paměti PATRIOT / A-DATA
Zdravím Vás...
Mám dotaz. :-) V sočasné době si skládám PC a potřeboval bych poradit s výběrem a zeptat se na praktické zkušenosti s paměťovými moduly :
PATRIOT 2x2GB DDR II 800MHz PDC24G6400LLK
nebo
A-Data 2x2GB DDR II 800MHz Extreme Edition AD2800E002G
(Rozhoduji se mezi těmito)
Základní desku již mám GYGABYTE X48-DQ6 na procesor si musím ještě počkat,ale bude to Intel Core 2 Quad Q9450.
Předem děkuji za všechny Vaše názory, zkušenosti a připomínky...
Mám dotaz. :-) V sočasné době si skládám PC a potřeboval bych poradit s výběrem a zeptat se na praktické zkušenosti s paměťovými moduly :
PATRIOT 2x2GB DDR II 800MHz PDC24G6400LLK
nebo
A-Data 2x2GB DDR II 800MHz Extreme Edition AD2800E002G
(Rozhoduji se mezi těmito)
Základní desku již mám GYGABYTE X48-DQ6 na procesor si musím ještě počkat,ale bude to Intel Core 2 Quad Q9450.
Předem děkuji za všechny Vaše názory, zkušenosti a připomínky...
Ahoj, měl jsem obojí paměti na 965... Patrioty LLK i ELK jely dost bídně (možná chipsetem). Naopak A-Data byly bezkonkurenčně nejlepší - a tak je tam mám doteď. Max, co mě daly na 2,2V bylo 1100 5-5-5-18, pak už jim nechtěla přidat deska/nedávaly to (i když 1080 memtest ok, 1100 2 chyby) Zato patrioty LLK nešly nad 1040 (2,3V) a ELK 1000 (2,2V) cl5... - víc jsem jim netopil... Stabilně mě jedou na 800 cl4 1,9V (@2800 cpu, dělička 2)
Takže tolik moje zkušenost. Možná jsem měl špatné kusy/desku, ale s a-data jsem zatím na fórech moc problémů nepotkal. Počkej ještě na další reakce...
Šťastnou ruku při výběru :)
Takže tolik moje zkušenost. Možná jsem měl špatné kusy/desku, ale s a-data jsem zatím na fórech moc problémů nepotkal. Počkej ještě na další reakce...
Šťastnou ruku při výběru :)
Já osobně bych bral ty A-Data, poměr cena výkon je u nich dost dobrý. Nedávno jsem je objednával známému a jsou gud. Šel jsem do nich hlavně kvůli tomu dobrému poměru cena výkon. Jinak co sem projížděl různé weby a diskuze co sleduju nenarazil sem na lidi co by měli nějaké problémy s nima a většinou je i doporučovali. Tak asi tak :)
Děkuji Vám oběma za názory i praktické zkušenosti...
Co se týče PATRIOTů LLK,tak jsem četl (jestli se nemýlím,ale myslím,že ne),že se "nesnáší" s chipsetem P965...
Co se týče PATRIOTů LLK,tak jsem četl (jestli se nemýlím,ale myslím,že ne),že se "nesnáší" s chipsetem P965...
Oboje paměti jsem měl a mé zhodnocení je zde:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jinak výcuc:
A-Data se mi nedařilo taktovat vůbec, max. 850MHz, může to být také tím, že jsem jej kupoval, hned jak se objevily na trhu a to ještě např. neměly tak kvalitní čipy.
Jinak Patrioty CL4 jsou výborné a jedou mi dokonce na 1066MHz při CL5-5-5-12. Jsou to výborné paměti.
Ale u Patriotů bych se osobně bál desky, páč na mé P35-DS4 fungují bez problémů, ale na Asus Maximus Formula, tam prostě nejely lépe než na 800MHz při CL5 - tyhle problémy jsem měl osobně a další dva lidé z fora. :-/
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jinak výcuc:
A-Data se mi nedařilo taktovat vůbec, max. 850MHz, může to být také tím, že jsem jej kupoval, hned jak se objevily na trhu a to ještě např. neměly tak kvalitní čipy.
Jinak Patrioty CL4 jsou výborné a jedou mi dokonce na 1066MHz při CL5-5-5-12. Jsou to výborné paměti.
Ale u Patriotů bych se osobně bál desky, páč na mé P35-DS4 fungují bez problémů, ale na Asus Maximus Formula, tam prostě nejely lépe než na 800MHz při CL5 - tyhle problémy jsem měl osobně a další dva lidé z fora. :-/
mam tyhle: http://petra.cz/produkt/patriot-pdc22g6400llk-kit-2x1gb-ddr2-pc6400800-mhz-cl4/ na ASUS P5K a celkem BIDA. Nedaji ani to, co maji v EPP rezimu (1000 MHz, 2,3V, CL5)... Zato pri 800 MHz daji CL4-4-4-12 i na 1,8V... frekvence jim nedela na P35 dobre.
Názory na paměti PATRIOT se hodně různí...
Každopádně se k nim,ale přikloním.. Mám je už objednaný,tak uvidíme jak pošlapou...
Budu Vás všechny tady na fóru informovat, až doskládám PC o tom,jak se snáší s chipsetem X48 a jak jdou taktovat,atd..
Zatím Vám všem děkuji...
Každopádně se k nim,ale přikloním.. Mám je už objednaný,tak uvidíme jak pošlapou...
Budu Vás všechny tady na fóru informovat, až doskládám PC o tom,jak se snáší s chipsetem X48 a jak jdou taktovat,atd..
Zatím Vám všem děkuji...
Tak jsem si dneska hral s tema svyma Patriotama... 1000 MHz nedaji (na P35) ani nahodou ani na 2,3V (to maji v EPP profilu) - ani nenabehne memtest. Nicmene jedou na 881 MHz CL5 a zda se, ze stabilne. Coz je docela ubohy vysledek... BTW FSB mam 440 (to bych od obycejnyho asusu p5k ani necekal).
Zdravím...
Takže včera jsem si ty PATRIOT 2x2GB DDR II 800MHz PDC24G6400LLK donesl domů...
Čekám ještě na procesor Q9450,HDD a ještě potřebuji poradit se zdrojem (ve foru zdroje mám téma)-potom bych mel met PC komplet,a tak jsem zvedavej jak me ty paměti půjdou "ladit"..
O průběhu Vás budu informovati...
Takže včera jsem si ty PATRIOT 2x2GB DDR II 800MHz PDC24G6400LLK donesl domů...
Čekám ještě na procesor Q9450,HDD a ještě potřebuji poradit se zdrojem (ve foru zdroje mám téma)-potom bych mel met PC komplet,a tak jsem zvedavej jak me ty paměti půjdou "ladit"..
O průběhu Vás budu informovati...