Zlobí mě grafika
Od té doby co jsem si koupil Radeon HD 2600XT, mám pořád problémy.
Ted mi zase hlási: Direct 3D Device9;present failed; device lost(D3DER_DEVICE LOST.
Pak se objeví hláška: ovladač zobrazení přestal odpovídat a musel být obnoven.
To se mi stává několikrát denně a nejen při zatížení karty, ale i při prohlížení netu,
tak už vážně nevím.......
Ted mi zase hlási: Direct 3D Device9;present failed; device lost(D3DER_DEVICE LOST.
Pak se objeví hláška: ovladač zobrazení přestal odpovídat a musel být obnoven.
To se mi stává několikrát denně a nejen při zatížení karty, ale i při prohlížení netu,
tak už vážně nevím.......
1) zkontrolovat teploty
2) reklamovat v pripade ze teploty OK...
edit:
3) vypnout vpu recovery, ale to nejspise nepomuze...
2) reklamovat v pripade ze teploty OK...
edit:
3) vypnout vpu recovery, ale to nejspise nepomuze...
Vyzkoušel jsem všechny ovladače co jsem našel, dokonce i specialní pro Crysis.
Teď mi to udělalo když sem spustil 3DMark 06
Teploty:Pole Hodnota
Vlastnosti senzorů
Typ senzoru Winbond W83627EHF/EHG (ISA 290h)
Typ senzoru GPU Diode (ATI-Diode)
Název základní desky ASRock ConRoe865PE / ConRoe1333-D667 / ConRoe1333-DVI/H / ConRoeXFire-eSATA2
Detekováno vniknutí do skříně Ano
Teploty
Základní deska 34 °C (93 °F)
CPU 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. jádro 29 °C (84 °F)
1. CPU / 2. jádro 28 °C (82 °F)
Aux 44 °C (111 °F)
GPU dioda 57 °C (135 °F)
Seagate ST3200826AS 46 °C (115 °F)
Ventilátory
CPU 2163 RPM
Napájecí napětí
Jádro CPU 1.17 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.18 V
+12 V 12.30 V
+5 V Standby 5.02 V
Teď mi to udělalo když sem spustil 3DMark 06
Teploty:Pole Hodnota
Vlastnosti senzorů
Typ senzoru Winbond W83627EHF/EHG (ISA 290h)
Typ senzoru GPU Diode (ATI-Diode)
Název základní desky ASRock ConRoe865PE / ConRoe1333-D667 / ConRoe1333-DVI/H / ConRoeXFire-eSATA2
Detekováno vniknutí do skříně Ano
Teploty
Základní deska 34 °C (93 °F)
CPU 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. jádro 29 °C (84 °F)
1. CPU / 2. jádro 28 °C (82 °F)
Aux 44 °C (111 °F)
GPU dioda 57 °C (135 °F)
Seagate ST3200826AS 46 °C (115 °F)
Ventilátory
CPU 2163 RPM
Napájecí napětí
Jádro CPU 1.17 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.18 V
+12 V 12.30 V
+5 V Standby 5.02 V
Dělal jsem upgrade ale už v lednu, Desku, DualCore E2200, 2x1Gb DDR2 533Mhz a grafiku.
Ta GK dělala někdy blbosti, pak zase ne a teď už týden je to pořád stejné. Dokonce mi vypíná i Aero a mění na základní motiv.
Ta GK dělala někdy blbosti, pak zase ne a teď už týden je to pořád stejné. Dokonce mi vypíná i Aero a mění na základní motiv.
[QUOTE=Luryda;110051]Dělal jsem upgrade ale už v lednu, Desku, DualCore E2200, 2x1Gb DDR2 533Mhz a grafiku.
Ta GK dělala někdy blbosti, pak zase ne a teď už týden je to pořád stejné. Dokonce mi vypíná i Aero a mění na základní motiv.[/QUOTE]
No takze 4 zakladne poddotazi.
1) Pri vymene VGA si prechadzal z nVIDII na ATi alebo z ATi na ATi?
2) Pri ubgerade si preinstaloval OS a vsetky drivery?
3) Drivery si skusal aj posledne plus mas instalnuty posledny Direct X?
4) A co zdroj a jeho vykonost, nejaky OC (overcloking-pretaktovanie)?
Ta GK dělala někdy blbosti, pak zase ne a teď už týden je to pořád stejné. Dokonce mi vypíná i Aero a mění na základní motiv.[/QUOTE]
No takze 4 zakladne poddotazi.
1) Pri vymene VGA si prechadzal z nVIDII na ATi alebo z ATi na ATi?
2) Pri ubgerade si preinstaloval OS a vsetky drivery?
3) Drivery si skusal aj posledne plus mas instalnuty posledny Direct X?
4) A co zdroj a jeho vykonost, nejaky OC (overcloking-pretaktovanie)?
1. Měl jsem ATI X1550
2. Přeinstaloval jsem vše, mám 2 OS ale každý na jiném fyzickém disku
3. Momentálně tam mám driver Catalyst 8.3, + DirectX 10 na obou OS a dělá to jak na XP tak i ve Vistě
4. Zdroj ATX P4 silent 500W, rok starý
Kartu jsem zkusil taktovat tak o 10%, ale dělalo to před tím a i potom. Nyní to mám asi měsíc na základním nastavení.
3. Momentálně tam mám driver Catalyst 8.3, + DirectX 10 na obou OS a dělá to jak na XP tak i ve Vistě
Kartu jsem zkusil taktovat tak o 10%, ale dělalo to před tím a i potom. Nyní to mám asi měsíc na základním nastavení.
[QUOTE=Luryda;110057]1. Měl jsem ATI X1550
Kartu jsem zkusil taktovat tak o 10%, ale dělalo to před tím a i potom. Nyní to mám asi měsíc na základním nastavení.[/QUOTE]
Hmm ten zdroj neni ziadna slava, ale mal by to utiahnut v pohode, toto je typicka chyba skor pre SW od ovladacov alebo nejakej blbej kompatibility directu... Skus odinstalovat ovladace od VGA, potom to prebehni Drive Cleaner-om, nainstaluj ovladace + CCC a skus to toestovat..
To iste skus aj s DirectX alebo skus pozriet, ci mas posledny...
Ak s tochto nic nezaberie, tak uz fakt neviem, v takych pripadoch to uz riesim format C + new OS :D
Aj ked neviem ci sa nebiju DX lebo pod XP mas 9 a pod Vistou 10, ale ked je to na 2 HDD tak by si to nemalo liezt do kapusty... :(
Kartu jsem zkusil taktovat tak o 10%, ale dělalo to před tím a i potom. Nyní to mám asi měsíc na základním nastavení.[/QUOTE]
Hmm ten zdroj neni ziadna slava, ale mal by to utiahnut v pohode, toto je typicka chyba skor pre SW od ovladacov alebo nejakej blbej kompatibility directu... Skus odinstalovat ovladace od VGA, potom to prebehni Drive Cleaner-om, nainstaluj ovladace + CCC a skus to toestovat..
To iste skus aj s DirectX alebo skus pozriet, ci mas posledny...
Ak s tochto nic nezaberie, tak uz fakt neviem, v takych pripadoch to uz riesim format C + new OS :D
Aj ked neviem ci sa nebiju DX lebo pod XP mas 9 a pod Vistou 10, ale ked je to na 2 HDD tak by si to nemalo liezt do kapusty... :(
Dík za radu, napřed zkusím ty ovladače.
Formát si nechám jako poslední možnost. Jdu se na to vyspat. Díky.
Formát si nechám jako poslední možnost. Jdu se na to vyspat. Díky.
[QUOTE=Luryda;110064]Dík za radu, napřed zkusím ty ovladače.
Formát si nechám jako poslední možnost. Jdu se na to vyspat. Díky.[/QUOTstahni si Microsoft Frameworks 2.0 odinstaluj ovladace, nainstaluj frameworks a pak nainstaluj ovladace, me to takhle blblo s ATI X1950pro
Formát si nechám jako poslední možnost. Jdu se na to vyspat. Díky.[/QUOTstahni si Microsoft Frameworks 2.0 odinstaluj ovladace, nainstaluj frameworks a pak nainstaluj ovladace, me to takhle blblo s ATI X1950pro
[QUOTE=B!OH@zArd;112661]stahni si Microsoft Frameworks 2.0 odinstaluj ovladace, nainstaluj frameworks a pak nainstaluj ovladace, me to takhle blblo s ATI X1950pro[/QUOTE]
No je to zaujimave, pretoze pri instalacii ATi z origos CD by sa mal framework instalnut a behat bez problema, ale je mozne, ze by to mohlo blbnut... :)
No je to zaujimave, pretoze pri instalacii ATi z origos CD by sa mal framework instalnut a behat bez problema, ale je mozne, ze by to mohlo blbnut... :)