Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: jaký OS XP nebo Vista 32bit nebo 64bit home nebo profesional

  1. #1

    fps fps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele fps
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    96

    tak jaký OS XP nebo Vista 32bit nebo 64bit home nebo profesional jde mi hlavně o PC na hry, net a multimedia co je potřeba za HW na 64bit OS půjde mi na niže popsaném PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    zdar odporucam XP pro 64bit... 64bit pre tych 4GB ram
    Naposledy upraveno uživatelem Trippax: 09-04-2008 v 19:18
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    XP 64-bit je co jsem slyšel docela problémový systém, bral bych buď XP 32-bit, Vista 32-bit(omezeni RAM), nebo pak až Vista 64-bit - tu se mi nejvice zamlouvá verze home premium (home basic určitě ne, business asi spiš ne, ultimate je zbytečnost, ta premium odpovida cirka XP media center), pokud XP, pak asi jednoznačně professional.
    Da se všechno, ale pravě na ten XP 64-bit jsem slyšel větší stížnosti než na všechny Visty dohromady
    Ale osobni zkušenost mam jen s XP home, media a prof.(pak teda ještě linux, ale to je jina,vše 32-bit), s Vistou jsem zatim nepracoval.
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 09-04-2008 v 22:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Trippax Zobrazit příspěvek
    zdar odporucam XP pro 64bit... 64bit pre tych 4GB ram
    Imho nesmysl. XP 64-bit je největší paskvil, kterej by si moh vybrat. A kvůli 4GB ram už vůbec ne.... Proč? Vždyť cca. 3,5GB není zas takovej rozdíl, herní komp se dá úplně v klidu provozovat i s 2GB.

    @fps: pro hry je pořád ideální XP 32-bit a bude tomu tak, dokud se Visty nevychytaj (aspoň SP2, podpora všech periferií). Herních testů je po netu mraky, stačí se porozhlídnout.

    Jestli musíš kupovat novej systém, uvažuj o Vistách 64-bit. Jestli máš XP 32-bit, v klidu si je nech a těch chybějících 500MB ram moc neřeš
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    fps fps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele fps
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    96

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Imho nesmysl. XP 64-bit je největší paskvil, kterej by si moh vybrat. A kvůli 4GB ram už vůbec ne.... Proč? Vždyť cca. 3,5GB není zas takovej rozdíl, herní komp se dá úplně v klidu provozovat i s 2GB.

    @fps: pro hry je pořád ideální XP 32-bit a bude tomu tak, dokud se Visty nevychytaj (aspoň SP2, podpora všech periferií). Herních testů je po netu mraky, stačí se porozhlídnout.

    Jestli musíš kupovat novej systém, uvažuj o Vistách 64-bit. Jestli máš XP 32-bit, v klidu si je nech a těch chybějících 500MB ram moc neřeš
    dej link na test her na visty to mne nejvíce zajima zda jdou pod vistama starší hry
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele a8nr
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    184

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Da se všechno, ale pravě na ten XP 64-bit jsem slyšel větší stížnosti než na všechny Visty dohromady
    Pokud máš a) hardware ke kterému jsou ovladače a b) nehraješ na tom hry, tak to je výborný systém. Holt jenom není pro průměrné uživatele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Určitě bych volil Visty x64 Ultimate
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    já bych osobně doporučil xp pro sp2 samozřejmě 32bit...zatím stačí a dlouho stačit bude na.. (vše co uživatel potřebuje)
    Naposledy upraveno uživatelem billy_86: 10-04-2008 v 00:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    billy_86: ale uživatel fps má 2x2Gb ram a 32bit uvidí jen 3Gb, nechápu proč se bojíte 64bit OS,software na to je všude a celkem to i zvyšuje výkon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Bohužel těch pár procent co vista x64 nabere díky 64b tak spolehlivě sežere na režii. Takže pokud má 32b WinXP tak bych neměnil. DX10 hry zatim nejsou a všechny ostatní jdou na XP (32b) o desítky procent rychleji (a uživatel uvádí hry jako prioritu).

    Pokud kupovat nový systém a Visty, pak ale určitě 64b verzi, 32b je k ničemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele filipek
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    46

    ...jednoznacne win xp pro 32bit uplne postacuje po vsetkych strankach. Vista je hnoj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Ak beres novy OS tak VISTU 64b ak mas XP, tak 32b Profesional SP3 (za tyzden pre EN), na hry optymalna volba Vista 64b. do buducnosti hry-DX10/64b 4GB RAM >
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele hippouss
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    248

    na hry urco XP 32 SP2 nejlip s nakym HF integreated
    pokud chces neco kupovat tak mozn od budoucna Visty Ultimate 64b
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Citace Původně odesláno od a8nr Zobrazit příspěvek
    Pokud máš a) hardware ke kterému jsou ovladače a b) nehraješ na tom hry, tak to je výborný systém. Holt jenom není pro průměrné uživatele.
    No právě. Proto bych 64-bit XP taky nedoporučil, protože pokud splňuje tyhle 2 podmínky, nepotřebuje kupovat 64-bit XP, ale může si stáhnout zadarmo Linux (třeba 64-bit openSUSE mě celkem překvapil, jak je klikací) - a bude na tom stejně (= potřebuje kompatibilní HW a se hrama to bude trochu slabší). A stabilita bude vyšší než u XP, včetně lepší ochrany proti virům a hackům a svižnější systém.

    Pokud nově kupovat 64-bit Windows, tak jedině Vistu, XP ne-e. Osobně mi zatím stačí 32-bit XP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    XP Pro 32bit, nejsou tak HW náročné jako visty, takže s 2GB ram vystačíš. ta sama konfigurace s vistama by ti ubrala z HW prostředků
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Intel Core i7-860 32bit nebo 64
    Od yoshi86 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-02-2010, 15:30
  2. Windows 7: 32bit nebo 64bit?
    Od chlumec83 v sekci OS Windows
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-08-2009, 08:39
  3. Vista 32bit nebo 64bit.?
    Od pan klobouk v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 15:42
  4. 64 nebo 32bit?
    Od Daran v sekci OS Windows
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 09-12-2007, 17:00
  5. Vista 32bit nebo 64bit?
    Od first.indian v sekci OS Windows
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 20-03-2007, 00:43