Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Prosim o posouzeni PC sestavy za 5500

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    25

    Zdravim,

    prosim poradte. PC je pro otce. Melo by byt tiche, jinak zadne extra pozadavky. Prace jen kancelarska, maximalne jen bude obcas nahravat neco pres tv kartu (kterou uz ma koupenou a nebude uvedena v sestave). Mela by byt maximalne do tech 5500. Na AMD netrvam, ale opravdu nechcem davat zbytecne o dalsich 1000kc navic, pokud to neni opravdu nutne. DIKY za rady!


    AMD ATHLON 64 X2 4400+ EE Tray socket AM2 + chladič Freezer 64 Pro 1 313+19%
    CHLADIČ CPU AMD Arctic-Cooling FREEZER 64 PRO (soc. 754,939,AM2)
    AMD ATHLON 64 X2 4400+ EE Tray socket AM2
    Gigabyte M61SME-S2 nV6100 AM2, DDR2, VGA, SATA2, LAN, PCIE, mATX 762+19%
    DIMM DDR2 1024MB 533MHz TRANSCEND CL4 JetRam 2x 640+19%
    SEAGATE BARRACUDA 160GB SATAII/300 8MB 7200 (NCQ) 716+19%
    Eurocase MIDITOWER ML5440 (BLACK/SILVER) 400W 758+19%
    DVD RW LG Black GSA-H58N ±R/±RW/RAM/DL/,bulk,PATA+DVD media 435+19%
    DVD RW LG Black GSA-H58N ±R/±RW/RAM/DL/Secure D,bulk,PATA
    DVD-R GIGATIN 4.7GB, 8x spindl 10 cake
    AO Autorský poplatek 1 21 21 19%
    RECFEE Recyklační poplatek 1 4 4 19%

    Celkem bez DPH 4 649
    Celkem s DPH 5 533
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Máš to napsané trošku na divoko , zkus to poladit tlačítkem EDIT.

    Za 5500 se toho moc vybrat nedá no... ale je dobré, že víš k čemu to bude sloužit.
    Sestava vcelku v pohodě, jen vem raději čipset AMD 690G (ATi Radeon x1250) a možná bych volil jiný case a zdroj...
    MB - ASUS M2A-VM
    CASE - Cooler Master Elite 340
    PSU - Fortron FSP350-60GLN 350W

    Na zdroji se nešetří, case je kvalitnější a hezčí a základní deska je základ!
    Záleží na tobě pro co se rozhodneš...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Já bych při AMD určitě šel do základní desky se socketem AM2+.Např do této http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53727 .Už docela slušná grafika,podpora phenomů atd...
    Edit:Nebylo by lepší vzít za stejnou cenu DDR2,800Mhz a i kdyby cl5??Tady mají 2GB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43473 za stejnou cenu..
    Naposledy upraveno uživatelem SamecP: 06-04-2008 v 12:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    bohajeho...

    To že tam nezmiňuju desku s AM2+ samo neznamená, že bych do ní nešel taky, ale prve si pořádně přečti na co a kým bude pc využívané!
    Prve vybral desku s nVidiovým čipsetem s int. GeForce6100, která nemá ani DVI - tudíž je jasné, že hodně tlačí na cenu!
    Chvilku jsem přemýšlel alespoň o AMD 740G čipsetu, ale tatík zřejmě HDMI nevyužije a grafika je defacto pořád X1250!
    Těch pár stovek rozdílů mezi základovkami ať raději vrazí do zdroje - tam to bude mnohem lepší investice!

    2SamecP: Tudíž si laskavě prve pořádně přečti, co přesně tazatel chce, než tu začneš rozhazovat suprčupr výkony za vyšší ceny! Notabene momentálně ještě s neznámou dostupností zboží (u MB)...
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 06-04-2008 v 12:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    trosku bych to poupravil
    Biostar A740G M2+, AM2+, AMD740G, D.DDR2, LAN,solid caps,PCIe+VGA,mATX
    AMD Athlon 64 X2 4000+ EE (socket AM2, Windsor) - box
    DDR II 1GB 800MHz, CL5 (box) - Aeneon
    Foxconn CASE stříbrno/černý TW082, mini, USB2.0+Audio+Mic, 300W Fortron RoHS
    Hitachi 3.5" 7K160 120GB,SATA II-300/8MB,7200 RPM - 3 roky
    Samsung DVD/RW 20x16x8x6x48x32x, SATA, black skladem, expedice do 48 hodin
    Arctic Cooling FREEZER64PRO, PWM, socket AM2,754,939,940;g
    na patro.cz to vychazi lehce pod 5500
    dalsi moznost je vzit Athlon X2 BE-2300 EE, 1.9GHz, 1MB L2, 65nm, 45W, AM2 ktery ma nizsi spotrebu => min tepla ->mensi otacky procaku => vic ticha ale to uz je pres limit

    v pripade intelu se do limitu da dost blbe vejit leda desku s g31 a celeron e1200
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    25

    To byla rychlost. Diky :].
    Tak sme sice tu tisicovku navic davat nechteli, ale jestli je Cool Master a Fortron ticha kombinace, pak ji berem. Na alfacomp ale nemaji AMD 4400 s tim lepsim Arctic-Cooling FREEZER 64 PRO . Bude to o poznani hlucnejsi s tim zakladnim chladicem co je v BOXu?
    Jinak ano, 800MHz pameti budou lepsi.
    Celkove tedy nakonec beru vse z Alfacomp asi, ato (ted to napisu uz prehledneji :-) ):

    A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz

    AMD Athlon 64 X2 4400+ EE BOX

    ASUS M2A-VM

    Cooler Master Elite 340

    Fortron FSP350-60GLN 350W

    Samsung SH-S203D černá OEM

    Western Digital Caviar 3.5" 160GB WD1600AAJS

    celkem 6400 kc.

    Az na ten HDD a Procesor uz jsem jisty. Je lepsi WD nebo Seagate? Asi Hitashi, ale ten tu nemaj.

    Kompletuji alfacomp ty pc sestavy? Nejak jsem to tam nemohl najit ;[.

    Mam si radeji koupit ten Hitashi HDD a Procesor 4400+ s Arctic-Cooling FREEZER 64 PRO nekde jinde?

    Diky za hodne odpovedi .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Obecně podle názorů na foru bych řekl,že ten WD je asi lepší.Sám mam Seagate 7200.10 250GB a vůbec žádný problém,ale celkově jsou oblíbenější asi ty WD.Skus se ještě podívat po Samsungu měli by být asi nejitžší HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    25

    To: Matty.
    Uz jsem se dostal na cenu 6400 :]. 160GB HDD a 2GB RAM urcite otec vyuzije (nahrava z tv a pri praci ma otevreno milion oken), takze o to ho ochudit nemuzu. Ale jde nam hodne o tu tichost, takze ten procesor BE vypada zajimave. Pokud bych to bral z patro.cz, je to:

    Biostar A740G M2+, AM2+, AMD740G, D.DDR2, LAN,solid caps,PCIe+VGA,mATX
    AMD Athlon 64 X2 BE-2300 1,9GHz, 1MB, socket AM2, 45W, BOX
    Hitachi Deskstar 7K160 160GB 7200rpm SATA/300 8MB
    Samsung S203D 20x DVD+/-, SATA,Retail,B+Č+S,NERO
    Foxconn CASE stříbrno/černý TW082, mini, USB2.0+Audio+Mic, 300W Fortron RoHS
    Arctic Cooling FREEZER64PRO, PWM, socket AM2,754,939,940;g
    2 x DDR II 1GB 800MHz, CL5 (box) - Aeneon

    6500 Kc

    Otazka je, ktera z poslednich mych dvou verzi bude vic ticha. Vic uz opravdu to toho davat nechceme, abych mel jak Cool Master se zdrojem Fortron zvlast a k tomu ten tichy procesor.



    Uz se v tom prestavam orientovat :].
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    fortrony zrovna tichem neoplyvaji... ale zalezi jak moc to myslis s tim tichem vazne, jestli hodne tak se bez seasonicu neobejdes (nebo ve fortronu vymenit vetrak). na druhou stranu nejaka hruza ten fortron neni

    co se tyka ostratnich znacek zdroju, rozhodne nic levnejsiho nez fortron nebrat. sice to je levnejsi, mozna to bude i tizsi, ale jsou to casovane bomby ktere ti muzou v PC cokoli kdykoli odpalit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    2mech: Njn, tady nás bohužel tlačí cena, takže ten Fortron 350-GLN bude nakonec jediná možná volba

    2tosmani: Ten case Foxconn se zdrojem "Fortron", co jsi vybral v e-shopu patro.cz nebude to, co CM Elite340 a Fortron GLN řada. Ten case se ještě tak nějak dá, mezi těmi levnými toho moc nevymyslíš , ale ten zdroj bude kdoví co. Maximálně bude mít nálepku FSP Group, ale již se tady mnohokrát řešilo, že defacto Fortron je minimálně řada GLN. U toho foxconnu bude taky "fortron" jen s 8cm fanem.

    V alfě si za sestavení PC účtují 1200CZK - bez komentáře

    Z BOXovaného chladiče neměj obavy. Nějakou dobu to vydržíte a pak se koupí novější, a třeba bude nakonec tichý a vadit vám nebude . Každý má prostě míru hlučnosti někde jinde.

    Už jsme se sice krásně přehoupli přes původních 5500CZK , ale pokud tatík tak rád valí s videem, tak bych možná zvážil ještě větší disk, třeba WD Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS - o 30% vyšší cena, ale o 100% vyšší kapacita , jedna plotna, ticho a chlad!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    25

    mech13
    az tak moc vazne to otec s tichosti nemysli :-). Ale Seasonic si pro svoji budou ci sestavu pamatovat budu :-)

    kane.shw
    diky za vysvetleni.
    tak jsem zkusil zkombinovat cool master + fortron gln + artic cooler do 6400kc a hledal hledal a nakonec nasel na dxt.cz
    Konecna sestava :-):

    AMD ATHLON 64 X2 4400+ EE Tray socket AM2 + chladič Freezer 64 Pro
    ASUS M2A-VM/4SATA/VGA/R/GL, AM2/2K, AMD690G, mATXP
    DVD RW Samsung Black S203D/BEBN 20x Drive, DL±8.5GB, SATA
    Fortron ZDROJ FSP350-60GLN 350W ATX
    CA CoolerMaster Elite 330,ATX,black,bez zdroje
    SAMSUNG 160GB SATAII/300 8MB 7200 RPM
    DIMM DDR2 2048MB 800 DC KIT (2x1024) TRANSCEND CL5 JetRam

    A-Data nemaji, Transcend snad ujdou.
    Seagate i WD mi kdysi odesly oba, tak ted zkusim ten tichy Samsung, jak radi SamecPC :-)
    160GB mu bude stacit (kdyztak ma jeste IDE maxtor, kterej sice zacina blbout, ale na ty blbosti je to ok :-) ).

    Slozim to sam. Sice me to nebavi, ale co uz .


    DIKY VSEM ZA RYCHLE ODPOVEDI
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Tak pak napiš jak to vše dopadlo a názory...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    279

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    2mech: Njn, tady nás bohužel tlačí cena, takže ten Fortron 350-GLN bude nakonec jediná možná volba

    2tosmani: Ten case Foxconn se zdrojem "Fortron", co jsi vybral v e-shopu patro.cz nebude to, co CM Elite340 a Fortron GLN řada. Ten case se ještě tak nějak dá, mezi těmi levnými toho moc nevymyslíš , ale ten zdroj bude kdoví co. Maximálně bude mít nálepku FSP Group, ale již se tady mnohokrát řešilo, že defacto Fortron je minimálně řada GLN. U toho foxconnu bude taky "fortron" jen s 8cm fanem.

    V alfě si za sestavení PC účtují 1200CZK - bez komentáře

    Z BOXovaného chladiče neměj obavy. Nějakou dobu to vydržíte a pak se koupí novější, a třeba bude nakonec tichý a vadit vám nebude . Každý má prostě míru hlučnosti někde jinde.

    Už jsme se sice krásně přehoupli přes původních 5500CZK , ale pokud tatík tak rád valí s videem, tak bych možná zvážil ještě větší disk, třeba WD Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS - o 30% vyšší cena, ale o 100% vyšší kapacita , jedna plotna, ticho a chlad!
    Nema ten disk nahodou 2 plotny (160GB/plotna) ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    25

    Tak PC sestava je ticha. Nejhlucnejsi vetrak ze sestavy je chladič Freezer 64 Pro, ktery jsem jeste nezkousel nejak utisit :]. Jinak jsem pridal dalsi vetracek dopredu skrine a oba vetracky skrine dal jen na 7V. Takze pomohli ste mi vybrat velmi dobre :].
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Na 7V? Nemas to nahodou napojeny mezi 5V a 12V vetve, ze ne? Pro tuhle sestavu se mi ale ty vetraky zdaji NAPROSTO a UPLNE zbytecny, je to dobry jenom na prach v bedne.

    Jestli se nepletu, tak ASUS M2A-VM ma PWM regulaci CPU vetraku. Zkontroluj, jestli mas vetrak zapojeny do spravnyho konektoru a v BIOSu povol regulaci otacek.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení herní sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-02-2014, 19:09
  2. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení vhodnosti sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-05-2011, 22:41
  3. Prosím o posouzení herní sestavy
    Od Janov v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 25-04-2008, 16:06
  4. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení sestavy PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-03-2008, 15:02