 466.8 KB 
ID: 3395   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00125.JPG 
Zobrazení: 175 
Velikost: 372.3 KB 
ID: 3396   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00127.JPG 
Zobrazení: 170 
Velikost: 520.8 KB 
ID: 3397   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00128.JPG 
Zobrazení: 147 
Velikost: 383.3 KB 
ID: 3398  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    S 386kou jsem ještě neexperimentoval.
    Zkoušel jsi zadat v BIOsu počet C/H/S ručně dle údajů na disku a disablovat všechny nepřipojené kanály?
    Zkoušel jsi ho v něčem novějším a s jiným káblem?
    Zkoušel jsi jiný HDD do velikosti 512MB nebo větší omezený na 512MB jumperem?
    Je disketovka v pořádku?
    Nenastavá po připojení ext. řadiče konflikt IRQ/portů u řadiče HDD/FDD nebo COM/LPT portů?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Disketovka i kabel zkoušený HDD zkoušené dva a nespočetně kabelů.Konflikt portů nenastává a všechny nepotřebné porty zakázany. A HDD nejdou manuálně nastavovat C/H/S. Teď chci hlavně pořešit tu disketovku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    HDD mozna budes muset nastavit nektery z tech typu preddefinovanych... doma mam 40MB typ 40 nebo 41... to cislo se musi napevno nastavit misto auto, bios to nenajde
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Jenže tam ty parametry HDD nejsou.Jakto, že nebootuje ta disketovka?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nemluvim o paramatrech zvlast, urcite tam nemas auto a disabled, ale auto 1 2 3 4 .. 38 39 40 ... 80? disabled ne? kolik tech typu je netusim
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    To nevím. Pokud mi nebootovala disketovka tak byla chyba vždy v ní.

    A neviděl jsem BIOS mezi 386 a Pentiem kde by u disků bylo nebylo něco jako Disable/Type 1/Type 2/..../Type xx/User/Auto s tím, že při user (příp. možná manual) se opsaly údaje ze štítku harddisku (cylinders, heads, sectors per track) a pak byl následoval přepínač CHS/LBA/LARGE. Pro tu osmdesátku typuju CHS.
    Pak mají některé disky rozlišené módy single (jako master, ale samostatně na kabelu), master (na kabelu vysí ještě něco) a slave. Pokud je disk na kabelu samotně a naswitchovaný jako master, tak nejede. Některé disky měly master or standalone a těm bylo jedno jestli jsou osamocené. Podle toho se naswitchují, ale to asi tušíš. Ta zrada master/single mě jednou po odpojení CD-ROM trochu naštvala.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Jasně, že tam jsou volby už přednastavené, ale žádný neodpovídá. Tohle tuším a HDD by mělo bát dobře najumperované.Stejně nejdřív potřebuji tu disketovku abych tam něco nainstaloval.Ten manuál u HDD tam nejde. Radši to ale ještě zkusím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Prostě to tam není. A manuálně to nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pokud na to budeš mít nervy, tak tady si projdi sekci 386 desek, třeba ji tam najdeš a zjistíš nějaké info.
    Není někde v BIOSu ještě nějaké nastavení pro FDD, jako FDD SWAP nebo něco jiného?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Děkuji to je neskutečné, že něco takového existuje, těžké hledání to nebude má totiž, jen jeden slot, který je pak rožšířený ISA stromečkem.V BIOSu je jenomm volba formátu diskety.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Tak jsem jí tam nenašel Na jednu stranu jsem rád, že to není nic běžného, ale také bych to rád rozjel.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Problémy s Lenovo G560
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-09-2011, 19:06
  2. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 17-05-2011, 18:53
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-11-2008, 21:49
  4. Problémy s PC (HW/SW): Problémy s instalací hry
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 20-07-2008, 10:17