Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: WD 5000AAKS-nejde instalovat WinXP bezSP

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    12

    Ahoj,nevíte někdo,proč mi na HDD WD5000AAKS po instalaci WinXP profi bez SP naskočí místo prvního přihlášení modrá obrazovka,na které je napsáno,že win nelze spustit,protože by se mohl poškodit hw tohoto PC.Když instaluji WinXP profi s integrovaným SP2,tak vše funguje jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Nevím, mám tušení, že WinXP bez SP1 (nebo SP2) nepodporovaly disky nebo oddíly nad cca 120GB. Nevidím důvod proč SP2 nepoužít.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    12

    Důvod je zcela jednoduchý,instalační cd winxp je bez sp,no a protože nejde spustit nová instalace,tudíž nejde nainstalovat ani sp.No a já si neumím vyrobit instalační cd s integr. sp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    vyrobis si ho snadno, pomoci nLite
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    Nevím, mám tušení, že WinXP bez SP1 (nebo SP2) nepodporovaly disky nebo oddíly nad cca 120GB. Nevidím důvod proč SP2 nepoužít.
    Nedávno jsem házel na 250 GB HDD Win bez SP a nesetkal jsem se s problémem (jestli mě tedy paměť neklame). To byl obecný problém nebo prostě jen u nějakých konfigurací?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    nLite zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    ale mělo by jít to tam instalovat, akorát nepůjde vytvořit větší partition než cca 138GB, popř. pokud tam již nějaká je, tak ji to nerozpozná. Pokud Ti nevadí ztráta dat, tak to jde i tak. Případně pak můžeš pomocí PQMagicu partition zvětšit...
    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    12

    V podstatě mě to už napadlo,zkoušel jsem disk rozdělit na polovinu,stejně to nešlo.Tak si udělám menší partition,zkusím to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Partition musí být menší než těch 137 GB, to je horní hranice, za ní se musí používat 48 bitové adresování a s tím mají Win XP bez SP problémy. Takže ideálně udělej jednu pod 100 GB, stejně na systém a programy není moc místa potřeba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    12

    Vytvořil jsem 80Gb partition,stejně to nejde.Zkusil jsem svoje xp sp2 a jde to.No tak teda nevím.Takže win bez sp jsou pro nový disk k ničemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Nemůže být třeba ta instalačka Winů bez SP nějak poškozená? Bylo by sice divný, že by to celý proběhlo v klidu a až na konci tahle chyba, ale jsme ve světě počítačů, tak proč ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    12

    Když ji spustím na starý 80Gb disk tak jde normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Já myslím že bude nejlepší použít ten nLite, integrace SP je jednoduchá a zabere ti to mnohem míň času než laborování s diskem a hlavně příště už to bude bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    zaprvý by ta partition měla bejt na začátku disku - jestli jsi ji dal až za tu 250GB, tak to nemůže fungovat.
    Zadruhý jestli byla na zbytku disku nějaká partition, tak to taky nemusí fungovat - může jí to najít a pochopit, že tomu disku nerozumí.
    Ale to Nlite fakt neni těžký :-)
    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Aktivace WinXP Home Edition po opravě systému - nejde
    Od kukmaster v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-09-2010, 10:39
  2. Windows XP: Nejde mi přeinstalovat WinXP
    Od Atti022 v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-06-2010, 19:22
  3. Instalace WinXP (nejde dokončit)
    Od gamer007 v sekci OS Windows
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-03-2010, 16:52
  4. Windows Vista: Nejde nainstalovat WinXP na notebook s Vistou
    Od Master414 v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 18:52
  5. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-05-2008, 22:26