Ahoj. Je možné použít repro k PC zároveň třeba zapojene do DVD přehravače nebo HIFI?
Jde mi o to, abych využil repraky 5.1 s PC i bez. Když chci jen hudbu, abych nemusel pouštět comp.
A zároveň by bylo nejlepší mít vše v paměti (u DVD přehravače) a track list na monitoru nebo tak nějak.
Vím, že dvd zdaleka nedosahuje kvality přehravačů hudebních, ale jiné možnosti mě nenapadají.
Uvítám jakékoliv nápady.)
Jde mi o to, abych využil repraky 5.1 s PC i bez. Když chci jen hudbu, abych nemusel pouštět comp.
A zároveň by bylo nejlepší mít vše v paměti (u DVD přehravače) a track list na monitoru nebo tak nějak.
Vím, že dvd zdaleka nedosahuje kvality přehravačů hudebních, ale jiné možnosti mě nenapadají.
Uvítám jakékoliv nápady.)
Neviem presne co mas na mysli, ale ak len pripojenie viac zdrojov zvukoveho signalu k reprakom, tak ano, napr. aj lacna zostava Geniusu 5,1 rad HF5000 nebo tak nejak ma tych vstupov niekolko a na reprakoch si vyberas zdrojovy signal
Ještě by to,pro jistotu,chtělo vědět,co máš za ten DVD přehravač...Jestli budeš pouštět z DVD,nebo už budeš nahrávat na HDD a podobně...
Nicméně to opravdu půjde.Buď tak,že to budeš mít všechno zapojené do repra,na kterém si zdroj vybereš.A nebo tak,že budeš mít PC svedené do DVD přehravače a zvuk budeš pouštět přes něj...
Nicméně to opravdu půjde.Buď tak,že to budeš mít všechno zapojené do repra,na kterém si zdroj vybereš.A nebo tak,že budeš mít PC svedené do DVD přehravače a zvuk budeš pouštět přes něj...
Ak som tomu pochopil spravne, tak chces pustat hudbu z DVD cez repro s PC bez toho aby si musel pustat pocitac ale aby si mal play list na monitore...je to mozne, ale iba s monitorom s takymto vstupom alebo s upravenym kablom do monitoru...Momentalne nemam ako zistit o aky monitor ide, ale ked zistim presny typ tak to sem napisem...
Díky za odezvy. DVD přehravač nemám ještě žádný. Právě hledám nejlepší způsob jak to provést. Snad by stačil jen nějaký obyčejný, když je to jen na hudbu.
Monitor však mám a nový bych kvůli tomu kupovat nechtěl.
Nikde jsem nenašel nějaké zařízení(třeba DVD), které má zabudovaný LCD display(treba jako ipod), kde se zobrazuji ID3 tagy a můžu upravovat track list. To by ten monitor nebyl potřeba.
Jinak s tím zapojením repro si to neumim nějak představit, jak zde píšete. Co se rozumí vybrat zdroj?
Ať zapojím DVD nebo PC, repro bude hrát nezavisle na druhém. Tak jsem to myslel:)
Jde mi o to, aby mohl CD jen hodit do mp3 a mít nějakou "base", ze které by se to pouštělo.
Je možné, že je to v této době ještě moc krkolomné..
Monitor však mám a nový bych kvůli tomu kupovat nechtěl.
Nikde jsem nenašel nějaké zařízení(třeba DVD), které má zabudovaný LCD display(treba jako ipod), kde se zobrazuji ID3 tagy a můžu upravovat track list. To by ten monitor nebyl potřeba.
Jinak s tím zapojením repro si to neumim nějak představit, jak zde píšete. Co se rozumí vybrat zdroj?
Ať zapojím DVD nebo PC, repro bude hrát nezavisle na druhém. Tak jsem to myslel:)
Jde mi o to, aby mohl CD jen hodit do mp3 a mít nějakou "base", ze které by se to pouštělo.
Je možné, že je to v této době ještě moc krkolomné..
[QUOTE=Jimmyjek;107108]Co se rozumí vybrat zdroj?[/QUOTE]
Tím sem myslel to,že si máčkneš "čudlík"podle toho co budeš chtít aby hrálo(PC nebo DVD přehravač).No a s tím displayem.Koupil bych asi nějakou bararovou malou telku,to bude stačit a cenově to vyjde levněji,ne?
Btw,nebylo by lepší koupit nějakou HiFinku?K těm lepším PC připojíš a display se zobrazením nazvů tam taky bude.Kolik chceš celkově investovat?
Tím sem myslel to,že si máčkneš "čudlík"podle toho co budeš chtít aby hrálo(PC nebo DVD přehravač).No a s tím displayem.Koupil bych asi nějakou bararovou malou telku,to bude stačit a cenově to vyjde levněji,ne?
Btw,nebylo by lepší koupit nějakou HiFinku?K těm lepším PC připojíš a display se zobrazením nazvů tam taky bude.Kolik chceš celkově investovat?
Především by to chtělo vědět jestli vůbec nějakým výběrem vstupů repro disponuje :) je hodně možností,ať již uvedeným způsobem, receivery, redukce... záleží na vybavení co máš. Nejlepší volbou je koupit zesilovač starší,ten většinou má hromadu vstupů. Jinak jestli jsi zručný v pájení ,tak se dá takovž přepínač spájet za cca 50kč se vstupy kolikati chceš
Mám repro creative T6100(zatim).Přepínač zde asi žádný není.
O hifi jsem přemýšlel, ale odradilo mě právě to, že nemají HDD a větší display.
Většina má usb na flashky, ale to se nezdá zrovna dobré. Pokud máš nějaký tip, tak budu rád:)
Uf, a ještě zesilovač. S tím fakt nemám zkušenost.
O hifi jsem přemýšlel, ale odradilo mě právě to, že nemají HDD a větší display.
Většina má usb na flashky, ale to se nezdá zrovna dobré. Pokud máš nějaký tip, tak budu rád:)
Uf, a ještě zesilovač. S tím fakt nemám zkušenost.
Pokud už to chceš takhle, co zapřemejšlet o nějakým A/V receiveru, jako jsou k DVD domácím kinům? Mívají i několik digitálních (SPDIF) vstupů, obsahujou zesilovač 5.1 nebo i 7.1 (tj. pak nepotřebuješ repráky se zesilovačem). Ovšem pak to chce zase jinou sortu repráků, a počítej tak cca minimálně 10.000 (spíš 15, záleží, jak moc ti jde o kvalitu poslechu) za rozumně znějící repro. Zrovna něco podobnýho řeším, protože plánuju stavbu HTPC a chtěl bych, abych moh repráky používat i pro druhej počítač. Bez receiveru to nevím jestli nějak půjde, protože PC zvukovky většinou mívají digitální jenom výstupy a ne vstupy (tj. dostat 5.1 zvuk z DVD přehrávače do PC bude IMHO problém).
Co se týče monitoru, záleží jakej máš (tj. jaký má vstupy). Pokud má jenom VGA a DVI, tak to bude trochu problém, super jsou na tyhle účely LCD telky, ty mají většinou poměrně slušnou sadu vstupů včetně scart (takže pak neni problém propojit s DVD přehrávačem). Monitor s VGA/DVI myslím s DVD neni šance propojit, alespoň teda nevim jak to udělat. Myslim že ani receivery, který by měly tyhle výstupy se nedělaj, jediná šance je HDMI nebo SCART (nebo možná ještě S-Video, možná by to šlo nějak dostat do PC přes S-Video nebo přes TV kartu přes anténní vstup, musel bys pak mít pro zobrazení playlistu puštěnej TV "přehrávač" na PC).
Co se týče monitoru, záleží jakej máš (tj. jaký má vstupy). Pokud má jenom VGA a DVI, tak to bude trochu problém, super jsou na tyhle účely LCD telky, ty mají většinou poměrně slušnou sadu vstupů včetně scart (takže pak neni problém propojit s DVD přehrávačem). Monitor s VGA/DVI myslím s DVD neni šance propojit, alespoň teda nevim jak to udělat. Myslim že ani receivery, který by měly tyhle výstupy se nedělaj, jediná šance je HDMI nebo SCART (nebo možná ještě S-Video, možná by to šlo nějak dostat do PC přes S-Video nebo přes TV kartu přes anténní vstup, musel bys pak mít pro zobrazení playlistu puštěnej TV "přehrávač" na PC).
4 styryx :
jo,ale toto je investice tak 25k ,pokud chceš už aby to nebylo oem a hrálo to vůbec.
S těmi digitálními vstupy- Většinou mají i vstup i výstup
4 Jimmyjek:
Pokud máš omezený rozpočet,tak nejlepší volbou je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Má řadu vstupů a tlačítkový přepínač na zdroje ( nejlevnější,efektivní a jednoduché řešení).
Pokud už jsi trochu náročnější a chceš fakt kvalitní zvuk,tak zainvestuj do [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
,má bezdrátové zadní satelity( takže žádné kabely,pouze napájecí) a celou řadu vstupů
a taky ta konzole je nááádherná :)
Pokud se považuješ za začínajícího audiofila, tak Yamaha RX-V361 B + investice do repra. Tato investice je podle mě ale zbytečná a jen pro boháče ,kteří mají 20 000 na receiver (dobré se pohybují i kolem 100 000).
Osobně bych bral ty logitechy:)
jo,ale toto je investice tak 25k ,pokud chceš už aby to nebylo oem a hrálo to vůbec.
S těmi digitálními vstupy- Většinou mají i vstup i výstup
4 Jimmyjek:
Pokud máš omezený rozpočet,tak nejlepší volbou je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Má řadu vstupů a tlačítkový přepínač na zdroje ( nejlevnější,efektivní a jednoduché řešení).
Pokud už jsi trochu náročnější a chceš fakt kvalitní zvuk,tak zainvestuj do [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
,má bezdrátové zadní satelity( takže žádné kabely,pouze napájecí) a celou řadu vstupů
a taky ta konzole je nááádherná :)
Pokud se považuješ za začínajícího audiofila, tak Yamaha RX-V361 B + investice do repra. Tato investice je podle mě ale zbytečná a jen pro boháče ,kteří mají 20 000 na receiver (dobré se pohybují i kolem 100 000).
Osobně bych bral ty logitechy:)
MYslím si že o audiofilní sestavu tady asi určitě nepůjde...Takže by to nejdřív chtělo vědět,kolika tisícově varianty máme vymýšlet...A kolika kanálové bys repro vlastně chtěl...Jak už jsem se ale zmiňoval,nemuselo by být špatné koupit nějakou HiFi.Konkrétněji-> LG FB162.Cenově by to vyšlo na 6k a zabily by se 2 mouchy jednou ranou.Mně se tahle věžička moc líbí,jak zvukově,tak i vzhledově...Navíc by se měla dát jednoduše píchnout k telce...to bych případně ještě vyzjistil,přítelkyně jí totiž má;)
/OT
4 no name : waaau :) ta vypadá krásně :) jak je na tom s dolní propustí ? má dobrý basy ?
teď sem byl nedávno na opravku u zákazníka a měl tam mikrosystém Yamaha E-410 BB ve stříbrné. Musím uznat, že to hraje hooodně slušně :)
4 no name : waaau :) ta vypadá krásně :) jak je na tom s dolní propustí ? má dobrý basy ?
teď sem byl nedávno na opravku u zákazníka a měl tam mikrosystém Yamaha E-410 BB ve stříbrné. Musím uznat, že to hraje hooodně slušně :)
[QUOTE=crasher.km;107424]/OT
[/QUOTE]
No...Já když jsem tam byl naposled,tak jsem měl jen flashku na které byla jen Taneční Liga 103(dance/trance),Robbie Williams - Greatest hits(pop/rock) a Leona Lewis - Spirit(R´nB)...A včechny tyhle žánry to zahrálo nádherně(Výšky výrazné,ale neobtěžující.Středy tak akorát.Basy taky tak akorát,pro mě ale málo).Ony jsou tam ty dva subwoofery znát...Navíc tam je nějaká spešlu funkce,která basy zesílila a to pak byla bomba...osobně totiž miluju přebasovaný zvuk...A to dotekové ovládání mě taky dostalo...Jediné co se mi moc nelíbí,je trochu chrčící ventilátor...ale to je třeba jen chyba kusu.
//Podrobnější testík dyžtak příště;)
[/QUOTE]
No...Já když jsem tam byl naposled,tak jsem měl jen flashku na které byla jen Taneční Liga 103(dance/trance),Robbie Williams - Greatest hits(pop/rock) a Leona Lewis - Spirit(R´nB)...A včechny tyhle žánry to zahrálo nádherně(Výšky výrazné,ale neobtěžující.Středy tak akorát.Basy taky tak akorát,pro mě ale málo).Ony jsou tam ty dva subwoofery znát...Navíc tam je nějaká spešlu funkce,která basy zesílila a to pak byla bomba...osobně totiž miluju přebasovaný zvuk...A to dotekové ovládání mě taky dostalo...Jediné co se mi moc nelíbí,je trochu chrčící ventilátor...ale to je třeba jen chyba kusu.
//Podrobnější testík dyžtak příště;)
4 no name :
mno chtělo by to testík :) taky právě miluju přebasovaný věci ,právě se bojím že by mi to nevyhovalo :)
mno chtělo by to testík :) taky právě miluju přebasovaný věci ,právě se bojím že by mi to nevyhovalo :)
Repro soustavy jsou obě fajn, ale genius jsou moc velké- repro by se mě nevešlo k PC. Zejména center. To bych musel vyrobit nějaké police:)
Logitech jsou podle mě dost drahé právě kvůli wifi, které až tak nevyžaduji.
Tak mě napadlo: Nechat si tyto Creativy, koupit mikrosystém a externí harddisk. HDD zapojit na věž.
Veškeré MP3 natahat do HDD a udělat si playlist ručně. Pak už jen využít skoku do jednotlivých složek(předpokládám, že to zvládají).
Pak jen zbývá vyřešit napojení repro a Hifi do PC současně. Nejlépe možnost přepínat mezi oběma. Nebo aby hrálo obé.
Nevím však, jak toto technicky udělat(reciever, zesilovač?). Navíc když nemá repro žádné další vstupy.
Je to reálné?
Logitech jsou podle mě dost drahé právě kvůli wifi, které až tak nevyžaduji.
Tak mě napadlo: Nechat si tyto Creativy, koupit mikrosystém a externí harddisk. HDD zapojit na věž.
Veškeré MP3 natahat do HDD a udělat si playlist ručně. Pak už jen využít skoku do jednotlivých složek(předpokládám, že to zvládají).
Pak jen zbývá vyřešit napojení repro a Hifi do PC současně. Nejlépe možnost přepínat mezi oběma. Nebo aby hrálo obé.
Nevím však, jak toto technicky udělat(reciever, zesilovač?). Navíc když nemá repro žádné další vstupy.
Je to reálné?
Vetšina současních HiFi systémů má vstupy pro přídavná zařízení,takže se stačí jen podívat na tebou vybraný modle...a bude jasno.No a pokud mý vstup,má i nějaké tlačínto na přepínání vdzroje zvuku(čili buď hraje samotná HiFi,nebo hraje signál z PC).Mohlo by jít i to,aby hrály obě na ráz(PC by bylo připojeno do zdířky mikrofonu,jinak jsem se s podobnou vlastností nesetkal),ale nevím jestli by to bylo k něčemu dobré...
Tak myslím, že jsem našel, co jsem potřeboval: Sony NAS-SC55PKE a NAS-E35HD. Základní verze za 300 liber není tak vysoká cena. Ale je to čerstvé, žádná recenze.
Tak to co k tomu Sony píše,vypadá opravdu zajímavě...Otázkou je,jaké budou tyhle systémy v reálu...Rozhodně bych ale počkal až bude pár recenzí...Za 9,4 tisíc by mohlo zklamání docela bolet...