Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: klonování HDD

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    69

    čau.Koupil jsem si disk WD Caviar 320GB.Původní mám Seatgate 250 GB.Jde mi o to ,že ten Caviar je tišší a rychlejší,tak bych na něj chtěl pomocí nástroje Seatgate Wizard ten původní naklonovat.Nevím ale jestli mám naklonovat jen oddíl C(systém, a nebo celý (mám dělený na 4 oddíli.)A jestli ještě pak něco musím nastavovat v Biosu a tak(myslím bootování nebo tak něco).Poradíte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    osvedcena metoda na prenaseni a zalohovani OS je norton ghost pokud chces jen system, mel by stacit jen ten oddil
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pomocí zmíněného Seagate DiscWizardu lze klonovat (či zálohovat) pouze celý disk. Jedná se o omezení této zdarma dostupné verze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    69

    Tak jsem nakonec použil zkušební trial verzi Acronisu True Image 11.Všechno OK,ale mám jeden problém.Aby se mi spustil systém z nového disku,tak jsem jen v Biosu dal na první místo nový disk.Jenže poté v Acronisu stále vidím jako primární ten starý,kdežto ten nový i když z něj mám spuštěný systém je sekundární.Mám to nějak přejumperovat přímo na discích nebo jen přepojit Sata kabely.Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pokud to bootuje ze spravnyho tak to je jedno, je to jen o tom do ktereho konektoru je mas zapojene. na funkci rostlinare to vliv nema, jestli to chces esteticky vylepsit tak prohod draty
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    69

    Já vim,ale mě se jedná o to jestli ten vlastně původní oddíl C (systémový) mohu naformátovat a použít jen na data.Díval jsem se na ty jumpery a ten starý ten nějaký jumper má,ale ten nový ne.Jinak mam na základovce asi 6 konektorů Sata.A když jsem ty dva prohodil,tak mi nabíhal systém z toho původního disku.Tak nevim ,ale asi to necham být.Primární neprimární
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak po tom prohozeni to chtelo asi zase v biosu zmenit bootovaci poradi

    oba jsou SATA a jeden ma jumper? na SATA neni jumper na master/slave ale jen u nekterych znacek na volbu SATA150/SATA300
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    69

    Aha.Tak to mi nenapadlo.Tak já to ještě prohodim a změnim a uvidim,když ne ,tak to nechám být.Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    69

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    tak po tom prohozeni to chtelo asi zase v biosu zmenit bootovaci poradi

    oba jsou SATA a jeden ma jumper? na SATA neni jumper na master/slave ale jen u nekterych znacek na volbu SATA150/SATA300
    Jinak oba jsou Sata
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    69

    Tak jsi měl pravdu.Chtělo to zase do Biosu.No myšlenku jsem měl dobrou ,ale nedotahnul jsem ji do konce,Díky.Zítra to pak ještě musim zkontrolovat a pak ten původní naformátuju.Snad to pomaká dobře.Jinak to ticho je nádherný.Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    69

    Prosimtě,mam ještě jeden problém.V Everestu mám v Benchmarku všude přibližně poloviční hodnoty.Ani když jsem odstranil původní C oddíl ,tak se nic neděje.Nevíš ,čím by to mohlo být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    v cem treba? everest ma tech testu docel hodne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    69

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    v cem treba? everest ma tech testu docel hodne...
    V těch prvních 4 .Ostatní moc nedělám.Jen čtení,zápis,kopírování a latence.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak nevim, everest se mi prave snazi nakecat ze muj disk linearne cte 130MB/s
    radsi vyzkousej HDTach
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    69

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    tak nevim, everest se mi prave snazi nakecat ze muj disk linearne cte 130MB/s
    radsi vyzkousej HDTach
    Ale já myslím,že to jsou teststy na paměti a s tima jsem nic nedělal.Jinak na HD Tune to je vše OK
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows XP: klonování disku
    Od HonzaSi v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-10-2012, 13:57
  2. Klonování disku
    Od cheysuli v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-01-2012, 09:24
  3. Klonování PC po síti
    Od Chmelda v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 12-11-2009, 16:33
  4. Klonování obrazu na XP
    Od Encore1106 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-12-2007, 13:04
  5. Klonování HDD
    Od Semik_old1 v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-12-2007, 01:16