Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Pevné disky, optické mechaniky: plný disk

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Hašlerka

    Znění dotazu:
    Omylem jsem zaplnil 100% kapacity disku a nenašel jsem žádnou metodu podle které bych se k datům dostal, část smazal a disk by opět fungoval. Dále mám dva ATA disky 40GB a 200GB pomocí kterých bych mohl na řešení problému použít.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Disk - Sagate Baracuda 200GB, 150/300MB
    OS - windows XP Professional a PCLinuxOS
    Základní deska - Asus K8V-X

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Dost dobře nechápu jak je to myšleno. Pokud je disk plný, tak to přece ničemu nevadí. Nebo se jedná o systémový disk a nechcou najet windows?



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Disk je plný 100%. Je na něm systém XP a nejde mi načíst a ani data se mi nezobrazili ve srozumitelné podobě. Prostě to vypadá, že je opravdu na celých 100% plný. Mám na něm data, která potřebuji zachránit. Není jih ani mnoho.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Co takhle použít nějakou live verzi linuxu? Pak se snad dostaneš do systému a na disky ne? ...pokud to tedy chápu správně
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 01-04-2008 v 22:06 Důvod: ...jen jsem to kapku rozvinul a upřesnil ;)

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Co znamená "nejde načíst"? Disk není vidět v BIOSu, nevidí ho windows, nebo místo dat jsou na něm nesmysly? jestli je to ten poslední případ, zkus nainstalovat systém na ten 40 GB disk, potom připojit ten problémový disk a i ten druhý 200 GB. Pak zkus pomocí softwaru Get Data Back data obnovit.

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Co takhle použít nějakou live verzi linuxu? ...pokud to tedy chápu správně
    Linux znám jen krátce. Co je možné s live linuxem při takovém problému?

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Co znamená "nejde načíst"? Disk není vidět v BIOSu, nevidí ho windows, nebo místo dat jsou na něm nesmysly? jestli je to ten poslední případ, zkus nainstalovat systém na ten 40 GB disk, potom připojit ten problémový disk a i ten druhý 200 GB. Pak zkus pomocí softwaru Get Data Back data obnovit.
    Systém nenastartuje. V biosu vidět jde, ikdyž to už nemusí být taky pravda, jelikož momentálně ho nevidím. Místo dat jsou na něm nesmysly. To by mohlo být řešení, ale není náhodou ten software v plný verzi za prachy?- už jsem ho kdysi použil.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Co takhle použít nějakou live verzi linuxu? Pak se snad dostaneš do systému a na disky ne? ...pokud to tedy chápu správně
    Mimochodem v linuxu jsou data taky nesmyslná.

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od Haslerka.23 Zobrazit příspěvek
    Linux znám jen krátce. Co je možné s live linuxem při takovém problému?
    Tak to bude asi lepší, když to uděláš jak ti radí johny__g - instalni si widle na ten vedlejší disk a pak ten tvůj "plný" disk připoj jako slave a pak uvidíš. Ale pokud ti ten tvůj "plný" disk umírá, tak ti nepomůže ani svěcená voda

    Jinak když máš vypálené instalační cd linuxu, např. Ubuntu 7.10, tak dáš v biosu bootovat z mechaniky a až se ti nabootuje, tak dáš jen spustit, ne instalovat! Ubuntu se ti spustí a můžeš s ním pracovat jako kdyby bylo nainstalované (samo nemůžeš ukládat či tak), ale pro tebe je podstatné, že se dostaneš na ty disky, co máš v PC.
    Teď si vážně nejsem zcela jist , ale mělo by jít odmazat (snad k tomu budeš mít práva) něco z toho tvého plného disku a tak bys to měl posléze spustit...
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 01-04-2008 v 22:17

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    Tak to bude asi lepší, když to uděláš jak ti radí johny__g

    Jinak když máš vypálené instalační cd linuxu, např. Ubuntu 7.10, tak dáš v biosu bootovat z mechaniky a až se ti nabootuje, tak dáš jen spustit. Ubuntu se ti spustí a můžeš s ním pracovat jako kdyby bylo nainstalované (samo nemůžeš ukládat či tak), ale pro tebe je podstatné, že se dostaneš na ty disky, co máš v PC.
    Teď si vážně nejsem zcela jist , ale mělo by jít odmazat (snad k tomu budeš mít práva) něco z toho tvého plného disku a tak bys to měl posléze spustit...
    Mám verzi linuxu kterou mohu spustit z CD, tak to skusím s tím podělaným diskem a uvidíme :-)

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Haslerka.23 Zobrazit příspěvek
    Systém nenastartuje. V biosu vidět jde, ikdyž to už nemusí být taky pravda, jelikož momentálně ho nevidím. Místo dat jsou na něm nesmysly. To by mohlo být řešení, ale není náhodou ten software v plný verzi za prachy?- už jsem ho kdysi použil.
    Ano, plná verze je za peníze, ale i trial plně data obnoví. Obnovená data lze prohlížet, jen je nejde překopírovat jinam. Dá se to obejít třeba u dokumentů že si ten obnovený otevřeš přímo z GDB a pak dáš "save as". Ale to lze provést jen pokud jde o pár souborů. Ovšem 79 USD za soft, který by mohl zachránit data která jsou nenahraditelná není moc.

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Prozatím děkuji za rady, snad to do pátku napravím.



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Po dlouhé rozvaze jsem se rozhodl, že mi ony data nestojí za několika denní boj. Takže to chce spíše dokonalejší zálohu ve formě externího disku. Měl jsem zálohu na disku intením a když přijde na správu OS a disků, je interní disk, ikdyž v šuplíku s vypínačem on/off, na nic.

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Jaký zas boj?
    Odpoj ten plný disk a dej tam nějaký disk prázdný, na který si nainstaluješ nově Windowsy.

    Po instalaci vypni komp, zase tam připoj ten plný disk (pokud je to PATA, tak to polaď master/slave), zapni komp, naběhne do těch nových Windowsů, ty ho najdou jako nové zařízení a pak si odtud zkopíruj co potřebuješ, nebo to odmaž.

    Vypnout, odpojit ten nový disk, připojit zase původní a pak by se ti to po uvolnění místa na disku mělo zase rozjet do původních widlí...

    Jestli máš všechny ty disky mechanicky/elektronicky funkční, to už je otázka druhá...

    Co je na tomhle těžkého?

    Btw. na šuplíky se vykašli, připojuj to přímo "disk-základní deska"!

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    8

    Ten disk mě pod windows ukazoval to stejné co pod linuxem. Nešlo nic smazat. Podle mě je na půl cesty do hrobu.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pevné disky, optické mechaniky: PŘENOSNÝ DISK
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2014, 11:10
  2. Pevné disky, optické mechaniky: externí disk
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-02-2013, 21:29
  3. Pevné disky, optické mechaniky: Externí disk
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 19-09-2008, 03:06