Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: pc nenabootuje...vetracky se toci ale nic jineho

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4

    Zdravim,
    nedavno mi z niceho nic zamrzlo pc a po tvrdem restartu uz nenabootoval. Jen se tocily vetracky a svitila zelena dioda na desce. Zkusil jsem odpojit vse nepotrebne a stale nic. Nakonec jsem odpojil vse a zbylo jen cpu, ale deska na to nijak nereagovala a stale se tocily jen vetracky. Deska nevydava zadne varovne signaly ( beep codes ). Po procteni podobnych problemu na netu jsem shledal, ze je vadne CPUa tak jsem si sehnal jiny. Bouzel deska se chova uplne stejne. Desku jsem si vymontoval s prohledal kondenzatory a konektory a jine soucastky zda nevypadaji poskozeny ( nafoukle kondiky a korodovane konektory ). Bouzel nic jsem nenasel. Zkousel jsem resetovat CMOS a stale nic. Nyni jsem odpojil baterku a nechavam ji min hodinu odpojenou. Nic dalsiho me nenapada.
    Nemate nejaky napad cim by to mohlo byt ?

    Diky za jakekoliv reakce.Petr

    p.s moje sestava :
    Cpu : Willamette 1500@1770MHz 400@472MHz FBS
    Cpu : Northwood 2400MHz 533MHz
    Gpu : Asus 9560 Fx 5600 128MB (128bit)
    MB : Asus P4T - e i850
    Hdd : WD Caviar 120 GB Hitachi 7k250 160GB Matrox DiamondMax 8 40GB|
    Pameti : RIMM 2*256 400@472MHz
    Audio : Sound Blaster Live5.1 Digital
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Podle popisu to vypadá asi na desku. Když zapneš PC,rosvítí se ti monitor (detekce vstupu) nebo je pořád vyplý ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    124

    S timhle jsem setkal uz v ruznych pripadech. Zkousel jsi menit zdroj - kdyz jsem to videl naposledy, byl mrtvy zdroj, po jeho vymene vse ok.
    Taky jsem to videl kdyz byla spatne zatlacena grafika do slotu, ale to asi nebude ten pripad, kdyz rikas ze jsi vsechno vyndaval.

    Edit: koukam ze zdroj tam vypsany nemas, pokud jsi tu primotopovou P4ku zivil nejakym ECeckem, tak to tim zdrojem bude na 90%
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pozor, Northwood 2,4 GHz s 533 MHz sběrnicí na téhle desce není podporovaný, podívej se sem, takže to že nejede nic neznamená. Teoreticky by se mohl rozjet aspoň na 400 FSB, ale kdoví. Ovšem jiný zdroj bych zkusil určitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4

    Pri zapnuti neni zadny signal z grafiky. Jen se roztoci vetracky nic jineho...Zkousel jsem 360WChieftec a 360WFortron oba dva se stejnym vysledkem. Dle vseho je to zakladni deska... nemate nekde nejakej napad co s ni ?
    jinak ten procesor by mel jet ... samozrejmne na nizsi frekvenci nez 2.4 ale jet by mel....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Pokud není na pohled vidět co s ní je, třeba ty nafouklé kondíky nebo tak něco, je těžké s tou deskou něco udělat, prakticky bych řekl, že s ní nic nenaděláš. Vypadá to fakt, že je KO - asi bych se poohlédl po jiné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Měl sem podobné příznaky na starém pc..myslel sem si že to je CPU,ale je to deskou jak sem už tady psal Nevím dodnes co se s ní stalo,ale byla to deska
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zkusil bych CPU někde jinde, pokud pojede tak je to na 99% deskou. Podobnou asi dnes dost těžko seženeš, takže bych to viděl na prodej RAM (RIMM udáš v pohodě za solidní cenu) a procesoru a koupit něco jiného. Nebo radikální krok a koupit celý nový počítač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4

    Cpu se budou davat na otestovani kamaradovi ktery ma take socket 478 tak uvidime, ale je to spis pro ujisteni ze jsou funkcni az je budu prodavat. Desku jsem uz skousel shanet a je to prakticky nemozne ... bud jsou predrazene nebo vubec. Koukal jsem, ze RIMM se jeste prodavaji za pomerne dost tak kdzy se povede tak par korun by bylo na jine PC. Pravdepodobne bych koupil novou sestavu. Dneska se i za 5000 necha neco postavit ( neco rozhodne lepsiho nez jsem mel )... no ale je to pech kdyby nekdo tak prodaval nejakou desku na rimmky do 1000 tak bych ji bral. Na net puvodni pc bohate stacilo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pokud dáš těch 5k a přidáš peníze za prodej komponent (disky, RAM, CPU, GPU, zvukovku bych si asi nechal) tak máš velice slušnej PC. Jestli nehraješ hry, tak bude stačit i míň peněz. A desku nabídni někomu do sbírky, za čokoládu třeba.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. GT-430 nenabootuje
    Od Petrroll v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 23:52
  2. PC vubec nenabootuje
    Od mildante v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-03-2010, 17:57
  3. nenabootuje sa book
    Od sairus v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-09-2008, 22:06
  4. nenabehne pc - jen se toci vetraky
    Od tomas.f1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-01-2008, 17:29
  5. Zapnem PC huci toci a nic viac
    Od Hunter551 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-05-2007, 11:47