Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HDD s panasonicu

dudikov (2)|9.4.2008 01:17
Zdravím, mama recorder Panasonic DMR-EH65, a nahrál jsem do něj několik desítek hodin videa. Video jsem potřeboval pro další zpracování dostat do PC, tak jsem HDD vytáhnul a napíchnul na IDE, ale PC ho neznal, patrně proto co dnes již vím že je tam systém souboru FAT 12 případně FAT 16, takže ho chtěl formátovat. Takže jsem ho dal, zpět do recorderu, zklamán že budu muste vypalovat a kopírovat, ale k mému zděšení, recorder už ho nepoznal a nabízel ho jen k naformátování. Takže teď nemám vůbec nic. Mam XPčka. Takže se ptám zdali lze data zachránit a dále pak jestli lze z HDD kopírovat soubory s tohoto HDD jinak než vypalováním na DVD ? Díky
Salamander (6177)|9.4.2008 01:25
[QUOTE=dudikov;110084]Zdravím, mama recorder Panasonic DMR-EH65, a nahrál jsem do něj několik desítek hodin videa. Video jsem potřeboval pro další zpracování dostat do PC, tak jsem HDD vytáhnul a napíchnul na IDE, ale PC ho neznal, patrně proto co dnes již vím že je tam systém souboru FAT 12 případně FAT 16, takže ho chtěl formátovat. Takže jsem ho dal, zpět do recorderu, zklamán že budu muste vypalovat a kopírovat, ale k mému zděšení, recorder už ho nepoznal a nabízel ho jen k naformátování. Takže teď nemám vůbec nic. Mam XPčka. Takže se ptám zdali lze data zachránit a dále pak jestli lze z HDD kopírovat soubory s tohoto HDD jinak než vypalováním na DVD ? Díky[/QUOTE]

Myslím, ze nektere live distribuce linuxu tyto souborove systemy podporuji, takze bys to mohl zkusit pres ne.
Logout (4018)|9.4.2008 02:22
No,
windows by rozhodne FAT12 (diskety) i FAT16 mely umet. TAkze tam mozna je nejaka privatni modifikace :-(. Nicméně jediná šance je opravdu nějakej linux -ten umí občas divy :-)
Matyáš
raf.k (19)|9.4.2008 08:22
No zkus live distribuci parted magic, je tam spousta nástrojů,jinak doporučiji ještě program partimage silnej nástroj.
dudikov (2)|10.4.2008 18:58
Škoda že neumím s linuxem, zkoušel jsem Recover My files, tak na 250GB disku nachazel mpegy, ale dle rychlosti jakou to dělal tak by to trvalo několik měsícu, takže jsem to po 25 hodinach tipnul. Navíc dle toho co to psalo našel asi doposavat milion mpegu s velikosti 10MB, což je pro mě nepochopitelné, když disk ma jen 250GB, tak jsme uložil asi 50 ks což trvalo pět minut a pak jsem si některé spustil, byly to vteřinove videa a každe uplně s jiného videa, takže k ničemu :-(
raf.k (19)|11.4.2008 08:11
zkus tuto live distribuci parted magic myslím si že nepotřebuješ nějaký extra znalosti