Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Zdroj vydává velmi vysoký tón-co s tím?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    83

    Mám zdroj 300W, ale při připojení do sítě začne okamžitě vydávat velmi vysoký tón patrně v oblasti hranice slyšitelnosti (to je pech), opravdu se v místnosti s takovým počítačem nedá vydržet. Takže moje otázka zní zda je to na výměnu nebo rezonuje jenom nějaká součástka-jaká, kterou by stačilo ve zdroji pohnout. Navíc zdroj, jehož značku neznám, poněvadž bych musel rozmontovat celou (špatně řešenou) bednu, dává poměrně dobré hodnoty, alespoň v biosu a v EVERESTU. Každopádně tento zdroj postačuje nárokům sestavy- Celeron 1.7Ghz/256MB-RAM/MX440 64MB/DVD combo/40GB WD
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Predpokladám, že ten zdroj má už sa sebou aspoň 3 roky a to je už na menej kvalitných zdroje dosť, na tú značku sa pozri, ale určite to bude nejaký noname...
    Pískať bude nejaká cievka, na tvojom mieste by som ten zdroj vymenil kým ti neodpáli PC aspoň za Forthon
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Když jsem takový zdroj viděl zevnitř naposled, tak bylo kolem železného vnitřku bývalého odporu ohořelé místo, vedle vyteklý kondenzátor s roztaveným fóliovým obalem a načatých pár smd součástek. Neměl bych k tomu vůbec důvěru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    rozhodne vypnout, rozebrat a zkontrolovat. nedrazdit tygra pokud je v zaruce nahlidnout pres mrizku/vetrak a dat nam vedet
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    83

    Mno jedná se o počítač z aukra...a majitel byl patrně věčně v afektu, pač na horním oplechování byly stopy po úderu jako od prasete, dokonce pohnil celou konstrukci bedny, dale vypadl rámeček na harddisk i s diskem a FDD, jo a ještě vypadl reprák. Není se čemu divit celeron byl uplně na suchu tak sem mu dal zbytek silikonové pasti a jede vpohodě. Právě proto nevím zda něco neupadlo taky ve zdroji nebo se jen něco nepohnulo, to je poslední místo, který jsem neměl vykuchaný
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tohle mi dělal zdroj taky, ale jen když nebyl zahřátý. Po pár měsících odešel .... naštěstí nevzal nic sebou. Takže určitě vyměnit!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    rozhodne do toho zdroje zavitej
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    83

    dobrá tedy za chvíli dám vědět

    mno takže je venku značka je micase (jinými slovy asi noname), nesmrdí a při pohledu přes mřížku nevypadá spáleně a rok výroby je počátek roku 2003....celkem vykopávka

    po důkladném prohledání nic nezjištěno, zdroj vypdá vevnitř jako nový....tak sem přitáhl všechny šrouby... zamontuju a uvidím
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 09-04-2008 v 22:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zaruka nehrozi, take ho otevri a podivej se dovnitr poradne. takto stary zdroj uz hodne pravdepodobne brzo doslouzi, takze zkontroluj kondiky, asi uz budou vytikat

    EDIT: takze byl otevreny?

    a pouzivej tlacitko EDIT
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    83

    normal zavřený neporušený vypadaly zánovně

    hmmm tak jsem ho tam namontoval nazpět, a zase piští. Tak nevím ačkoli vevnitř vypadal celkem k světu, je to stále stejný, asi tedy budu nucen zainvestovat 350KCza nakej podobnej shit, fortrona nema cenu kupovat, protože jestli něco bude žít pět let komponenty to určitě nebudou - ECS p4s5a
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 09-04-2008 v 22:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    hihi. po pretaktovani myho C2D mi piska (podle zateze) i starsi OEM Seasonic 400W. Pujde na recap k honymu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od matilda Zobrazit příspěvek
    hmmm tak jsem ho tam namontoval nazpět, a zase piští. Tak nevím ačkoli vevnitř vypadal celkem k světu, je to stále stejný, asi tedy budu nucen zainvestovat 350KCza nakej podobnej shit, fortrona nema cenu kupovat, protože jestli něco bude žít pět let komponenty to určitě nebudou - ECS p4s5a
    Tiez to vidim na vymenu zdroja a k takej PC zostave to vyzera aj na primeranu cenu
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Velmi pomalé instalování OS a velmi pomalé najíždění systému
    Od fefy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-02-2014, 14:57
  2. Vysoký hluk a zoufalstí
    Od Ventero v sekci Chlazení
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 29-12-2012, 20:56
  3. DDR3: vysoky pasiv - problem?
    Od Noedar v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-11-2011, 15:54
  4. PC vydává zvláštní zvuky
    Od Nailer v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-08-2011, 13:50
  5. Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 16:45