Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Zhodnocení PC sestavy AMD 5400+ EE nebo AMD 5600+ HD 3850 nebo HD 3870

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: dr.know

    Znění dotazu:
    Dobrý den,
    rád bych poprosil o radu, který procesor do mé sestvy zda AMD 5400+ EE nebo 5600+, zajímalo by mě zda ten 5600+ není zbytečný, vzhledem k tomu že 5400 EE má lepší spotřebu o cenu mi až tak nejde cenový rozdíl je asi 700,- .
    Dále bych se rád zeptal na kartu zda dopooručujete ATI 3850 nebo 3870, vím že 3870 je výkonější, ale jak je to s tou hlučností?? Počítač bych chtěl mít co nejtišší a v recenzích jsem se dočetl, že 3870 je velmi hlučná, oželel jsem ji tedy a vybral si 3850. Intel ani jiné karyt asi nechci. Hodnocení zbytku sestavy se také nebráním , např. pamětmi si také nejsem moc jistý Moc Děkuji

    Sestava + ceny:
    Sapphire ATI HD 3850, 512 MB GDDR3, 256-bit, 668/828, HDCP, 1PCI 3 308.20
    AMD A64 X2 5600+ (socket AM2, 2MB) Box 2 998.80
    DVD-R/+R Samsung SH-S203D 16x16x20x20x SATA černá bulk 1 443.00 Kč 19 443.00 84.17 527.17
    deska Gigabyte MA790X-DS4 2 522.80
    RAM 2x Kingmax 2GB DDR2 PC800 1 466.
    APACER AE300 čtečka interní USB 2.0, Black 253,-
    CASE COOLERMASTER Centurion 534 Light černá RC-534-KKNA 1 309.00
    HDD Samsung HD501LJ 500GB 16MB SATAII 1 939.70
    2x větrák COOLER XILENCE case fan 120 mm PWM (Red Wing) 218.96
    Zdroj Chieftec 450W PFC12 20/24 ATX12V 2.0 1 344.70
    chladič procesoru COOLER OCZ Vanquisher 480.7

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    AMD A64 X2 5600+ (socket AM2, 2MB) Box 2 998.80
    DVD-R/+R Samsung SH-S203D 16x16x20x20x SATA černá bulk 1 443.00 Kč 19 443.00 84.17 527.17
    deska Gigabyte MA790X-DS4 2 522.80
    RAM 2x Kingmax 2GB DDR2 PC800 1 466.
    APACER AE300 čtečka interní USB 2.0, Black 253,-
    CASE COOLERMASTER Centurion 534 Light černá RC-534-KKNA 1 309.00
    HDD Samsung HD501LJ 500GB 16MB SATAII 1 939.70
    2x větrák COOLER XILENCE case fan 120 mm PWM (Red Wing) 218.96
    Zdroj Chieftec 450W PFC12 20/24 ATX12V 2.0 1 344.70
    chladič procesoru COOLER OCZ Vanquisher 480.7

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    hlavne a predevsim: k cemu bude PC slouzit?

    bude se taktovat?

    //klidne bych zustal u toho EE... XILENCE jsou smejdy, pokud budou zpomaleny budiz, ale naplno budou delat kraval. kvaliti a jeste s prijatelnou cenou je Nexus. zdroj bych doporucil seasonic nebo corsair VX450



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Osobně bych vzal 5000+ Black Edition a nataktoval ho. Grafiku vem HD3870 a k ní chladič Arctic Cooling S1 + jeden 120 mm větrák na 5 V.
    Zdroj bych doporučil Corsair VX450, jestli ti jde o ticho.

    Edit: nevidím tam disk!

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ad. CPU: vezmi 5000+ Black Edition, má taky nižší spotřebu, má otevřený násobič, takže na takt 2,8GHz (5600+) se snadno dostaneš a navíc je daleko levnější.

    Nebude u něho chladič, ale vzhledem k tomu, že chceš tichý PC, stejně BOXovanej AMD nemůžeš použít a koupíš relativně tichej a daleko účinější Freezer 64....

    Výsledná cena cca. 2200Kc bude nižší než v tvých návrzích a navíc máš v ceně kvalitní chladič

    Ad. paměti: za 1k vezmi A-Data, maj neljepší poměr cena/výkon a navíc časování CL4, který na AMD určitě využiješ

    Btw. během 2 minut sem ti ušetřil 1200Kč.... ty můžeš vrazit do 3870 a lepšího chlazení na ní, třeba Accelero S1 za 400Kc....

  5. #5
    Neregistrovaný

    Ahoj a moc díky všem,
    určení kompu - na hry (ale ne hardcore pařan je mi 28 ), sledován í filmu, možná něco úprav videa,internet, stahování - prostě normál domácí užití.
    To mech 13, s tím taktováním nevím, ted o tom nemám šajnu, ale asi se naučím.
    K tomu disku mám tam Samsung spinpoint 500GB.
    K procesoru, nechám si tedy poradit, ten 5600+ má tuším 2MB cache zatímco 5400 EE má 2 x 512 KB - hraje to roli ? v čem?
    Ten chladič na procesor COOLER OCZ Vanquisher je teda na prd? Budu stavět na czechcomputer.cz tam ten který doporučuješ maj také.
    Zdroj ok, klidně půjdu do toho corsairu 450 W, stoji skoro stejně - blbá otázka :v čem je lepší než ten chieftac co tam mám?
    Paměti bych asi nechal ty kingston (nebo jiné?) nechci si zasekat všechny sloty 4x 1GB ram.
    Chci tam 2 x 2GB (vím že Xp neuvyužijí atd - spíš do budoucna).
    karta : pokud tedy dám ten chladič artic cooling S+1 , nezabere mi to celkem 3 sloty? někde jsem četl že 3870 zabere sama 2 sloty a k tomu ten chladič - pak tam už nic nedám asi?
    Chci ještě nejakou wifi kartu - chci koupit také wifi router, šoupnout ho za UPC modem a bezdrátově rozvádět net po bytě - nějaké tipy?vím, jsem dost lama, ale moje veškerý info pochází z recenzí na netu trochu.ještě jednou díky moc

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    To mech 13, s tím taktováním nevím, ted o tom nemám šajnu, ale asi se naučím.
    Black Edition se netaktuje, ten se ladí. Stačí zvýšit násobič, pokud to nenajede / nebude stabilní přidat trošku málo napětí. Samozřejmě testovat stabilitu, nejlépe tak půl hodinky v Orthosu.

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    K procesoru, nechám si tedy poradit, ten 5600+ má tuším 2MB cache zatímco 5400 EE má 2 x 512 KB - hraje to roli ? v čem?
    Ne, u AMD to roli nehraje, pár desítek MHz na frekvenci je poznat mnohem vce než L2 cache.

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Chci tam 2 x 2GB (vím že Xp neuvyužijí atd - spíš do budoucna).
    A vista to využije ? Využije to 64bitový systém, jedno jestli XP x64 nebo Vista x64...ačkoli pro hraní XP lepší.

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    karta : pokud tedy dám ten chladič artic cooling S+1 , nezabere mi to celkem 3 sloty? někde jsem četl že 3870 zabere sama 2 sloty a k tomu ten chladič - pak tam už nic nedám asi?
    Samotná karta zabere jeden slot, s referenčním chlazením dva; s Accelerem S1 také dva, v případě použití ventilátoru teprve ty tři, ale s dobrý průtokem ve skříni (něco vepředu a 120mm ventilátor vzadu) ji uchladí i pasivně.

  7. #7
    Neregistrovaný

    [QUOTE=Pavel Boček;109010]Black Edition se netaktuje, ten se ladí. Stačí zvýšit násobič, pokud to nenajede / nebude stabilní přidat trošku málo napětí. Samozřejmě testovat stabilitu, nejlépe tak půl hodinky v Orthosu.

    Zdravím,
    moc děkuji za velmi přínosné info,
    CPU koupím tedy ten 5400+ EE
    Ještě se tedy zeptám, z hlediska výkonu a "utáhnutí" nových her do budoucna bude tedy lepší investice do té HD 3570 512 MB? (btw. na czechcomputer.cz je jich těch karet HD 3870 asi 5 druhů - kterou prosím?)
    Takže mám variantu buď tu 3850 bez chlazení nebo 3870 s tím chladičem Arctic Cooling S1.
    o kupní cenu, mi až tak nejde, rozdíl není zas tolik, spíše bych nerad měl v compu něco co topí jak blázen a hučí jak vysavač a dává o trochu lepší výkon než ta 3850.

    Ohledně chlazení mám ty 2 120 mm xilence jeden dozadu jeden dopředu.
    Takže snad by to být ok, zdroj corsair 450W.
    Poradil by mi ještě někdo k té wifi? Existuje wifi router, kterým bych NAHRADIL původní modem od UPC.(Chci rozvádět net bezdrátem po bytě (1 x mé nové pc s nějakou interní PCI wifi kartou a 1x iMac s integrovaným wifi). Vím, že wifi router lze zapojit za ten modem od UPC, ale chci mít co nejmíň krabiček a drátů a obsazených zásuvek .
    Díky moc



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No, tím jsem právě myslel, že 5000+ BE bude lepší, protože se "taktuje" snadnějí a rozdíl v L2 cache je neznatelný; 5400+ je na druhou stranu blíže ke stropu a taktovat by se musel s pomocí FSB, což už je komplikovanější...navíc má nižší napětí a pro vyšší frekvence by beztak potřeboval pořádně přidat...

    Ventlátory bych dal v pořadí AC (výška 38,5 mm) > Nexus > Noctua dle peněz. Nexus jsou asi nejlepší volba.

    To zapojení sítě nevím jak vypadá, ale pokud jde do modemu teď normálně RJ45 kabel, tak stačí koupit Wi-Fi router; pokud se jedná o nějakou redukci z xx na RJ-45 tak by bylo třeba sehnat buď router s xx konektorem nebo normální s RJ-45 a zapojit ho za ten modem (takhle mám ADSL modem jako redukci z RJ-11 na RJ-45 a za tím je obyčejný kabelový router).

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    16

    Aha, ok, tedy jestli dobře chápu 5000+ BE a 5400+ EE je skoro stejně muziky za víc penez. Bude to platit i do budoucna, opravdu nemá ten 5400+EE cenu?? jsem ochotný investovat te´d víc, aby mi komp nějakou dobu vydržel a nemusel jsem za rok kupovat novej procák kvůli nízkému výkonu...
    S tím taktováním /laděním, pokud je to +/- uživatelsky jednoduché, tak fajn, pokud to znamená hodiny čtení návodů na netu tak nevim, na to asi nebudu mít časa.
    čili poměr cena výkon 5000+ BE s tím že ho dostanu taktováním na stejný výkon jako ten 5400+EE?
    K té wifi - eh moc nevím o čem mluvíš, ale udělam domácí úkoly a nastuduju problematiku, slibuju
    Moc díky za radu, zaregistroval jsem se, abych Ti mohl přihodit nějaké pozitivní hodnocení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Athlon 64 X2 500+ Black Edition te´d bychází nejlépe, protože na 3 GHz a asi i výše sice nataktuješ všechno, ale u tohohle je to jednodušší v tom, že se prostě změní jedna hodnota a pohlídá napětí plus teploty; u klasického taktování s FSB by bylo třeba hlídat paměti, HyperTransport atd. atd.

    U routeru se prostě podívej, co je za vstup do toho modemu, co máš teď; nevím totiž, jak vypadá to připojení od UPC...pokud je to normálně síťový kabel s RJ-45 koncovkou (8 pinů), tak místo něj připojíš router; pokud ne, tak dáš router za modem. Podmínkou ale je, aby ten modem měl výstup pro Ethernet, pokud má USB (což jsou např. ty nejlevnější ADSL modemy), tak to bude komplikovanější.

    Nejlepší bude, když napíšeš třebas typ současného modemu

    Jinak kladné body můžeš rozdávat po dosažení 15 příspěvků, jinak se to nezapočítá

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    16

    Ok, přesvědčil si mě (nebylo to těžký vzhledem k tomu, že o tom vím prd )jdu do 5000+BE, ušetřenej cash pujde do ATI 3870 + Arctic Cooling S1 a bude.
    Ten modem má ze zdi normální kabelovej vstup jako je na kabelovou TV asi (tedy kroužek s drátkem uprostřed ).
    Takže budu muset nějaký wifi router šoupnout za nej, což mě teda netěší... doporučil bys mi nějakej + kartu do PC? co tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46093 ?
    Díkez moc, fakt oceňuju že kavlitně poradíš někomu kdo o tom ví kulový bez narážek na lamerství atd
    S těma kladnejam bodama je to škoda, nicméně polepším se, až budu mít víc přízpěvků

    Nyní ta sestava vypadá takto http://www.czechcomputer.cz/basket_p...29496485032272
    moh bys mi plz poradit kterou z těch 3870 vzít http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...CATI%5CHD+3870 ? Moc se neorientuju v těch rozdílech.
    Ještě jednou díky moc, to je doufám můj poslední dotaz.
    Naposledy upraveno uživatelem Dr.know: 06-04-2008 v 20:31

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    ASUS vím leda že není špatná značka co se týče sítí, ale na sítě jsem zase trubka já Když už teď můžeš, zkus napsat eraserovi, on je na to machr

    Grafickou kartu vezmi klidně tu nejlevnější - Sapphire; má sice frekvenci jádra jen 755 MHz, ale obzvláště s Accelerem není problém ji přetaktovat, 850 MHz zvládne každá karta (posuneš posuvník v Catalyst Control Center a zároveň necháš běžet test na chyby v programu ATi Tool, paměti to samé, ale tam si na strop musíš přijít, jinak je to všechno) a zároveň je těch 850 MHz bez změny BIOSu strop (nejsem si jist, jestli tu jde ten upravený, protože mě to asi zabilo kartu a desku ale ty to asi stejně nebudeš dělat, že ?).

    K tomu Acceleru jen pak pozor s pasivy na paměti až budeš Accelero montovat - heatpipe mi na jeden nějak zatlačila a upadl mi, tak obezřetně ať to všechno sedí



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Ten chladič na procesor COOLER OCZ Vanquisher je teda na prd? Budu stavět na czechcomputer.cz tam ten který doporučuješ maj také.
    Jj i tenhle chladič bude v pohodě, vezmi k němu Black Ed. a máš to za 2,2k komplet....

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Paměti bych asi nechal ty kingston (nebo jiné?) nechci si zasekat všechny sloty 4x 1GB ram.
    Chci tam 2 x 2GB (vím že Xp neuvyužijí atd - spíš do budoucna).
    Nevšim sem si, žes psal 2x2GB, proto sem ti linkoval ty A-Data 2x1GB.... klidně vezmi ty Kingstony

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    16

    Ok, díky moc za všechno info, wifi zjistím jinde ale s compem si mi helfnul neskutečně :výsledek bude tedy takovýhle: http://www.czechcomputer.cz/basket_p...29496485032272
    Měl bys k tomu nějaký výhrady?
    Stavět sám nebudu, nechám si to udělat u czechcomputer, je to za fríčko včetně záruky a pod, já bych postavil tak akorát prd Měj se.

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    16

    Ok díkez za info.výsledná cena je kolem 16,5 s daní což je celkem košer.teď už mi nezbývá než doufat, že se mi n atom nic nepodělá..

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-03-2009, 22:17
  2. Radeony: Problém s GK ATI 3850 nebo něco jiného ???
    Od rkysela v sekci Grafické karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 29-04-2008, 22:50
  3. Help - Kde koupit grafiku Ati 3870 nebo 8800GT
    Od denon v sekci Grafické karty
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 28-12-2007, 14:42