Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Pevné disky, optické mechaniky: pripjeni SATA disku a dvd

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Petr

    Znění dotazu:
    prosim o pomoc ci radu...do pc jsem koupil disk a dvd SATA ... zakladni deska ma dva porty na SATA jeste jsou propojeny dva klasicek disky. Prosim o radu po zapojeni a restartovani proste SATA zarizeni neni videt - v biosu jsem nejakou moznost nastaveni nenasel...jestli je treba dodam konfiguraci..ale podle me je to obecna blbustka...dekuji.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    No podle počtu sata konektoru bych odhadl, že je to nějaká starší deska - u nich se muselo v biosu nastavit SATa mod, měl bys tam mít někde nastavení PATA nebo SATA nebo PATA+SATA tak bys měl nastavit PATA+SATA. Jinak chce si s tim pohrát a vyzkoušet někdy to děla brikule než to nastavíš.. Ale je to v tom BIOSU.



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Nemělo by to být nic těžkého/vážného , musíš mít nainstalované ovladače pro SATA. Deska není nejnovější a SATA u ní není ještě nativní. Pokud máš instalační CD od základní desky, tak je tam určitě najdeš - projdi si to. Něco možná bude i v manuálu od desky. Nebo ovladače určitě stáhneš na stránkách výrobce.

    Model základní desky sem určitě napiš! Alespoň budem vědět do budoucna.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    V BIOS-e to nastavenie určite bude, napíš typ základnej dosky a nájdeme to.

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    obecná blbůstka...
    napiš tu konfiguraci.

    napájení jsi připojil?

    pokud máš starší desku, tak tam bývá SATA defaultně zakázaná(vypnutá)... napiš co máš za desku...nahrej do ní nejnovější BIOS...

    ha, pracuju s otevřenýžma oknama, který už sou starý(15min otevřený) ..takže sme přišel s křážkem po funuse...
    Jak psal Maximus...PATA+SATA

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    A pokud je to SB Via VT8237 tak jeste prepnout disk jumperem na SATA150. (nektere disky se prepnou samy, nektere ne)

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    ... jeste prepnout disk jumperem na SATA150. (nektere disky se prepnou samy, nektere ne)
    Disky bez jumperov sa dajú prepnúť na SATA150 väčšinou nejakou utilitkou od výrobcu, to by sme však museli vedieť typ HDD.



Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-06-2013, 15:15
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-10-2008, 17:49
  3. Pevné disky, optické mechaniky: SATA bug
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-09-2008, 22:15
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 21:55
  5. Pevné disky, optické mechaniky: FORMAT SATA DISKU
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-01-2008, 13:49