nepusti se pc
Zdravim a prosim o pomoc,
zapl jsem pc a nic se nedelo...
Pc jsem rozdelal a zkusil dat jiny zrdoj, uz se rozsvitila LED dioda na desce, kdyz ho zapnu roztoci se vetrak na procesoru s nic nedeje, monitor zustane cerny...
tak jsem vse odpojil oddelal ramky a dal jinou grafickou kartu, takze zustalo puvodni jen ZK deska a procesor, jen se chci poptat, zda je mozne, ze neco shorelo...
Pac ten stary zdroj asi vyhorel... Pojistka je cerna a smrdi ten zdroj spalene... diky za odpoved.
zapl jsem pc a nic se nedelo...
Pc jsem rozdelal a zkusil dat jiny zrdoj, uz se rozsvitila LED dioda na desce, kdyz ho zapnu roztoci se vetrak na procesoru s nic nedeje, monitor zustane cerny...
tak jsem vse odpojil oddelal ramky a dal jinou grafickou kartu, takze zustalo puvodni jen ZK deska a procesor, jen se chci poptat, zda je mozne, ze neco shorelo...
Pac ten stary zdroj asi vyhorel... Pojistka je cerna a smrdi ten zdroj spalene... diky za odpoved.
Možné to je, ten zdroj to má určitě za sebou, takže je na vyhození. Co vše vzal sebou těžko říct, chce to zkoušet v jiném PC - CPU, RAMky, grafiku, případně další karty. Prohlédni pozorně základní desku, jestli nenajdeš něco spáleného. Základní desku bych zkoušel až na konec, s jiným zdrojem samozřejmě. Disk a DVD taky v jiném PC.
Jen tak pro zajímavost, co to bylo za zdroj? A konfigurace PC?
Jen tak pro zajímavost, co to bylo za zdroj? A konfigurace PC?
no z vlastní zkušenosti bych řekl, že ti asi odešla deska.. ale zkoušej ty komponenty...a pak dej vědět.
a napiš co to je/bylo za sestavu
a napiš co to je/bylo za sestavu
Je to starej PC zhruba 6 let, a vubec se snem nehlo a necistil se.
Uz jsem tu resil novej pc...
paramatry jsou:
procesor: 2GHz athlon socket 462
deska: asi ASUS A7V8X-X
pameti: ddr 256MB neni tam nalepka nevim presne
grafika: GeForce 4 MX400 pasivnim chladicem, ale neni to original GeForce... netusim co to je
JJ zdroj je urcite spatnej, a koukal jsem se a nic zeby napaleno bylo nevim... zitra to otestuji...
myslim si ze to bude asi deska... uvidime...
Ten zdroj co to bylo? sam nevim... zitra ho budu mit asi v rukach, tak poslu foto stitku.
Zatim diky a budu postupne informovat :-)
Uz jsem tu resil novej pc...
paramatry jsou:
procesor: 2GHz athlon socket 462
deska: asi ASUS A7V8X-X
pameti: ddr 256MB neni tam nalepka nevim presne
grafika: GeForce 4 MX400 pasivnim chladicem, ale neni to original GeForce... netusim co to je
JJ zdroj je urcite spatnej, a koukal jsem se a nic zeby napaleno bylo nevim... zitra to otestuji...
myslim si ze to bude asi deska... uvidime...
Ten zdroj co to bylo? sam nevim... zitra ho budu mit asi v rukach, tak poslu foto stitku.
Zatim diky a budu postupne informovat :-)
No pokud je to to co si napsal...no tak tedy ať odpočívá v křemíkovém nebi a zdroj v pekle...
A než ten zdroj zničíš....nafoť ten štítek..a pak jak dopadl:) já tu fotku ukážu všem EC/shitům co mám doma aby to měli jako výstrahu:D
A kup si novej PC..tohle je...šrot:)
A při udělování reputace se podepisuj:)
A než ten zdroj zničíš....nafoť ten štítek..a pak jak dopadl:) já tu fotku ukážu všem EC/shitům co mám doma aby to měli jako výstrahu:D
A kup si novej PC..tohle je...šrot:)
A při udělování reputace se podepisuj:)
Jak už tady bylo řečeno, těžko říct, co ten zdroj vzal sebou... :(
Ještě bych možná zkusil vytáhnout baterku, tzn. clear cmos, případně tu baterku vyměnil za jinou - ale to je vyloženě stéblo pro tonoucího ;)
Ještě bych možná zkusil vytáhnout baterku, tzn. clear cmos, případně tu baterku vyměnil za jinou - ale to je vyloženě stéblo pro tonoucího ;)
baterku jsem uz zkusil vytahnout pockal jsem cca 10s a dal ji zpet, stejne se nic nestalo
PS: pripojim diks a ten se ani nehne... jako by nemel napajeni...
ten zdroj zas neni uplne opalenej... jen je tam cerna pojistka.. a spaleny prach.. jinak ze by to bylo napadrt to zase ne...
Edit: mechanika jede :-) to je asi jedine co zustalo potrebneho do noveho pc :-) (LG GSA-4167B)
PS: pripojim diks a ten se ani nehne... jako by nemel napajeni...
ten zdroj zas neni uplne opalenej... jen je tam cerna pojistka.. a spaleny prach.. jinak ze by to bylo napadrt to zase ne...
Edit: mechanika jede :-) to je asi jedine co zustalo potrebneho do noveho pc :-) (LG GSA-4167B)
To, že si vybral baterku ešte neznamená že je dobrá. A 10sek. je podľa mňa málo na reset biosu. Mne sa resetol bios asi po 3-4 min. keď bola baterka mimo dosky. A nezabudni vytiahnuť napájanie PC zo siete alebo aspoň vypnúť zdroj.
jeste je na desce jumper... ale diky za radu, zkusim na delsi dobu vytahnout baterku, ze site jsem to odpojene mel.... a vzhledem k tomu, ze jsem dnes zkusil disk v jinem pc a disk se ani nerozbehne, jako by nemel napajeni.. tak asi se do pc dostlo prepeti... ted musim zjistit co vse je spatne...
Tak hoši...Mám tu taky problém...Dneska jsem retasrtoval PC a najednou už mi nenaběhlo.Při zapnutí se jen roztočí větráky a víc nic.Obrazovka černá.Před tím jsem sice měnil chladič na CPU,ale mezi tím jelo PC asi hodinu a půl v Orhtosu a vše bez problému.Zdroj jsem taky zkoušel měnit a beze změny.Poradí někdo???
Sestava--
[QUOTE]NB:Asus M2N-E | CPU:Athlon64 X2 4200+(x.xxGHz) | VGA:NV GeForce 7600GS | RAM:2x512MB Kingston | HDD:2xWD160GB| Case:Eurocase+tuning | Cooling:OCZ Vendeta,4x AC fan | Power:Corsair VX450 |[/QUOTE]
//tak koukám že jsem byl rachlejší...Kdybych si já blbec nejdřív přečetl post nad tímhle...Všechno jsem vyndal,zandal,vyměnil,vyfoukal...ale nic...Představa že budu muset něco reklamovat mi ale vnukla myšlenku resetovat bios...tak naštěstí už to šlape...Ale čim to bylo mě nenapadá...
Sestava--
[QUOTE]NB:Asus M2N-E | CPU:Athlon64 X2 4200+(x.xxGHz) | VGA:NV GeForce 7600GS | RAM:2x512MB Kingston | HDD:2xWD160GB| Case:Eurocase+tuning | Cooling:OCZ Vendeta,4x AC fan | Power:Corsair VX450 |[/QUOTE]
//tak koukám že jsem byl rachlejší...Kdybych si já blbec nejdřív přečetl post nad tímhle...Všechno jsem vyndal,zandal,vyměnil,vyfoukal...ale nic...Představa že budu muset něco reklamovat mi ale vnukla myšlenku resetovat bios...tak naštěstí už to šlape...Ale čim to bylo mě nenapadá...
Nazdar, mam ten isty problem ako ...No...Name... Poskladal som si comp (vid. moj podpis), zapojil periferie. Prvykrat som to zapol, LEDka na MB sa rozsvietila na zeleno, ventilatori sa roztocili na max. otacky (ale po par sekundach sa skludnili) a na monitore naskocilo logo Aususu, potom nieco v zmysle: "nezname CPU najdene, aktualizujte bios na vyuzitie jeho plnej sily, nainstalovane, dalej stlacte":
F1 pre nastavenie setupu, alebo:
F2 pre defaultne nastavenia
Po chvilke som stlacil F2 a nic sa nedialo, skusal som stlacat ine klavesi ale nic, zamrzlo to. Tak som skusil restart pc a prezmenu sa potom ani nezapol monitor. Potom som vypol pc, rozobral, restartoval bios (jumperom) znova poskladal a pozapajal, ale problem sa opakoval. Teda monitor nic, ventilatori max, a LEDka na MB svieti a to je vseko co z pc dostanem.:hmm
Viete mi niekto poradit co s tym?
Po chvilke som stlacil F2 a nic sa nedialo, skusal som stlacat ine klavesi ale nic, zamrzlo to. Tak som skusil restart pc a prezmenu sa potom ani nezapol monitor. Potom som vypol pc, rozobral, restartoval bios (jumperom) znova poskladal a pozapajal, ale problem sa opakoval. Teda monitor nic, ventilatori max, a LEDka na MB svieti a to je vseko co z pc dostanem.:hmm
Viete mi niekto poradit co s tym?
[quote=Unknown26;111299]Nazdar, mam ten isty problem ako ...No...Name... Poskladal som si comp (vid. moj podpis), zapojil periferie. Prvykrat som to zapol, LEDka na MB sa rozsvietila na zeleno, ventilatori sa roztocili na max. otacky (ale po par sekundach sa skludnili) a na monitore naskocilo logo Aususu, potom nieco v zmysle: "nezname CPU najdene, aktualizujte bios na vyuzitie jeho plnej sily, nainstalovane, dalej stlacte":
Viete mi niekto poradit co s tym?[/quote]
Takze nikto nic? Mam ist reklamovat komponenty jeden po druhom? Pls poradte mi, som len amater.
Skusim este raz resetovat bios (vybratim baterie), dalej zapojim len to nevyhnutne minimum (CPU+RAM+MB+zdroj) a potom uvidim, ale asi to zas nepojde.:rolleyes:
Viete mi niekto poradit co s tym?[/quote]
Takze nikto nic? Mam ist reklamovat komponenty jeden po druhom? Pls poradte mi, som len amater.
Skusim este raz resetovat bios (vybratim baterie), dalej zapojim len to nevyhnutne minimum (CPU+RAM+MB+zdroj) a potom uvidim, ale asi to zas nepojde.:rolleyes:
Kouknul sem se po detailech té desky co máš. Na czc zdá se řešili podobný problém. Je to pravděpodobně chyba biosu, protože je staršího data a nepodporuje nové 45nm procesory.
Adresa na diskuzi je tady: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jde o příspěvky uživatele MILAN.LUKES, tak si je můžeš přečíst, jsou dost podrobné.
Ve zkratce,
řešit se to dá buď reklamací desky (prodejce by mohl flashnout bios, tím by problém zmizel a deska fungovala) a nebo jestli máš starší LGA 775 procesor, tak použít ten, doma flashnout bios na novou verzi a pak zase vrátit to e8400, které by mělo už bez problémů fungovat.;)
Adresa na diskuzi je tady: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jde o příspěvky uživatele MILAN.LUKES, tak si je můžeš přečíst, jsou dost podrobné.
Ve zkratce,
řešit se to dá buď reklamací desky (prodejce by mohl flashnout bios, tím by problém zmizel a deska fungovala) a nebo jestli máš starší LGA 775 procesor, tak použít ten, doma flashnout bios na novou verzi a pak zase vrátit to e8400, které by mělo už bez problémů fungovat.;)
[quote=Mungo;111545]...[/quote]
Dik, davnejsi sa dokonca tento problem riesil aj tu na fore: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/14469-nejde-zapnout-pc-monitor-nenaskoci :)
Ale k dispozicii mam na LGA775 len stare P4, a ako som si pozeral na stranke Asusu -> podpora CPU, tak nie vsetky P4@3.0GHz su podporovane P5K Premium, potom to asi dam flashnut predajcovy.
Na MB je pri EATXPWR nalepka a tam cislo 0302, takze asi verzia biosu, tym padom sa potvrdilo, ze mam spatny bios.:)
Dik, davnejsi sa dokonca tento problem riesil aj tu na fore: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/14469-nejde-zapnout-pc-monitor-nenaskoci :)
Ale k dispozicii mam na LGA775 len stare P4, a ako som si pozeral na stranke Asusu -> podpora CPU, tak nie vsetky P4@3.0GHz su podporovane P5K Premium, potom to asi dam flashnut predajcovy.
Na MB je pri EATXPWR nalepka a tam cislo 0302, takze asi verzia biosu, tym padom sa potvrdilo, ze mam spatny bios.:)
No to ze neni uvadzany na stranke vyrobcu, este neznamena, ze ho nerozbehas, kazdopadne to mozes skusit a ten CPU aj tak potrebujes len na flash BIOSu takze ho nemusis ani nijak zatazovat, system by to mal ustat, ale ak sa ti do toho nechce z takych alebo hentakych dovodov, tak to zanes na eklamacku :) to0302 zrejme bude verzia BIOSu... To je tak, ked na skladoch su stare MB a s tym sa dodavaju nove CPU... ;)