Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 47

Téma: Vypínat HDD ??

  1. #31
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Nestačí na to přepěťová ochrana ? Ne ta obyčejná zásuvka s vypínačem Ale nějaká UPS či Belkin za 250 - 300 Kč by to měla zvládnout celkem dobře.....
    No, já mám zatím jen takovou tu obyčejnou "rozněkolikačku" právě s tím vypínačem a prý by v ní měla být jakási přepěťová ochrana, ale pochybuju.
    Mohl bys mi prosím tě hodit nějaký link na to, co bych potřeboval? Moc se v téhle oblasti neorientuju. Předpokládám, že případné malé výkyvy v síti si zdroj přebere, ale jde mi o ty případy, kdy se může dostat do sítě fakt nějaká šlupka. Při bouřce a nebo když někam jedu tak radši PC odpojuju od sítě.
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Šel bych asi od této nahoru. Záleží také od toho, jestli chceš i ochranu na koaxiál či telefonní kabel. Problém také někdy může být, když to má eurozástrčku (SCHUKO), čili zemnění plíškem při okraji = bez redukce nepoužiješ rozdvojku, jedině prodlužovačku s více zásuvkami (a to zase prodlužuje reakční čas), protože české zásuvky mají pro zemnění kolík.

    Konkrétně já mám nějaké APC a to zase má zásuvky rovnoběžně tak, že když tam dám rozdvojku, tak to zablokuje vedlejší zdířku, takže to je jako kdybych rozdvojku nepoužil (chci si udělat vlastní krátkou prodlužovačku jen s jednou zdířkou), takže takové domácí problémy Další dvě jsou nějaké Belkin, tam máme ledničky apod. a tohle má všechno eurokoncovku (SCHUKO), stejně jako kabel do PC, jen do toho nedám tu obyčejnou rozdvojku za pár korun, no. Vybírej proto opatrně už teď, ať to nemusíš zbytečně řešit potom, až ti dojdou zástrčky

    P.S.: Teď jsem si vzpomněl, že jsem včera v Conradu našel i rozdvojky SCHUKO, ale je to jen na 1x SCHUKO a 2x vidlice, což moc nepomůže, pokud potřebuješ více zástrček ze zemněním.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Mnó, hezky jsi mi to ukázal. Díky.
    Podle mně by dostačovala APC SurgeArrest PH6VT3-FR Home/Office
    Měl bych tam píchlý toto:
    -1x Zdroj...klasika se zemnícím kolíkem
    -1x Monitor...klasika se zemnícím kolíkem
    -2x dvoukolík adaptér (1x pro repráky a 1x pro tu kua krabičku od internetu, co mám přes kabelovku)
    -prodlužku s rozněkolikačkou (zem. kolík) pro TV,HiFi,DVD a VIDEO
    -koaxiál pro TV
    -ten bazmek, co se tváří jako telefonní zástrčka a jde mi tý kua krabičky od internetu do síťovky v PC.(Místo do PC bych to píchl do tý ochrany telefonní linky a z toho teprve do síťovky v PC. To by šlo. Ne?)
    __________________________________________________ ________________________________________
    P.S.Nebo je potřeba Ethernet ochrana RJ-45? Našel jsem toto a nejsem z toho moc moudrý. Jakože telefonní RJ-11 a Ethernet RJ-45 je stejný a přitom není?
    Tahle APC Performance SurgeArrest 8 zás. 230V+tel+coax+LAN ochrana je stejná jako ta první a má tam i ochranu pro RJ-45 konektory, teda Ethernet. Chápu to dobře?
    Kua, jsem těžce OT.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 23-05-2008 v 20:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Ten model APC SurgeArrest PH6VT3-FR Home/Office má RJ-11, to je na telefon/DSL. Zásuvky mají normálně kolík, ale jak jsem říkal, jsou umístěny vodorovně, takže si tam s rozdvojkou moc neužiješ Na druhou stranu šest zdířek už je slušná kapacita

    Na klasickou síť Ethernet potřebuješ RJ-45...ano, to má ten APC Performance SurgeArrest 8 zás. 230V+tel+coax+LAN ochrana (to je název ). Dokonce to má osm zásuvek To už stačí na půl domku

    Kdyžtak se to může přesunout do vlastního vákna, si napiš nějakému MODovi ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    O.K. Díky. Takže to shrnu: Ta APC Performance SurgeArrest 8 zás. 230V+tel+coax+LAN ochrana poskytne ochranu proti jakýmukoli přepětí a podobnýmu borďasu v síti všem připojeným spotřebičům, vč. PC a síťové kartě. A pokud to nebude na jednu zásuvku moc, tak si ji asi pořídím. Oprav mně, jestli plácám.
    Jinak ještě jednou díky. (RB ti jěště nemůžu dát . Musím prý i jinde.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Par upresneni k tej predlzovacke -

    - ta 8 portova od APC ma ochranu RJ45 i koaxialu /napr. pre kablovy modem, alebo rozvody TV/. Avsak, aby spravne fungovala - odvadza prepatie do uzemnenia - musi to byt 3 kolikovy rozvod /nove rozvody/. Nie stare 2 kolikove rozvody, alebo dvojkolik prerobeny na trojkolik.

    Taktiez myslim, ze vacsina problemov ani neni sposobena prepatim v sieti, ale podpatim, ked zariadenie funguje uz na hrane svojich parametrov.

    Plus VELKU cast HW maju na svedomi stare rozvody, korozia v zasuvkach, kde sa zvacsuje prechodovy odpor, nedoliehajuce kontakty, vznika iskrenie a potom to nieco odpali... Vtedy nepomoze ani prepatovka a casto ani UPSka /mozno ta to schyta ako prva/. Ak si clovek chce byt isty, mal by mat dobry napajaci zdroj, nechat si prekontrolovat elektriku, dotiahnut srobiky v zasuvkach a pripadne aj line interactive UPSka.

    Inac to moze vyzerat ako tancovanie samanskych tancov , kedy sa pri prechadzani cez miestnost vypne pocitac, ci pri dupnuti na zem. Napr. vdaka uvolnenej iskriacej zasuvke. Moze to sposobovat nestabilitu, odpalenie komponentov, nahodne restarty atd.
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 23-05-2008 v 22:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    ...alebo dvojkolik prerobeny na trojkolik.
    Stoprocentě ? Protože jestli se nemýlím, tak fáze je v jednom kabelu a zbývající dva jsou připojeny na zem. Táhnou se sice souběžně, ale pak se spojují na zem většinou v jednom místě. Takže není už jedno, že se spojí rovnou, táhnou se po jednom kabelu a na zem se to dá naráz ? Tj. ochranná zem je spojená s pracovní...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Nevypinat. Elektronike /HDD/ vadi castejsie zapinanie, vypinanie viac ako trvaly chod.
    Tym zapinanim sa mozno uspori trosku energie, alebo sa skor rychlejsie pokazi disk...
    suhlasim, disk ma najvacsie opotrebovanie pri starte, ak ide o par hodin prevadzky neni dovod ho vypinat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Stoprocentě ? Protože jestli se nemýlím, tak fáze je v jednom kabelu a zbývající dva jsou připojeny na zem. Táhnou se sice souběžně, ale pak se spojují na zem většinou v jednom místě. Takže není už jedno, že se spojí rovnou, táhnou se po jednom kabelu a na zem se to dá naráz ? Tj. ochranná zem je spojená s pracovní...
    Na síti TN-C (dvouvodičová zásuvka = od hodin vede: FÁZE + Nula a zem jeden společný vodič)
    - typicky staré panelákové rozvody: v zásuvce je KOLÍK (= zem) propojen s pravou zdířkou (NULA)

    To opravdu nemusí vždy správně fungovat (zařízení je založeno na principu svedení vysokého napětí na zemní potenciál=kostra) v momentě, kdy se na fázi i nule objeví současně přepětí. Silnouproudař ani revizní technik nejsem, tak nevím.

    Pro 100% správnou funkci asi bude potřeba síť TN-S (nula a zem zvlášt).

    Koukni na některý z Belkinů:
    http://www.belkin.com/uk/powersolutions/products/
    U nás se prodávají verze s koncovkou EU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Stoprocentě ? Protože jestli se nemýlím, tak fáze je v jednom kabelu a zbývající dva jsou připojeny na zem. Táhnou se sice souběžně, ale pak se spojují na zem většinou v jednom místě. Takže není už jedno, že se spojí rovnou, táhnou se po jednom kabelu a na zem se to dá naráz ? Tj. ochranná zem je spojená s pracovní...
    Nie som elektrikar, len interpretujem co som cital. Odporucali pre spravne fungovanie nove 3 kolikove instalacie so samostatnym oddelenim zeme a nulaku. Prepatova ochrana zavisi velmi od kvality uzemnenia. Fungovat ta predlzovacka bude, otazne je, keby tam bola faza spojena s nulakom, ci by to bolo napr. stabilne pri prepati v niektorych pripadoch. Najlepsie, keby sa k tomu vyjadril nejaky odbornik na elektriku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    -HoNY- : k tvému obrázku zásuvky. Jako elektrikážě mě to bolí!!!!

    Fáze : standartně se dává jak jsi ji namaloval, ale je povoleno i do prava pokud tak bude v celém objektu.
    Zem : neboli zemnící vodič, souhlasím
    Nulák : Nulák jak jsi napsal, tak nulový vodič, dle staré normy, ael udajně se tento název vrací. Jenže, se to používalo pro ochraný vodič, neboli kolík, jak ty jsi napsal ZEM. Jinak se mu říká střední pracovní vodič!!!

    Pavle Bočku : střední pracovní a ochraný vodič se nespojuje, ale v hlavním rozvaděči, podružném nebo jako poslední co se dá tak v zásuvce rozdělit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Disk rozhodne nevypinat, roztaceni disku je pro nej nejhorsi a nejvice ho opotrebovava... Pocet roztoceni disku je omezeny - nechat za kazdou cenu bezet, to je pro disk nejlepsi.

    Disk ma minimalni spotrebu, grafiky (treba 2 v SLI) a CPU jasne vedou...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    -HoNY- : k tvému obrázku zásuvky. Jako elektrikážě mě to bolí!!!!
    já nemaloval, já googlil pro potřeby fóra postačuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Čárls
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    179

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    -HoNY- : k tvému obrázku zásuvky. Jako elektrikážě mě to bolí!!!!

    Fáze : standartně se dává jak jsi ji namaloval, ale je povoleno i do prava pokud tak bude v celém objektu.
    Zem : neboli zemnící vodič, souhlasím
    Nulák : Nulák jak jsi napsal, tak nulový vodič, dle staré normy, ael udajně se tento název vrací. Jenže, se to používalo pro ochraný vodič, neboli kolík, jak ty jsi napsal ZEM. Jinak se mu říká střední pracovní vodič!!!

    Pavle Bočku : střední pracovní a ochraný vodič se nespojuje, ale v hlavním rozvaděči, podružném nebo jako poslední co se dá tak v zásuvce rozdělit.
    Kdes četl tu blbost Faze v pravo Ani jeden revizní technik v Čechách ti toto nepovolí a neschválí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Čárls Zobrazit příspěvek
    Kdes četl tu blbost Faze v pravo Ani jeden revizní technik v Čechách ti toto nepovolí a neschválí.
    Blbost píšeš bohužel ty...... Kolega má pravdu. Akorát bych doplnil, že ve všech objektech v jednom organizačním celku
    Naposledy upraveno uživatelem astec: 18-07-2008 v 23:26
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. UPS - vypínat či ne?
    Od siwi32 v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-10-2010, 22:19
  2. Socket 775: P5QL Pro nejde vypínat
    Od boboco v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-05-2009, 08:10