Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

E4 Cult pár nesrovnalostí

wavewalker (4)|7.4.2008 16:39
Dobrý den,
mám několik menších problému s přehrávačem Emgeton E4 Cult a zatím mi to přijde jako malichernosti k tomu, abych přístroj dal do opravy, tak mám dotaz zda někdo nemá podobné problémy či je nějak vyřešil.

Předně mě mírně zaráží způsob nabíjení přehrávače přes USB, znamená to totiž, že ho v této době nelze používat a to je trochu nepraktické - resp. nenašel jsem jiné východisko.

Avizovaná výdrž baterie je kolem 8-10h, nicméně mi přehrávače vydrží kolem 3h a to je opravdu málo u Li-Pol baterie, i když jsem zekonomizoval podsvícení a hlasitost, navíc se bojím že na baterii se nevztahuje záruka.

Prasknul mi teď displej, jelikož je z plastu a já ho hloupě dal do kapsy s klíčemi, neví někdo kolik by tato oprava mohla stát, zda se to vůbec vyplatí.

Nakonec jaký program doporučujete na MTV konverzi?
...No...Name... (586)|7.4.2008 20:02
[QUOTE=wavewalker;109452]Předně mě mírně zaráží způsob nabíjení přehrávače přes USB, znamená to totiž, že ho v této době nelze používat a to je trochu nepraktické - resp. nenašel jsem jiné východisko.
[/QUOTE]
Myslím že jine východisko není.Takhle to býva snad u všech přehravaču,s vestavěnou baterií.Kdo by také seděl u nabíjícího se přehravače,vedle PC:D.

[QUOTE=wavewalker;109452]Avizovaná výdrž baterie je kolem 8-10h, nicméně mi přehrávače vydrží kolem 3h a to je opravdu málo u Li-Pol baterie, i když jsem zekonomizoval podsvícení a hlasitost, navíc se bojím že na baterii se nevztahuje záruka.[/QUOTE]
Co se týká té výdrže...TADY se doba přehrávání hudby udává cca 12 hodin,u videa pak 3 hodiny.Takže to záleží na tom,co s přehravačem děláte...Záruka by být měla,nikde nevidím žádný dodatek.Pro jistotu koukněte do prospektů,co jste dostal k přehravači.

[QUOTE=wavewalker;109452]Prasknul mi teď displej, jelikož je z plastu a já ho hloupě dal do kapsy s klíčemi, neví někdo kolik by tato oprava mohla stát, zda se to vůbec vyplatí.[/QUOTE]
Odhadem tak 400Kč+pošta.

[QUOTE=wavewalker;109452]Nakonec jaký program doporučujete na MTV konverzi?[/QUOTE]
:notsure,přiložení nevyhovuje?
crasher.km (919)|7.4.2008 21:56
Udaná doba je vždycky orientační ...Ještě se mi nestalo,že by spotřebič dosáhl udané doby. Jinak záleží taky jak se k baterce chováte.Jestli ji nabíjíte soustavičně,nebo pokud je úplně vybitá atd.
Salamander (6177)|7.4.2008 21:59
[QUOTE=crasher.km;109657]Udaná doba je vždycky orientační ...Ještě se mi nestalo,že by spotřebič dosáhl udané doby. Jinak záleží taky jak se k baterce chováte.Jestli ji nabíjíte soustavičně,nebo pokud je úplně vybitá atd.[/QUOTE]

ale 8h vs 3hodiny je prece jenom trosku divny :notsure
crasher.km (919)|7.4.2008 22:07
[QUOTE=Salamander;109659]ale 8h vs 3hodiny je prece jenom trosku divny :notsure[/QUOTE]

Jasně ... mluvil sem obecně. Né konrétně na tento případ. Možná bych doporučil wavewalkerovi reklamaci.Ale nevím nevím
eifel.96 (6)|7.4.2008 22:38
Těžko bych doporučoval reklamaci, když poškodil displej :-)))) = vrátí mu to zpět s důvodem neopatrného zacházení a neuznání reklamace + zaplacení nákladů s tím spojených ...

Pracoval jsem jako servisák, takže, troufám si říct, že je to jisté :-)
crasher.km (919)|7.4.2008 22:42
[QUOTE=eifel.96;109693]Těžko bych doporučoval reklamaci, když poškodil displej :-)))) = vrátí mu to zpět s důvodem neopatrného zacházení a neuznání reklamace + zaplacení nákladů s tím spojených ...

Pracoval jsem jako servisák, takže, troufám si říct, že je to jisté :-)[/QUOTE]

Bavily jsme se jenom o baterce :) Je naprosto jasný ,že displej si první musí spravit :)
wavewalker (4)|8.4.2008 19:18
Díky za odpovědi
Výdrž baterie je jednoznačně iritující, mám ho tři měsíce a zacházím s nímnormálně jako s jinými přístroji, nicméně se do manuálů podívám, jak to vypadá s reklamací baterie, mám pocit že naní je 6 měsíců reklamace.
Co se týče toho displeje, to by mě zajímalo jak to chodí, jestli mám případně nejdříve žádat o reklamaci baterky a pak si nechat opravit displej (za předpokladu, že mi, jak psal eifel.96, neřeknou, že jsme se choval k přehrávači špatně) anebo si nechat nejdříve opravit displej a pak reklamovat baterii, ale obávám se, že to opravou ztratím reklamaci?
Naposled k tomu nabíjení, je mi to líto, že dnešní obchodníci nepřemýšlejí logicky a prakticky, nicméně je pro mě celkem standardem jako u mobilu či notebooku, že jednou za čas je nutné přístroj nabít (u tohohle přehrávače tedy velmi často) a že kvůli tomu ho zrovna nemohu používat, je velmi omezující, třeba v autě, před spaním nebo při delší reprodukci na repráky.
...No...Name... (586)|8.4.2008 19:47
Pokud ti přehravač opraví nějaký autorizovaný servis,tak by pak reklamace baterie neměla být problém.Nedávno si brácha rozbil display na mobilu(SE W300i).Nechal jsem ho opravit na své naklady v servisu v ČB.Záručák jsem sebou nevzal,ale protože to byla vada způsobená mnou,bylo to tak nějak jedno.Zaplatil jsem cca 1000Kč.Za měsíc se pak stalo něco se systém.Mobil se posílal na reklamaci do Kasy.cz a tam to proběhlo taky bez problému.Takže si myslím,že reklamace by neměla být problém.

A co se týče té baterky.I u mobilních telefonů je to 6 měsícu...

Především záleží na tom,kde jste přehravač kupoval.Někde reklamují bez problému,jinde reklamaci ani neuznají.Osobně bych nechal nejdřív vyměnit display v servisu,nebo poslat opravit(na své náklady) prodávajícímu.A pak po nějaké době,ale ještě v záruce,reklamovat baterii...
speedsnail (4876)|9.4.2008 00:41
No je to nicméně riskantní, dá opravit displej za relativně vysokou částku aby pak zjistil že mu baterii nevyreklamujou a s 3h hrací dobou je přístroj skoro nepoužitelný (i když s krasnym novym displejem) .. Blbá situace :(
wavewalker (4)|15.4.2008 16:20
Udělám to asi tak, jak říká No Name, dám to k Emgetonu do opravy, ono není třeba měnit celý displej,je prasklý pouze sklo (tedy spíše plast) který ho chrání, ovšemu doufám že se na to budou dívat stejně.
A pak tedy pošlu přehrávač zpět na reklamaci do obchdou kvůli baterii a snad to nějak vyjde. Vzhledem k ceně přehrávače se mi ale nechce mnoho platit.
crasher.km (919)|15.4.2008 17:43
mno pak dej vědět jak jsi dopadl ;)
wavewalker (4)|15.4.2008 20:56
určitě, zatim dik